Opskrift på klassisk fromage med portvin og kirsebær og brændte mandler på toppen. Perfekt som alternativ juledessert eller dessert til julefrokosten.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 25 minuttermin
Hviletid 3 timert
Samlet tid 3 timert30 minuttermin
Antal 6personer
Ingredienser
Portvinsfromage
4bladehusblas
3æg
80gsukker
½dlcitronsaft
2dlportvin
3dlpiskefløde
Kirsebærgele
1bladhusblas
1 ½dllage fra dessertkirsebær
18dessertkirsebær, selve bærene
1spskportvin
Servering
2spskbrændte mandler
Sådan gør du
Portvinsfromage
Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand i 5 minutter.
4 blade husblas
Pisk æg og sukker meget til en luftig æggesnaps.
3 æg, 80 g sukker
Opvarm citronsaften i en gryde, tag den af varmen. Vrid husblassen for vand, og smelt den i den varme citronsaft. Tilsæt portvin og rør det godt sammen. Rør det forsigtigt sammen med æggesnapsen uden at slå for meget luft ud af blandingen.
½ dl citronsaft, 2 dl portvin
Pisk fløden til skum, og vend den forsigtigt med æggesnaps/portvinsblandingen. Pas på ikke at slå luften ud af blandingen.
3 dl piskefløde
Kom fromagen på glas, og sæt den på køl i 2 timer til den har sat sig.
Kirsebærgele
Læg husblas til geleen i blød i koldt vand i 5 minutter.
1 blad husblas
Kom 2 spsk. af lagen fra dessertkirsebærene i en gryde, og varm det op.
1 ½ dl lage fra dessertkirsebær
Når lagen er varm, tages gryden af varmen. Husblassen vrides for vand, og smeltes i den varme lage. Når husblassen er helt opløst, tilsættes resten af lagen, og portvin. Lad geleen køle lidt af før du hælder den over fromagen.
1 spsk portvin
Læg 3 kirsebær på toppen af hver fromage, og fordel derefter geleen hen over. Sæt glassene på køl en times tid, så geleen sætter sig.
18 dessertkirsebær
Servering
Når du er klar til at servere desserterne, hakkes de brændte mandler groft og fordeles hen over kirsebærene på toppen. Velbekomme.
2 spsk brændte mandler
Noter
Ingrediensnoter
Husblas - Jeg har her brugt husblas i ark. Du kan også godt bruge gelatinepulver, der skal du læse bag på bøtten hvor meget der svarer til de ark du skal bruge i opskriften her.
Forberedelse
Du kan nemt lave denne dessert i god tid eller dagen før. Den skal stå i køleskabet og have tid til at sætte sig inden servering.