Snitter med rabarber, æblestykker og en lækker sprød crumble på toppen. Skær dem ud og server dem med vaniljeis eller creme fraiche som dessert eller som et dejligt stykke kage til kaffen.
Forvarm ovnen til ovnen til 180 grader almindelig over- og undervarme.
Skær rabarberne i skiver på cirka 0,5 cm og skær æblerne i små tern.
200 g rabarber, 250 g æbler
Kom rabarber og æble i en skål og tilsæt sukker, citron og maizena. Bland det hele godt sammen og lad det trække 5 - 10 minutter.
1 spsk citronsaft, 80 g sukker, 1 spsk maizena
I mens forberedes crumblen. Bland mel, havregryn, sukker, salt og bagepulver grundigt sammen i en stor skål.
190 g hvedemel, 130 g havregryn, 100 g sukker, ¼ tsk salt, ½ tsk bagepulver
Smelt smørret og rør kornene fra vaniljestangen ud i smørret. Hæld der efter det smeltede smør sammen med de andre ingredienser. Bland det sammen med en ske til det er smuldrende.
170 g smør, 1 vaniljestang
Find et ildfast fad på cirka (23x23 cm), og for det med bagepapir. Kom ¾ af crumblen i formen og tryk den sammen. Fordel derefter fyldet ud over, slut af med at drysse den sidste ¼ af crumblen ud over fyldet.
Placer fadet midt i den forvarmede ovn. Bag den i ca. 50 minutter, eller til crumblen på toppen er gylden og sprød..
Tag fadet ud og lad det køle helt af, før du skærer snitterne ud.
Noter
1. Antal - Der bliver 9 store snitter af portionen, hvis du skærer 3x3 snitter på hver led. Hvis du synes de er for store, kan du lave 16 mindre snitter ved at skære 4x4 på hvert led.2. Servering - Server som de er til en kop kaffe eller te eller server dem med en kugle vaniljis eller creme fraiche som en lækker dessert.3. Opbevaring - Opbevar rabarbersnitterne i køleskabet indtil de skal serveres. Her kan de fint holde sig nogle dage hvis du er pakket i lufttæt emballage.