Det er en af de danske klassiske desserter, som de fleste af os nok har et forhold til. Barndomsminder om mormors eller farmors fløderand med bærcoulis eller syltede frugter fra dåse. Her får du opskriften på en version der smager helt klassisk af fløde og vanilje. Lige som den fra vores barndom.
Hjemmelavet er bedst
Selvom det er nemt at købe en frossen fløderand fra køledisken så kan det altså godt betale sig at lave den hjemmelavede version.
Det tager kun 15 minutter at bikse den sammen, og så smager den bare bedre end den man køber.
Jeg har selv et lidt ambivalent forhold til den købte fløderand. Du ved den der man finder på frost i supermarkedet, og som skal tø op i mange timer før dem kan spises.
Altså de smager jo godt, og med en lækker sauce og frugt til kan jeg sagtens spise det. Faktisk har jeg mange gode minder med fløderand fra frost. Da vi var mindre delte mig og min lillebror nemlig ofte sådan en hel bare os to. Vi er begge to vilde med den slags desserter, og vores mor serverer det faktisk stadig ofte når vi kommer hjem, fordi hun ved vi elsker det.
Det er sjældent vi deler en hel fløderand mere men et enkelt stykke smager jo skønt, og måske to hvis det er af den hjemmelavede slags som her. Vi spiser den gerne med lækker hindbærcoulis og frugter eller bær til.
Ingrediensnoter
Husblas – og nej det er ikke spor svært at arbejde med! Bare følg fremgangsmåden her i opskriften, så skal det nok gå som det skal.
Vand – Bruges til at smelte husblassen i. Du skal ikke bruge ret meget.
Piskefløde – Fløderand laves ved piskefløde, selvfølgelig! Det kan du ikke komme uden om.
Vanilje – Du kan bruge enten vaniljepasta eller vaniljestænger.
Flormelis – Bruges til at søde fløden en lille smugle med, da desserten skal være lidt sødlig.
Hvordan laver man hjemmelavet fløderand?
Det er både hurtigt og nemt at lave hjemmelavet fløderand.
Først skal husblassen ligge i blød i koldt vand i 5 minutter. Herefter skal 1 dl vand varmes op, så husblassen kan smeltes i vandet.
Så piskes fløden med flormelis og vanilje til en let skum, og det afkølede vand med husblas blandes i fløden. Så hældes massen på en form og stilles på køl i et par timer til den har sat sig.
Du kan servere hvad du synes til. Vi elsker friske bær i en blanding af søde og syrlige. Frisk udskåret frugt, en dejlig bærcoulis eller karamelsauce er også lækkert at servere til.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Ja det kan den sagtens. Husk bare at tage den op i god tid inden den skal spises, så den kan nå at tø ordenligt op.
En hjemmelavet fløderand kan sagtens holde en 2-3 dage i køleskabet. Så længe holder den nu aldrig her. Skal den holde længere kan du komme den i fryseren.
Her er et par ideer til hvad du kan servere som tilbehør:
– Bærsovs af for eksempel kirsebær, hindbær eller jordbær
– Friske frugter
– Karamelsauce
– Syltede pærer
– Frugter fra dåse fx fersker eller ananas
Andre desserter du måske vil synes om
- Eton mess
- Marengs-fuglereder med flødeskum og jordbær
- Koldskåls-panna cotta
- Jordbærkoldskål
- Panna cotta med hvid chokolade og hindbærcoulis
Opskrift på hjemmelavet fløderand
Her får du vores bedste opskrift på en klassisk fløderand. Det gode gamle danske dessert som kan serveres med jordbær- eller kirsebærsauce, friske bær eller udskåret frugt.
Det er en nem dessert, som både børn og voksne elsker at sætte tænderne i, og så skal den laves i god tid så den kan nå at sætte sig. Du kan derfor forberede den om formiddagen eller endda dagen før den skal serveres.
Vi håber du får lyst til at prøve vores opskrift på denne skønne danske dessert.
Fløderand
Ingredienser
- 6 blade husblas
- 1 dl vand
- 5 dl piskefløde
- 2 tsk vaniljepasta, eller kornene fra 2 vaniljestænger
- 4 spsk flormelis
Sådan gør du
- Læg husblassen i blød i koldt vand i minimum 5 minutter.
- Varm 1 dl vand op i en gryde. Vrid husblassen og smelt den i det varme vand under omrøring. Tag vand med husblas af varmen og lad det køle ned til cirka 37 grader.
- Pisk fløden i en skål sammen med vanilje og flormelis indtil det bliver til en blød skum. Den må ikke være for stiv, men skal forme bløde toppe når du kører piskeriset igennem.
- Vend den afkølede masse med vand og husblas i flødeskummen.
- Hæld flødemassen i en randform og stil den i køleskabet i minimum 2 timer for at sætte sig.
- Vend fløderanden ud på et fad, og server med friske bær, udskåret frugt eller en bærsauce.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ️♥️
Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 4. juni 2020 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her