Blomkål er lækkert! Og det er både billigt og sundt. Du kan virkelig nemt lave fantastisk tilbehør til aftensmaden med blomkål. Du kan for eksempel prøve et bagt blomkål med persille og citron. Det elsker hele familien herhjemme. Læs med her og få vores bud på en opskrift.
Nemt blomkål i ovn
Vi elsker kål herhjemme, og blomkål er ingen undtagelse.
Man kan lave så meget lækkert med blomkål, og det er noget som både børn og voksne elsker at sætte tænderne i herhjemme.
Bagt blomkål er en af favoritterne. Det er et helt blomkål i ovn, som man kan give smag af lækre urter, ost eller andet.
Her i opskriften er det bagt blomkål med persille, citron, lidt hvidløg og parmesan.
Så bliver det altså ikke meget bedre.
Man kan selvfølgelig variere toppingen, så den bliver som man bedst kan lide den, og prøve med andre krydderurter eller andre slags ost.
Bagt blomkål bliver ikke så blødt i teksturen som når man koger det. Det har godt med bid, og det er sådan vi bedst kan lide det. Hvis du gerne vil have det blødt, så kan du med fordel koge det lidt først.
Vi kan bedst lide bare at bage det, for der må gerne være noget at tygge i.
Men det er helt op til dig.
Bagt blomkål er perfekt at servere til alt fra fisk til kylling eller andre typer af kød. Der er faktisk ikke ret meget det ikke går til.
Ingrediensnoter
Blomkål – Vælg et flot og stort dansk blomkål. Så kan det ikke gå helt galt.
Persille – Persille giver god smag til blomkålen. Du kan også prøve med andre typer af krydderurter.
Citron – Den syrlige smag fra citronskallen, passer godt til persille og blomkål.
Smør – Der er gerne lidt smør på toppen. Det giver en skøn nøddeagtig smag når det bliver bagt.
Parmesan – Parmesanen bidrager med noget cremethed og det har en god salt smag, der passer fint til den milde kål. Du kan også bruge andre slags oste.
Hvordan laver man bagt blomkål med persille og citron?
Det er slet ikke så svært at lave bagt blomkål.
Først skal blomkålen gøres klar. Det vaskes og de grønne blade fjernes, og så skal det duppes tørt med køkkenrulle eller et viskestykke. Blomkålshovedet sætter man i et ildfast fad.
Så smelter man noget smør og tilsætter hakket hvidløg, hakket persille og citronskal. Blomkålen pensles med det smeltede kryddersmør, og så skal det have salt og peber og i ovnen.
Efter en times tid, skal det have parmesan på toppen, og så skal det lige have lov til at smelte, og så er det sådan set klar til servering. Drys eventuelt det færdig blomkål med lidt frisk persille, og server det straks.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Ja du kan sagtens gemme rester, det smager skønt koldt dagen efter på madpakken. Resterne kan også bruges i en salat.
Ja du kan sagtens eksperimentere med andre krydderurter. Timian er også super lækkert til blomkål.
Ja du kan sagtens bruge en anden ost. Hvis du vil have en mildere og mere børnevenlig smag, kan du for eksempel bruge mozzarella.
Når du bager blomkålen i ovnen vil du få et sprødt blomkål med godt med bid i. Sådan elsker vi selv at spise det. Hvis du hellere vil have et blødere blomkål, kan du koge det inden du pensler det og kommer det i ovnen. Det vil også reducere bagetiden for blomkålen.
Andre retter med kål du måske vil synes om
- Grillet spidskål
- Blomkålscurry
- Ristet blomkål i flødesauce
- Stegte rosenkål med bacon
- Ristet spidskål med sprød jamón og parmesan
Opskrift på helt blomkål i ovn med persille
Her får du vores nemme opskrift på bagt blomkål med persille, citron, hvidløg og parmesan. Det er nemt at lave, og giver et skønt blomkål med bid i.
Vi håber du får lyst til at servere blomkål i ovn for familien. Du kan servere det til alt fra fisk til kylling eller andet kød.
Bagt blomkål med persille og citron
Ingredienser
- 1 blomkål
- 50 g smør
- 1 dl persille
- 2 fed hvidløg
- 1 citron, skallen
- 30 g parmesan
- Salt
- Peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
- Vask blomkålshovedet, fjern de grønne blade, og tør det. Sæt det i et ildfast fad.
- Smelt smørret i en gryde. Hak persille og hvidløg fint, og kom det i det smeltede smør sammen med revet citronskal.
- Fordel smørret over blomkålen, krydder med salt og peber, og sæt fadet i ovnen i 1 time ved 200 grader.
- Efter en time fordeles revet parmesan hen over blomkålen. Sæt fadet i ovnen igen i cirka 15 minutter til osten er smeltet og let gylden på toppen.
- Drys eventuelt med lidt frisk persille, og server straks for eksempel sammen med fisk, kylling eller kød.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her