En lækker middelhavsinspireret grøntsagsblanding tilberedt i airfryeren. Server grøntsagerne som tilbehør til kylling eller kødretter eller spis dem med lige hvad du har lyst til.
Grøntsagerne forberedes som det første. Skær enden af squashen og del den på langs og skær den derefter i skiver á ca. 1 cm i tykkelsen.
1 squash
Rødløget pilles og skæres i store tern.
2 rødløg
Peberfrugterne renses for kerner og skæres i store tern.
1 rød peberfrugt, 1 gul peberfrugt
Cherrytomaterne skylles og afdryppes.
200 g cherrytomater
Kom derefter alle grøntsagerne op i en stor skål. Tilsæt fintrevet hvidløg, olivenolie, tørret oregano, salt og peber. Vend det hele grundigt sammen og kom det over i bakken til din airfryer.
Tilbered nu grøntsagerne ved 180 grader i ca. 20 minutter, vend det rundt et par gang undervejs, så alle grøntsager får jævn varme.
Når tiden er gået, kommes det hele op i en skål og serveres med det samme.
Noter
1. Airfryer - Vi bruger vores Cosori Dualblaze (reklamelink) til denne opskrift. Det er en airfryer vi bestemt kan anbefale hvis du er på udkig efter sådan en. Bruger du en anden type maskine, skal tilberedningstiden måske justeres lidt, da alle maskiner varmer lidt forskelligt. Tjek hvornår grøntsagerne er færdige i din maskine, vi synes godt de må have lidt bid.2. Variation - Tilsæt andre grøntsager eller udskift efter hvilke grøntsager i bedst kan lide, eller brug opskriften til at få tømt ud i grøntsagsskuffen sidst på ugen.3. Krydring - Det er lækkert at tilsætte friske krydderurter til dine grøntsager, det kan for eksempel være timian, rosmarin eller ramsløg hvis det er i sæson. Du kan også bruge tørrede krydderurter som herb de provence eller andre krydderblandinger.4. Rester - Du kan gemme resterne nogle dage på køl, og de kan spises kolde eller genopvarmes kort i airfryer eller mikrobølgeovn. Rester kan også fryses ned.