Populært:

Pestokartofler

5

/5

20 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

20 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Her i foråret og først på sommeren er der ikke noget som nye kartofler og med pesto på, så er det bare ekstra godt. Man kan lave pesto med mange slags krydderurter, i denne version er det med løvstikkepesto, men det kunne lige så godt være basilikum- eller persillepesto for den sags skyld. Læs med her og få vores opskrift på de bedste pestokartofler.

pestokartofler i skål med løvstikkepesto og citron og løvstikke ved siden af

Smagen af sommer

Pestokartofler er en skøn ret her om sommeren. Det er bare indbegrebet af sommer! Nye aspargeskartofler med en lækker pesto af friske krydderurter. Du kan bruge lige præcis de krydderurter du bedst kan lide til din pesto, eller måske dem du selv har i haven. Kun fantasien sætter grænsen, og du kan sågar blande flere forskellige krydderurter i din pesto hvis du synes.

Vi har masser af frisk løvstikke i haven, og det er for os smagen af sommer. Derfor laver vi også ofte løvstikkepesto, som kan bruges til alt fra topping på brød, til tapas eller som her vendt med nye kartofler eller kogt pasta.

De her kartofler med pesto kan bruges som tilbehør til alt muligt. Det er skønt til en god bøf, grillmad eller fisk. Det er en skøn grøn “kartoffelsalat” som går rigtig godt til en masse retter.

Skål med grønne pestokartofler med løvstikke

Ingrediensnoter

Kartofler – Vi har brugt aspargeskartofler i denne opskrift. De er lækre faste og så smager de bare rigtig godt sammen med pestoen.

Pesto – Her bruger vi løvstikkepesto, men du kan lave pestokartofler med lige præcis de krydderurter du har lyst til. Basilikumspesto, persillepesto eller ramsløgspesto er også super lækkert på kartofler.

Hvordan laver man pestokartofler?

Ikke nok med at det smager skønt, så er pestokartofler altså også supernemt tilbehør at lave. Du kan tilmed forberede pestoen i god tid. Først skal kartoflerne koges, så skal de dampe af og køle ned.

I mens kan du lave pestoen, når den er klar, skal de kogte kartofler vendes med pesto, og så er de sådanset klar til servering. Du kan godt vende kartofler og pesto sammen i god tid, men du skal være opmærksom på at pestoen godt kan miste lidt farve hvis det står i køleskabet i længere tid. Vil du have den helt flot grøn, så skal du vente med at vende den sammen til lige før servering.

skål med pestokartofler med løvstikkepesto

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg bruge færdigkøbt pesto?

Ja du kan sagtens købe et glas pesto og bruge de til pestokartofler. Vælg din yndlingspesto, og så er det nærmest verdens nemmeste tilbehør.

Kan jeg bruge andet end løvstikkepesto?

Du kan bruge lige præcis den pesto du bedst kan lide. Du kan for eksempel skifte løvstikke ud med basilikum eller persille eller en blanding af flere forskellige krydderurter.

Kan jeg bruge andet end solsikkekerner til pestoen?

Ja. Du kan også lave din pesto på pinjekerner, cashewnødder eller mandler. Skift bare solsikkekernerne ud hvis du hellere vil bruge noget andet, det bliver smagen stadig skøn af.

Kan jeg lave pestokartofler i god tid?

Du kan sagtens koge kartoflerne i god tid og også lave pestoen. Jeg anbefaler at du venter med at vende pesto og kartofler sammen til lige inder servering, da farven ellers godt kan blive lidt kedelig. Men det betyder ikke noget for smagen hvis du gør det. Hvis du laver pestoen i god tid, så kom den i et glas i køleskabet og dæk den med olie på toppen.

Andre opskrifter med kartofler du måske vil synes om

skål med grønne pestokartofler

Opskrift på aspargeskartofler med pesto

Lækre nye aspargeskartofler med en skøn pesto. Så bliver det ikke meget bedre. Du kan bruge din yndlingspesto, her bruger vi løvstikke, men det kunne lige så godt være en anden krydderurt. Kogetiden på kartofler varierer alt efter størrelse, så mærk efter med en kniv for at være sikre på de ikke bliver overkogte.

pestokartofler i skål med løvstikkepesto og citron og løvstikke ved siden af
5 fra 2 stemmer

Pestokartofler

Opskrift på pestokartofler
Nem opskrift på lækre nye aspargeskartofler med grøn pesto med løvstikke, basilikum eller persille. Det er nemt tilbehør til kød, fisk eller grillmad. Kartofler med pesto er smagen af sommer, og så er det nemt at lave.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 20 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 506 kcal

Ingredienser

  • 1 kg aspargeskartofler
  • Salt

Pesto:

  • 1 dl olivenolie
  • 30 g frisk løvstikke, eller anden krydderurt fx basilikum el. persille
  • 15 g parmesan, revet
  • ½ dl solsikkekerner, kan evt. ristes på panden før de kommes i pestoen.
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk citronsaft
  • ¼ tsk salt
  • Peber, efter smag

Sådan gør du

  • Vask kartoflerne godt, og kog dem i en gryde med saltet vand i 10-15 minutter alt efter størrelse. Stik i dem med spidsen af en kniv, og når den slipper kartoflen er de færdige.
  • Hæld de færdigkogte kartofler op i et dørslag så de kan dampe af. Du kan servere kartoflerne med skræl, eller pille de færdigkogte kartofler.

Pesto:

  • I mens kartoflerne koges laves pestoen.
  • Kom alle ingredienserne i en minihakker eller foodprocessor, og hak det hele sammen til en jævn masse. De må gerne være lidt struktur i pestoen, så den skal ikke køres helt fin. Smag til med salt, peber og citron.

Pestokartofler:

  • Vend kartoflerne sammen med 34 spsk pesto i en skål. Nu er kartoflerne klar til servering.

Noter

Tip: Vil du gøre retten endnu nemmere, så kan du lave den med færdigkøbt pesto. Vælg den slags du allerbedst kan lide.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 506kcalKulhydrater: 47gProtein: 9gFedt: 33gMættet fedt: 5gKolesterol: 3mgNatrium: 226mgKalium: 1185mgFibre: 7gSukker: 2gA-vitamin: 673IUC-vitamin: 61mgCalcium: 96mgJern: 3mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.