Ristet blomkål i flødesauce

Ristet blomkål kan noget, og når man forener det med en lækker smagsfuld flødesauce, så bliver det bare endnu bedre. Serveret til pasta, eller med noget godt brød til at dyppe i saucen, så er det fantastisk. Hvis du har lyst til at se hvordan du nemt kan lave det, så læs med her og få vores opskrift på ristet blomkål i flødesauce.

Cremet blomkål i flødesovs i pande

Ristet blomkål i flødesauce med pasta

Kål er godt, og specielt blomkål er en favorit i huset. det er så mange lækre ting man kan lave med det. Blomkålspure, blomkålsris, blomkålsgratin, bare for at nævne nogle af alle de dejlige ting man kan lave. Hjemme hos os, den her ret en genganger i madplanerne. Det smager rigtig godt, og kan serveres med pasta, eller med et godt brød og en grøn salat.

Hvordan laver man ristet blomkål i flødesauce?

Det er heldigvis en ret nem ret at lave, det tager en lille halv time og lad mig bare sige, det er arbejdet værd! Man kan variere retten i et hav af retninger, man kunne bruge rosmarin i stedet for timian, eller bruge kokosmælk i stedet for fløde og så bruge karry som krydderi.
Her kommer en lille gennemgang af de ingredienser du skal bruge og fremgangsmåden.

  • Blomkål
  • Smør
  • Frisk timian
  • Salt
  • Peber
  • Hvidløg
  • Fløde
  • Engelsk sauce
  • Soya sauce
  • Citronsaft
  • Sukker

Blomkålen renses og skæres i buketter. I en stor pande smeltes smørret, tilsæt blomkålsbuketterne, salt og peber samt frisk timian til panden og rist nu buketterne til de har fået farve.

Hvidløget tilsættes til panden og svitses med, før der kommes fløde, soya, engelsk sauce samt citronsaft og sukker i panden. Saucen bringes i kog inden skrues ned for varmen, lad retten simre til saucen er blevet cremet. saucen smages til inden retten serveres.

opskrift på cremet blomkål i flødesauce

Ristet blomkål i flødesauce opskrift

Her kommer min opskrift på ristet blomkål i cremet flødesauce. Det er en nem ret, som kan spises som tilbehør til en kødret, eller som en kødfri vegetarret sammen med brød eller pasta.

Cremet blomkål i flødesovs i pande
5 fra 1 stemme

Ristet blomkål i flødesauce opskrift

Cremet ret med blomkål og fløde.
Udskriv Pin
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 35 min
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 346 kcal

Ingredienser

  • 1 stk blomkål
  • 3 spsk smør
  • 1 spsk frisk timian, hakket
  • 1 tsk salt
  • peber, efter smag
  • 2 fed hvidløg
  • 2,5 dl piskefløde
  • 1,5 spsk engelsk sauce
  • 1,5 spsk soya sauce
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 tsk sukker, evt. ekstra ved tilsmagning

Sådan gør du

  • Start med at forberede blomkålen. Fjern bladene og skær det i buketter og skyl dem grundigt i kold vand. Kom dem i et dørslag og lad dem dryppe af.
  • I en stor pande smeltes smørret ved middel varme. Tilsæt blomkålsbuketterne samt timian, salt og peber. Nu skal blomkålsbuketterne ristes af til de bliver gyldne. det tager ca. 15 minutter ved middel varme. Vend dem hele tiden, så de ikke brænder på.
  • Hak hvidløg og kom det på panden. Lad dem svitse med et lille minut. Kom fløde, soya, engelsk sauce samt citronsaft og sukker i panden. Bring det i kog og skru ned for varmen. Lad blomkålen koge i saucen til den bliver cremet. Smag til med ekstra salt, sukker samt citronsaft om nødvendigt.
  • Vend blomkålen rundt i saucen og drys med frisk timian inden det serveres i panden, som selvstændig ret, eller som tilbehør.

Noter

Opskriften er til 4 personer hvis retten serveres som tilbehør til for eksempel fisk eller kød. Hvis retten skal spises som selvstændig ret med for eksempel brød eller pasta til, så vil den passe til 2 personer.

Nutrition

Serving: 1personKalorier: 346kcalKulhydrater: 13gProtein: 5gFedt: 32gMættet fedt: 20gKolesterol: 109mgNatrium: 1164mgKalium: 553mgFibre: 3gSukker: 5gA-vitamin: 1268IUC-vitamin: 75mgCalcium: 91mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Aftensmad med blomkål, Kødfri aftensmad, Tilbehør til fisk, Tilbehør til kød, Vegetarret
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Rasmus Juul Møller

Rasmus Juul Møller

Rasmus er familiefar og madelsker med stort M. Han elsker at stå bag grillen eller pizzaovnen og servere mad, som familie og venner elsker at spise. Rasmus er uddannet teknisk designer, og hans kreativitet ses også i køkkenet, hvor han elsker at frembringe nye retter og kombinationer, der får smagsløgene til at synge. Han elsker gadgets og mad der kan grilles, laves i sous vide eller med noget nyt sejt udstyr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg