Fyldig spansk tomatsuppe med peberfrugter og agurk som serveres kold! Suppen er skøn som forret eller som nem aftensmad på en varm sommerdag. Du kan nemt forberede den på forhånd.
Forb. tid 15 minuttermin
Tilb. tid 10 minuttermin
Køletid 1 timet
Samlet tid 1 timet25 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
1rød peberfrugt
1grøn peberfrugt
1agurk
500gtomater
1skalotteløg
1fedhvidløg
1dlolivenolie
1skivebrød, hvidt, gerne daggammelt
1spskfrisk basilikum
2 spsksherryeddike
1dlvand, eller mere
2tsksalt, eller efter smag
Peber
Topping
¼agurk
1tomat
1spskolivenolie
Frisk basilikum
Sådan gør du
Start med at dele hver peberfrugt i 3 stykker på langs og fjer kernerne. Tryk dem flade med hånden og placer dem med skinsiden op på risten, grill dem på ovnens grill funktion til de bopler op og bliver sorte. De kan også med fordel grilles på et gasblus. Kom de grillede stykker peber i en plastikpose i 5-10 min, Fjern derefter den brændte skal.
1 rød peberfrugt, 1 grøn peberfrugt
Skål agurken og fjern kernerne. Skær tomater og skalotteløg i grove stykker.
1 agurk, 500 g tomater, 1 skalotteløg
Kom de grillede peberfrugter samt grøntsagerne og de øvrige ingredienser i en blender, og blend på højeste hastighed til det er blevet en helt glat suppe.
Smag suppen til med ekstra salt, peber og sherryeddike hvis det er nødvendigt. Hvis suppen stadig er meget tyk, kan den fortyndes med yderligere vand.
Stil suppen på køl en times tid, og server den derefter i små skåle toppet med olivenolie, tern af tomat og agurk samt frisk basilikum og et drys salt og peber.
¼ agurk, 1 spsk olivenolie, 1 tomat
Noter
Portioner - Denne opskrift passer til 4 personer hvis den serveres som aftensmad med brød til. Hvis du serverer den som en forret, vil den passe til 4-6 personer alt efter portionsstørrelse. Hvis du serverer den som tapasret, for eksempel i små shotsglas, vil du have til mere end 10 små glas.