Hjem » Brød » Pølsebrød til hjemmelavede hotdogs

Pølsebrød til hjemmelavede hotdogs

Herhjemme elsker både børn og voksne hotdogs, og det bliver altså kun bedre hvis der er tale om hjemmebagte pølsebrød til at lave hjemmelavede hotdogs med.

Selvom det er billigt og nemt at købe sig til brød til hotdogs, så kan det altså godt betale sig at lave en stak af den hjemmelavede slags og have dem i fryseren inden sommeren for alvor rammer, for hjemmelavede pølsebrød smager bare meget bedre end de købte af slagsen.

hjemmebagte pølsebrød - opskrift på luftige hjemmelavede pølsebrød til hotdog

Pølsebrød opskrift

Her er vores opskrift på lækre og luftige hjemmebagte pølsebrød. De er perfekte til sommerens grillpølser, og de egner sig rigtig godt til at blive smidt en tur i fryseren også. Derfor kan man med fordel lave en stor portion, da hele processen tager lidt tid. Opskriften er dog ikke spor svær at følge.

hjemmebagte pølsebrød - opskrift på luftige hjemmelavede pølsebrød til hotdog
No ratings yet

Pølsebrød opskrift

Hjemmebagte luftige brød til hotdogs og grillpølser
Udskriv Pin
Samlet tid 2 t 45 min
Ret Tilbehør
Antal 16 pølsebrød

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 325 g vand
  • 75 g A38
  • 60 g sukker
  • 10 g salt
  • 700 g hvedemel
  • 75 g olie

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i vandet og bland herefter A38 i. Tilsæt salt, sukker og hvedemel og rør dejen sammen på røremaskine. Ælt dejen på lav hastighed i 20 minutter. Tilsæt olien og ælt på lav hastighed indtil olien er arbejdet ind i dejen. Skru op og ælt 5 minutter hurtigt til sidst.
  • Lad dejen hvile ved stuetemperatur i 20 minutter – dæk dejen over med husholdningsfilm.
  • Tryk dejen lidt flad, fold enderne ind til midten. Fold/rul herefter fra den lange side, så du får en aflang pølse. Dejen rulles til pølsen er ensartet, og så skal den igen hvile i 20 minutter under husholdningsfilm.
    hjemmebagte pølsebrød - opskrift på luftige hjemmelavede pølsebrød til hotdog
  • Efter 20 minutter kommes mel på bordet, og dejen rulles ud til et rektangel med en kagerulle. Den skal være 10-12 mm tyk og 15-16 cm bred. Hvis dit køkkenbord ikke er så stort, kan du med fordel dele dejen i 2 inden du ruller den ud. Lad herefter dejen hvile i 5 minutter på bordet, og hak (eller skær) herefter dejen ud med en metalspatel i stykker på ca. 3,5 cm i bredden.
    hjemmebagte pølsebrød - opskrift på luftige hjemmelavede pølsebrød til hotdog
  • Fordel pølsebrødene på 2 bageplader, dæk dem med husholdningsfilm og lad dem hæve til dobbelt størrelse – ca 45 minutter.
    hjemmebagte pølsebrød - opskrift på luftige hjemmelavede pølsebrød til hotdog
  • Bag herefter brødene i ovnen 8 minutter ved 230 grader.
  • Lad brødene køle af på en rist inden de spises som hotdogs eller tilbehør til grillpølser.

Noter

Du kan også fryse dine pølsebrød
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Brød
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Find flere opskrifter på bagværk her

Tips til pølsebrød

Når du har prøvet disse gourmet pølsebrød vil du ikke gå tilbage til dem man kan købe i supermarked – det lover jeg dig. Synes du at opskriften virker lidt uoverkommelig og tidskrævende? Så overvej at lave dobbeltportion (lav dem evt. af 2 gange lige efter hinanden). Så kan du nemlig bage 32 pølsebrød på 4 plader efter hinanden, og smide alle dem du ikke kan spise i fryseren. Så er der i hvert fald pølsebrød til nogle grillaftener på terrassen.

Udstyr til denne opskrift

Vi anbefaler at du bruger en røremaskine til denne opskrift, da dejen til pølsebrød skal æltes rigtig lang tid. Det bliver meget hårdt at ælte så længe i hånden, så en god røremaskine er bestemt en god ting. Hvis din røremaskine ikke kan klare den lange æltetid, og den bliver meget varm undervejs, så kan du dele tiden op i 2, og give maskinen en pause undervejs. Det gjorde vi den gang vi havde en Kitchen Aid, men med vores nye Ankarsrum (reklamelink) går æltningen som en leg.

Ud over en god røremaskine skal du ikke bruge noget specielt udstyr. Du skal bruge din ovn, bageplade, en kagerulle og en metalspatel (eller en kniv) til at skære med.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.