Opskrift på bagt blomkål med persille og citronEt helt blomkål i ovn med lækker topping med masser af smag. Du får et sprødt blomkål med masser af bid, og god smag fra persille, hvidløg, citron og parmesan. Vi du have et blødt blomkål, kan du koge blomkålen først.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 1 timet15 minuttermin
Samlet tid 1 timet20 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
1blomkål
50gsmør
1dlpersille
2fedhvidløg
1citron, skallen
30gparmesan
Salt
Peber
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
Vask blomkålshovedet, fjern de grønne blade, og tør det. Sæt det i et ildfast fad.
Smelt smørret i en gryde. Hak persille og hvidløg fint, og kom det i det smeltede smør sammen med revet citronskal.
Fordel smørret over blomkålen, krydder med salt og peber, og sæt fadet i ovnen i 1 time ved 200 grader.
Efter en time fordeles revet parmesan hen over blomkålen. Sæt fadet i ovnen igen i cirka 15 minutter til osten er smeltet og let gylden på toppen.
Drys eventuelt med lidt frisk persille, og server straks for eksempel sammen med fisk, kylling eller kød.