Her i foråret og først på sommeren er der ikke noget som nye kartofler og med pesto på, så er det bare ekstra godt. Man kan lave pesto med mange slags krydderurter, i denne version er det med løvstikkepesto, men det kunne lige så godt være basilikum- eller persillepesto for den sags skyld. Læs med her og få vores opskrift på de bedste pestokartofler.
Smagen af sommer
Pestokartofler er en skøn ret her om sommeren. Det er bare indbegrebet af sommer! Nye aspargeskartofler med en lækker pesto af friske krydderurter. Du kan bruge lige præcis de krydderurter du bedst kan lide til din pesto, eller måske dem du selv har i haven. Kun fantasien sætter grænsen, og du kan sågar blande flere forskellige krydderurter i din pesto hvis du synes.
Vi har masser af frisk løvstikke i haven, og det er for os smagen af sommer. Derfor laver vi også ofte løvstikkepesto, som kan bruges til alt fra topping på brød, til tapas eller som her vendt med nye kartofler eller kogt pasta.
De her kartofler med pesto kan bruges som tilbehør til alt muligt. Det er skønt til en god bøf, grillmad eller fisk. Det er en skøn grøn “kartoffelsalat” som går rigtig godt til en masse retter.
Mere hverdagsmad
Ingrediensnoter
Kartofler – Vi har brugt aspargeskartofler i denne opskrift. De er lækre faste og så smager de bare rigtig godt sammen med pestoen.
Pesto – Her bruger vi løvstikkepesto, men du kan lave pestokartofler med lige præcis de krydderurter du har lyst til. Basilikumspesto, persillepesto eller ramsløgspesto er også super lækkert på kartofler.
Hvordan laver man pestokartofler?
Ikke nok med at det smager skønt, så er pestokartofler altså også supernemt tilbehør at lave. Du kan tilmed forberede pestoen i god tid. Først skal kartoflerne koges, så skal de dampe af og køle ned.
I mens kan du lave pestoen, når den er klar, skal de kogte kartofler vendes med pesto, og så er de sådanset klar til servering. Du kan godt vende kartofler og pesto sammen i god tid, men du skal være opmærksom på at pestoen godt kan miste lidt farve hvis det står i køleskabet i længere tid. Vil du have den helt flot grøn, så skal du vente med at vende den sammen til lige før servering.
Ofte stillede spørgsmål
Ja du kan sagtens købe et glas pesto og bruge de til pestokartofler. Vælg din yndlingspesto, og så er det nærmest verdens nemmeste tilbehør.
Du kan bruge lige præcis den pesto du bedst kan lide. Du kan for eksempel skifte løvstikke ud med basilikum eller persille eller en blanding af flere forskellige krydderurter.
Ja. Du kan også lave din pesto på pinjekerner, cashewnødder eller mandler. Skift bare solsikkekernerne ud hvis du hellere vil bruge noget andet, det bliver smagen stadig skøn af.
Du kan sagtens koge kartoflerne i god tid og også lave pestoen. Jeg anbefaler at du venter med at vende pesto og kartofler sammen til lige inder servering, da farven ellers godt kan blive lidt kedelig. Men det betyder ikke noget for smagen hvis du gør det. Hvis du laver pestoen i god tid, så kom den i et glas i køleskabet og dæk den med olie på toppen.
Andre opskrifter med kartofler du måske vil synes om
- Marineret kartoffelsalat
- Kold kartoffelsalat
- Kartoffelsalat med kapers og syltede agurker
- Græske kartofler
- Kartoffeltårne med bacon
Opskrift på aspargeskartofler med pesto
Lækre nye aspargeskartofler med en skøn pesto. Så bliver det ikke meget bedre. Du kan bruge din yndlingspesto, her bruger vi løvstikke, men det kunne lige så godt være en anden krydderurt. Kogetiden på kartofler varierer alt efter størrelse, så mærk efter med en kniv for at være sikre på de ikke bliver overkogte.
Pestokartofler
Ingredienser
- 1 kg aspargeskartofler
- Salt
Pesto:
- 1 dl olivenolie
- 30 g frisk løvstikke, eller anden krydderurt fx basilikum el. persille
- 15 g parmesan, revet
- ½ dl solsikkekerner, kan evt. ristes på panden før de kommes i pestoen.
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk citronsaft
- ¼ tsk salt
- Peber, efter smag
Sådan gør du
- Vask kartoflerne godt, og kog dem i en gryde med saltet vand i 10-15 minutter alt efter størrelse. Stik i dem med spidsen af en kniv, og når den slipper kartoflen er de færdige.
- Hæld de færdigkogte kartofler op i et dørslag så de kan dampe af. Du kan servere kartoflerne med skræl, eller pille de færdigkogte kartofler.
Pesto:
- I mens kartoflerne koges laves pestoen.
- Kom alle ingredienserne i en minihakker eller foodprocessor, og hak det hele sammen til en jævn masse. De må gerne være lidt struktur i pestoen, så den skal ikke køres helt fin. Smag til med salt, peber og citron.
Pestokartofler:
- Vend kartoflerne sammen med 3–4 spsk pesto i en skål. Nu er kartoflerne klar til servering.
Noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her