Opskrift på onion bhajiLækkre og sprøde Indiske Bhajis med løg, med en lækker myntedip til. Server som en lille forret, som tilbehør til aftensmaden eller bare som en lækker snack.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 15 minuttermin
trækketid 15 minuttermin
Samlet tid 35 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
1lolie, til friture
3rødløg, store
2,5dlkikærtemel
2spskrismel
1jalapeno, hakket fint
3spskfisk koriander, fint hakket
krydderier:
1tskgaram masala
1tskstødt gurkemeje
1tskstødt chili
1tskstødt koriander
1½tsksalt
Yoghurt dip:
1dlfrisk mynte
1dlfrisk koriander
½grøn chili
1cmfrisk ingefær
1fedhvidløg
½tskstødt spidskommen
½tsksalt
1tsksukker
½lime, saften
½spskvand
1 ½dlgræsk yoghurt
Sådan gør du
Dip:
En en blender kommes ingredienserne til dippen bortset fra yoghurten. Blend det til en hel fin konsistens.
1 dl frisk mynte, 1 dl frisk koriander, ½ grøn chili, 1 cm frisk ingefær, 1 fed hvidløg, ½ tsk stødt spidskommen, ½ tsk salt, 1 tsk sukker, ½ lime, ½ spsk vand
Kom det over i en skål sammen med den græske yoghurt og rør det grundigt sammen. Smag det til og stildet til det på køl til det skal bruges.
1 ½ dl græsk yoghurt
Bhaji:
Start med at pille de 3 rødløg. Når de er pillet, halveres de på langs og skæres derefter i tynde både à ca. 3 mm. i tykkelsen. Kom dem op i en skål.
3 rødløg
Rens den grønne jalapeno for kerner og hak den derefter fint og kom den op til løgene. Hak den friske koriander fint og kom det op til løgene.
1 jalapeno, 3 spsk fisk koriander
Tilsæt derefter de tørrede krydderier og salt til løgene og mas det hele sammen så det bliver godt fordelt. Nu skal de står og trække i 15. minutter.
Når løgene har trukket med alle krydderierne og salt, er der trukket en smule væske ud af løgnene og de er blevet lidt bløde. Sigt nu kikærtemel og rismel ud over løgene igennem en fin si. Tilsæt vandet, og mas nu det hele sammen til det bliver en tyk sammenhængende masse.
2,5 dl kikærtemel, 2 spsk rismel
Tag nu ca. en spiseske af løgblandingen, flad den lidt ud og kom den forsigtigt i den varme olie. Nu skal den steges til den er gylden og sprød. Du kan stege 3-4 styk ad gangen. Når de er tilberedt overføres de til fedtsugende papir. - Gentag processen til de alle er stegt.