Madformadelskere / Aftensmad / Tilbehør til aftensmad / Stegte rosenkål med bacon

Stegte rosenkål med bacon

5

/5

35 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

35 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Lækre stegte rosenkål med bacon, nødder og bær. Smagen af de stegte rosenkål, det salte bacon, knas fra nødderne og det søde element fra bærrene – det er tæt på at være den perfekte mundfuld. Hvis du har lyst til at se hvordan du selv kan lave de bedste stegte rosenkål med bacon, så læs med her og få vores opskrift.

Stegte rosenkål med bacon, valnødder og tranebær

Rosenkål er sundt

Ja, kål er sundt, og så er det jo heldigt at det også smager godt. Jeg bliver forundret hver gang vi serverer rosenkål for vores unger, de kører dem ind med stort velbehag. Sådan husker jeg ikke mit forhold til rosenkål da jeg jeg selv var i den alder.

Men vi er måske bare heldige, vi beder altid børnene om at smage på det, og hvis de ikke kan lide det, så behøver man heller ikke spise det.

Når jeg laver rosenkål med bacon, så er det altid på min trofaste jernpande, Men hvis man ikke har en pande der tåler ovn, så tror jeg faktisk også at man kan lave dem i et ildfast fad og så bare lave det helt i ovnen.

Rosenkål er fulde af vigtige vitaminer, og indeholder også mineraler som magnesium og kalium. De er også rige på kostfibre, der er gode for fordøjelsen. Så der er ikke nogen grund til ikke at spise rosenkål!

Prøv også: Ristet blomkål i flødesauce

Stegte rosenkål med bacon og nødder

Hvordan laver man stegte rosenkål med bacon?

Når man skal lave stegte rosenkål med bacon, så kan man med fordel lave lidt af arbejdet i forvejen. Her tænker jeg på at sprødstege bacon, så er man godt forberedt når man skal i gang. Her kommer en lille gennemgang af ingredienserne og fremgangsmåden. Den fuldstændige opskrift findes nederst på siden.

  • Rosenkål, det skal være friske.
  • Smør
  • Bacon
  • Hvidløg
  • Valnødder, de kan med fordel ristes inden de kommer i.
  • Rosiner
  • Tørrede tranebær
  • Frisk timian
  • Frisk rosmarin

Ovnen forvarmes til 200 grader alm ovn. På en pande der tåler ovn steges baconen gyldent, det hakkede hvidløg, rosmarin samt timian steges med de sidste par minutter. Tag det af, og gem fedtet på panden.

De halverede rosenkål steges nu med skærefladen nedad til de er gyldne i det tilbageblevne baconfedt samt en klat smør. Rosenkålene vendes rundt og panden stilles i den forvarmede ovn.

Tilberedningen fortsættes i oven. Når rosenkålene er færdige, tilsættes rosiner, nødder samt tranebær og det sprøde bacon til panden. Bland det hele godt sammen og server med det samme.

Den bedste opskrift på en ret med stegte rosenkål

Stegte rosenkål med bacon opskrift

Her kommer vores opskrift på de bedste stegte rosenkål med bacon, nødder og bær. De passer rigtig godt som tilbehør til efteråretsretter, eller til grillet oksekød, svinekød eller and. Jeg håber du får lyst til at prøve opskriften. Det er en slags lækker varm rosenkålssalat med masser af smag.

Stegte rosenkål med bacon, valnødder og tranebær
5 fra 2 stemmer

Stegte rosenkål med bacon opskrift

Varm rosenkålssalat med bacon, valnødder, rosiner og tranebær
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 35 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 441 kcal

Ingredienser

  • 150 g bacon, skåret i små tern
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1 tsk frisk timian, hakket fint
  • 1 tsk frisk rosmarin, hakket fint
  • 25 g smør
  • 400 g rosenkål, renset og delt i 2 på langs
  • 50 g valnødder, ristede
  • ½ dl rosiner
  • 1 dl tørrede tranebær

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 200 grader alm. ovn.
  • Find en stor pande frem der kan tåle at gå i ovnen frem. Varm den op til middel varme og rist baconternene til de er gyldne. De sidste par minutter tilsættes det hakkede fed hvidløg, rosmarin samt timian.
  • Tag det sprødstegte bacon af panden, og stil det til siden. I samme pande med det tilbageblevne baconfedt, tilsættes nu smør. Smelt det og placer de halverede rosenkål med skærefladen ned. Rist dem ved middel varme i 5 – 10 minutter eller til de har fået farve og er gyldne.
  • Vend rosenkålene rundt og kom panden i oven i ca. 15 minutter.
  • Når tiden er gået tages panden ud, og bacon, rosiner, tranebær samt valnødder tilsættes til panden. Bland det hele godt sammen, og server med det samme.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 441kcalKulhydrater: 42gProtein: 10gFedt: 29gMættet fedt: 9gKolesterol: 38mgNatrium: 323mgKalium: 632mgFibre: 7gSukker: 19gA-vitamin: 924IUC-vitamin: 86mgCalcium: 58mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Opskrift af

Rasmus Juul Møller Avatar
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.