Opskrift på gambas pil pilKlassiske gambas rejer altså Rejer med hvidløg og chili! Det er skøn hverdagsmad, en lille forret eller tapasret eller bare når man skal have rigtig hyggemad. Det kan spises hele året rundt, men er en dejlig sommerret sammen med et koldt glas hvidvin på terrassen.
Forb. tid 15 minuttermin
Tilb. tid 20 minuttermin
Samlet tid 35 minuttermin
Antal 2personer
Ingredienser
300gtigerrejer, eller andre store rejer
1skalotteløg, fint hakket
1,5dlolivenolie
100gsmør
1dlpersille, Fint hakket
1spskpersille, til pynt, hakket
1/2rød chili, fint hakket
2tomater, Groft hakkede. Kan erstattes af 3-4 spsk flåede tomater
10fedhvidløg, Hakket
½ citron, saften, måske lidt mere
1tskrøget paprika
1tskpaprika
1tsksalt
1tsksukker
Peber
Sådan gør du
Find en stor pande frem og varm olien op. Tilsæt smørret og smelt det i olien ved middel varme.
1,5 dl olivenolie, 100 g smør
Tilsæt hvidløg, skalotteløg, chili og lad det stege ved middelvarme i Ca. 5 minutter.
1 skalotteløg, 10 fed hvidløg, 1/2 rød chili
Tilsæt paprika, røget paprika, tomater, salt, peber og sukker. Lad det stege ved middel varme i et minuts tid.
Tilsæt rejerne samt citronsaft og lad dem stege til med til tomaterne er kogt ud og saucen begynder at skille. Kom persillen i og lad det stege yderligere 1 minuts tid.
300 g tigerrejer, ½ citron, 1 dl persille
Smag retten til med ekstra salt, peber samt citron og slut af med at drysse friske persille ud over.
1 spsk persille
Server rygende varm i panden eller anrettet med et godt brød til.