Populært:

Madformadelskere / Søde sager / Dessert / Koldskål med tykmælk

Koldskål med tykmælk

5

/5

10 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

10 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

I disse varme sommerdage er det næsten ikke til at spise varm mad. Det er derfor skønt med en gang gammeldags koldskål med tykmælk og æg. Du ved af den der rigtig cremede slags, og serveret med hjemmebagte kammerjunkere og jordbær. Læs med her og få den nemme opskrift på koldskål med tykmælk.

gammeldags koldskål med tykmælk og æg serveret med hjemmebagte kammerjunkere og jordbær

Sommer, sol og koldskål

Sommeren er virkelig kommet. Og den er kommet for at blive ser det ud til. Det betyder koldskål i lange baner, det er simpelthen et skønt sommermåltid, og en af de få retter der kan spises både som morgenmad, frokost, aftensmad og dessert.

Mange vælger nok den færdiglavede version når der skal koldskål på bordet, og det er da også mega nemt. Men det er faktisk også virkelig nemt at lave hjemmelavet koldskål.

Vores yndlings er den gammeldags koldskål med tykmælk og æg. Den er nemlig super lækker og cremet. Serveret kold fra køleskabet med hjemmebagte kammerjunkere og en portion søde danske jordbær, så bliver det ikke meget bedre.

hjemmelavet gammeldags koldskål med tykmælg og æg i skål med kammerjunkere og jordbær

Ingrediensnoter

Tykmælk – Æg og tykmælk er det der gør en hjemmelavet koldskål super cremet og lækker. Derfor vil vi helst ikke undvære tykmælk i vores koldskål. Nogle laver den dog udelukkende på kærnemælk også.

Kærnemælk – Kærnemælken giver en god syre og friskhed til koldskålen. I kombination med tykmælken er det helt perfekt.

Hvordan laver man gammeldags koldskål med tykmælk?

Det er så nemt at lave hjemmelavet koldskål. Vores favoritopskrift er denne gammeldags koldskål med tykmælk og æg. Den bliver super lækker og cremet i konsistensen.

Først skal man piske sukker og æg rigtig godt, så det bliver godt luftigt, og derefter tilsætter man vanilje, tykmælk og kærnemælk, og så smager man til med citronskal og saft.

Så er koldskålen sådan set klar til servering. Den kan sagtens laves i god tid og opbevares i køleskabet indtil spisetid, så der er ingen undskyld for ikke at lave sin egen gammeldags koldskål. Det smager bare bedre end den man kan købe.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

Skål med gammeldags koldskål med kammerjunkere og danske jordbær

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man koldskål?

Den færdige koldskål skal opbevares i køleskabet indtil den skal spises. Det er intet problem at have den stående på køl et par dage.

Kan jeg tilsætte smag til min koldskål?

Ja det kan du sagtens. I denne klassiske koldskål, bruger vi vanilje og citron, men du kan også sagtens tilsætte jordbær eller andre bær. Giv dem en tur i blenderen, og rør jordbærpureen i den færdige koldskål. Det smager skønt.

Andre sommerdesserter du måske vil synes om

gammeldags koldskål med tykmælk og æg i skåle med kammerjunkere og friske danske jordbær

Opskrift på klassisk koldskål med kammerjunkere

Her får du vores opskrift på en dansk klassiker, nemlig koldskål med tykmælk og æg. Det er så nemt at lave, og det er det perfekte måltid på varme sommerdage som vi har lige nu.

Server din koldskål med hjemmebagte kammerjunkere og friske bær, eller den topping i allerbedst kan lide hjemme hos Jer.

Det er slet ikke svært eller tidskrævende at lave hjemmelavet koldskål, så vi håber du får lyst til at give det et forsøg næste gang det skal på bordet hjemme hos Jer.

gammeldags koldskål med tykmælk og æg serveret med hjemmebagte kammerjunkere og jordbær
5 fra 1 stemme

Koldskål med tykmælk

Opskrift på gammeldags koldskål med tykmælk og æg
Der er ikke noget som en gang hjemmelavet koldskål på en varm sommerdag. Denne opskrift på koldskål med tykmælk og æg, er skøn som dessert, eftermiddagsmad eller let aftensmad på de varme sommerdage. Den er cremet og lækker, med en skøn smag syrlig smag af dansk sommer.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 10 minutter
Ret Dessert
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 227 kcal

Ingredienser

 • 2 æggeblommer
 • 40 g sukker
 • 1 tsk vaniljepasta
 • ½ L tykmælk
 • ½ L kærnemælk
 • ½ citron, saft + skal

Til servering:

 • Kammerjunkere
 • Jordbær

Sådan gør du

 • Pisk æggeblommer og sukker til det er hvidt og lækkert luftigt.
 • Tilsæt så vaniljepasta, kærnemælk og tykmælk til æggesnapsen, og rør det hele sammen til en jævn koldskål.
 • Riv skallen fint af ½ citron, og pres efterfølgende saften. Tilsæt citronskal og saft gradvist, mens du smager til.
 • Når du er tilfreds med smagen, er koldskålen klar til servering. Koldskålen skal opbevares i køleskabet indtil den skal serveres kold.
 • Server med kammerjunkere og friske danske jordbær eller topping efter eget valg.

Hvad skal du huske til næste gang?Ernæringsinformation

Serving: 1person uden toppingKalorier: 227kcalKulhydrater: 23gProtein: 9gFedt: 11gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 3gKolesterol: 124mgNatrium: 189mgKalium: 348mgFibre: 1gSukker: 23gA-vitamin: 539IUC-vitamin: 1mgCalcium: 297mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering

Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.