Indhold

Fløderand

Indhold

Det er en af de danske klassiske desserter, som de fleste af os nok har et forhold til. Barndomsminder om mormors eller farmors fløderand med bærcoulis eller syltede frugter fra dåse. Her får du opskriften på en version der smager helt klassisk af fløde og vanilje. Lige som den fra vores barndom.

Fløderand med friske bær ovenpå på en hvid tallerken

Hjemmelavet er bedst

Selvom det er nemt at købe en frossen fløderand fra køledisken så kan det altså godt betale sig at lave den hjemmelavede version. Det tager kun 15 minutter at bikse den sammen, og så smager den bare bedre end den man køber.

Jeg har selv et lidt ambivalent forhold til den købte fløderand. Du ved den der man finder på frost i supermarkedet, og som skal tø op i mange timer før dem kan spises.

Altså de smager jo godt, og md en lækker sauce og frugt til kan jeg sagtens spise det. Faktisk har jeg mange gode minder med fløderand fra frost. Da vi var mindre delte mig og min lillebror nemlig ofte sådan en hel bare os to. Vi er begge to vilde med den slags desserter, og vores mor serverer det faktisk stadig ofte når vi kommer hjem, fordi hun ved vi elsker det.

Det er sjældent vi deler en hel fløderand mere men et enkelt stykke smager jo skønt, og måske to hvis det er af den hjemmelavede slags som her. Vi spiser den gerne med lækker hindbærcoulis og frugter eller bær til.

Fløderand med friske bær

Hvordan laver man hjemmelavet fløderand?

Det er både hurtigt og nemt at lave hjemmelavet fløderand.

Alt du skal bruge er:

  • Husblas, og nej det er ikke spor svært at arbejde med!
  • Lidt vand, til at smelte husblassen i.
  • Piskefløde, selvfølgelig.
  • Vanilje, enten pasta eller vaniljestænger.
  • Flormelis, til at søde fløden med.

Først skal husblassen ligge i blød i koldt vand i 5 minutter. Herefter skal 1 dl vand varmes op, så husblassen kan smeltes i vandet.

Så piskes fløden med flormelis og vanilje til en let skum, og den afkølede vand med husblas blandes i fløden. Så hældes massen på en form og stilles på køl i et par timer til den har sat sig.

Du kan servere hvad su synes til. Vi elsker friske bær i en blanding af søde og syrlige. Frisk udskåret frugt, en dejlig bærcoulis eller karamelsauce er også lækkert at servere til.

Fløderand opskrift

Her får du vores bedste opskrift på en klassisk fløderand. Det gode gamle danske dessert som kan serveres med jordbær- eller kirsebærsauce, friske bær eller udskåret frugt.

Fløderand med friske bær ovenpå på en hvid tallerken
5 fra 4 stemmer

Fløderand opskrift

Klassisk dansk dessert pyntet med friske bær
Opskrift lavet af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 min
Hviletid 2 t
Ret Dessert
Køkken Dansk
Antal 6 personer
Kalorier 295 kcal

Ingredienser

  • 6 blade husblas
  • 1 dl vand
  • 5 dl piskefløde
  • 2 tsk vaniljepasta, eller kornene fra 2 vaniljestænger
  • 4 spsk flormelis

Sådan gør du

  • Læg husblassen i blød i koldt vand i minimum 5 minutter.
  • Varm 1 dl vand op i en gryde. Vrid husblassen og smelt den i det varme vand under omrøring. Tag vand med husblas af varmen og lad det køle ned til cirka 37 grader.
  • Pisk fløden i en skål sammen med vanilje og flormelis indtil det bliver til en blød skum. Den må ikke være for stiv, men skal forme bløde toppe når du kører piskeriset igennem.
  • Vend den afkølede masse med vand og husblas i flødeskummen.
  • Hæld flødemassen i en randform og stil den i køleskabet i minimum 2 timer for at sætte sig.
  • Server med friske bær, udskåret frugt eller en bærsauce.

Nutrition

Serving: 1portionKalorier: 295kcalKulhydrater: 3gProtein: 3gFedt: 31gMættet fedt: 19gKolesterol: 114mgNatrium: 34mgKalium: 63mgSukker: 1gA-vitamin: 1225IUC-vitamin: 1mgCalcium: 54mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Dansk dessert, Fløderand med bær, Hjemmelavet fløderand, Traditionelle danske retter
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Fløderand tilbehør

  • Server din fløderand med bærsovs af for eksempel kirsebær, hindbær eller jordbær.
  • Server din fløderand med friske frugter.
  • Server fløderand med karamelsauce.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Tina Westergaard Møller

Tina Westergaard Møller

Tina er 31 år og uddannet civilingeniør i Arkitektur. Arkitektblyanten er dog skiftet ud med laptop og piskeris, og nu bruger hun meget af sin tid på at dele glæden ved madlavning med Jer her på Madformadelskere. Tina har stået i køkkenet siden hun var lille, og havde som barn en drøm om at blive kok. Hun elsker at fremtrylle lækre desserter og kager, og dele dem med familie og venner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg