Chiafrø er super sunde, og har du en rest koldskål tilbage, kan du lave en nem køleskabsgrød til morgenmaden i morgen tidlig. Bland bare ingredienserne sammen, og så skal grøden trække i køleskabet natten over. Serveres med frisk frugt, bær eller müsli.
Forb. tid 15 minuttermin
Tilb. tid 0 minuttermin
Køleskab 8 timert
Samlet tid 8 timert15 minuttermin
Antal 1person
Ingredienser
2spskchiafrø
2dlkoldskål
Sådan gør du
Rør chiafrø og koldskål godt sammen i en lille skål.
Lad det stå 10 minutter på køkkenbordet.
Rør godt rundt i grøden, og sæt den på køl til næste morgen.
Næste morgen: Rør godt rundt i grøden, og server den med frisk frugt, bær eller müsli.
Noter
Ingrediensnoter
Koldskål - Brug den koldskål du bedst kan lide. Det kan være Jordbærkoldskål, Koldskål med tykmælk eller endda en færdigkøbt koldskål. Det bestemmer du helt selv.Chiafrø - Chiafrø kan efterhånden købes i de fleste supermarkeder. Det er så sorte frø, som er meget sunde og indeholder masser af gode ting blandt andet kostfibre, kalk, omega-3-fedt, proteiner og antioxidanter.Topping - Som topping kan du vælge de bær eller frugter du bedst kan lide. Du kan også toppe med müsli eller granola.
Opbevaring og holdbarhed
Du kan sagtens gøre grød klar til flere dage af gangen. Hvor længe den kan holde, afhænger af den koldskål du bruger. Hvis du bruger hjemmelavet koldskål med æggeblommer, ville jeg ikke gemme den mere end to dage. Hvis du bruger en købt pasuriseret koldskål, kan den nemt holde sig 3-4 dage på køl.