Opskrift på muffins med banan, havregryn og chokolade - til snack, madpakke eller morgenmad! De smager lækkert og sødt som kage, men de er meget sundere end de traditionelle bananmuffins, og så er de nemme at lave.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 15 minuttermin
Samlet tid 20 minuttermin
Antal 6muffins
Ingredienser
2bananer, gerne godt modne
2æg
1tskbagepulver
1/2tskvaniljepasta
30ghavregryn
50gchokolade, min 70%
Sådan gør du
Mos bananerne godt med en gaffel.
2 bananer
Bland dem med æg, bagepulver og vaniljepasta.
2 æg, 1 tsk bagepulver, 1/2 tsk vaniljepasta
Kør dine havregryn i en minihakker en blender så de bliver finthakkede, rør dem i dejen.
30 g havregryn
Hak til sidst chokoladen og rør den i dejen.
50 g chokolade
Fyld dejen i 6 muffinsforme, og bag dine muffins ved 175 grader varmluft i ca. 15 minutter, eller indtil de er gyldne i overfladen, og føles faste i siderne når du trykker på dem.
Lad dem køle helt ned på en rist, og opbevar dem efterfølgende i køleskabet. De bliver først helt faste når de er kølet ned.
Noter
Ingrediensnoter
Havregryn - Vi bruger almindelig finvalsede havregryn. Du kan også bruge grovvalsede, hvis det lige er hvad du har i skabet.Bananer - Gerne godt modne bananer, så er de sødest og nemme at mose helt ud. Hvis du har overmodne bananer du ikke når at få brugt, kan de fryses ned og tøes op igen inden du bruger dem i dine muffins.Chokolade -Jeg synes det er helt ok at lave muffins med chokolade, så længe man vælger en mørk chokolade af god kvalitet. Tjek evt. sukkermængden i den chokolade du køber, for det kan nemlig svinge rigtig meget fra mærke til mærke. Hvis du ikke vil bruge chokolade, kan den sagtens undværes eller erstattes af hakkede nødder, mandler eller rosiner.
Tilberedning
Tilberedningstid - Tilberedningstiden kan godt variere en smule fra ovn til ovn. Vær opmærksom på at dine muffins ikke vil føles helt faste når de kommer ud af ovnen. Lad dem køle ned på en rist, og så vil konsistensen blive mere fast.
Opbevaring og holdbarhed
Opbevar de afkølede muffins i køleskabet. Her kan de holde sig omkring 3 dage.De afkølede muffins kan fint fryses ned. De tages op og tøes op i køleskabet inden de skal spises.