Opskrift på ørred på grillGrillet friskfanget ørred på den bedste måde! Server den med for eksempel små nye kartofler med persille, grønne asparges og en sauce hollandaise.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 25 minuttermin
Samlet tid 30 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
1ørred, 1-1,5 kg, renset
1citron , Øko, skåret i skiver
1-2tsksalt
1bdtfrisk dild
2spskolivenolie, eller smeltet smør
Peber, efter smag
1/2citron, saften
Sådan gør du
Forvarm grillen til ca.180 grader.
Smør fiskens skind ind i olie eller smeltet smør.
2 spsk olivenolie, 1 ørred
Drys salt og peber i bugen på fisken, fyld den med dild og citronskiver. Hæld citronsaften over fisken inden den kommes på grillen.
I den her opskrift har vi lavet fisken i en grillbakke, men den kan sagtens ligge direkte på grillristen, bare vær meget med forsigtig når du vender den, så skindet ikke ryger af. Placer grillbakken med fisken i grillen ved indirekte varme.
Luk låget på grillen (eller dæk den med staniol) og grill fisken i 20 - 25 minutter afhængig af størrelsen eller til kødet slippe benene.