En traditionel Indisk ret, med en lækker og cremet sauce baseret på mandler, tomat og masser af krydderier. Det er en skøn hverdagsret, som du kan servere med kogte ris, naanbrød og raita.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 40 minuttermin
Marinering 2 timert
Samlet tid 2 timert50 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
500gkyllingebryst, skåret i mundrette bidder
Marinade til kyllingen:
2dlgræsk yoghurt
1,5spsktomatkoncentrat
50gmandler
2spskfrisk ingefær, revet
3fedhvidløg
½rød chili, stærk
½spsksød paprika
1,5tskgaram masala
2tskstødt gurkemeje
1,5tskstødt kardemomme
¼tskstødt muskatnød
1kanelstang, ca. 5 cm
1,5tsksalt
2tsksukker
Tilberedningen:
30gsmør
1spskolie
2rødløg
2dlpiskefløde
Sådan gør du
Rens kyllingebrysterne og skær dem i mundrette bidder.
500 g kyllingebryst
Kom græsk yoghurt, tomatkoncentrat, mandler, ingefær, hvidløg, rød chili, sød paprika, garam masala, stødt gurkemeje, stødt kardemomme, stødt muskatnød samt salt og sukker i en blender. Blend det hele til en helt glat sauce.
Kom saucen i en skål sammen med stykkerne af kylling, hel kanel, og bland det grundigt sammen. Lad det trække på køl i mindst 2 timer. - Dette kan også gøres dagen i forvejen.
1 kanelstang
Pil rødløgene, halver dem og skær dem i tynde skiver. Kom smør og olie i en stor pande eller gryde. Varm det op til middelhøj varme og svits nu løgnene i ca. 10 minutter eller til de er let gyldne og bløde.
30 g smør, 1 spsk olie, 2 rødløg
Kom kylling samt marinaden og fløden ned til løgene, skru ned til lav varme og lad det simre i ca. 30 minutter, Husk at røre rundt, så det ikke brænder på.
2 dl piskefløde
Smag saucen til med yderligere salt og sukker. Når man er tilfreds med smagen og konsistensen på saucen, er retten klar til servering.
Server kylling korma med kogte ris, raita og naanbrød til.