Populært:

Madformadelskere / Artikler / Sankt Hans Menu

Sankt Hans Menu


Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

Photo of author

Tina Westergaard Møller

Sankt Hans aften nærmer sig, og du er måske ved at planlægge Jeres Sankt Hans Menu? Her har vi samlet en masse gode opskrifter og forslag til menu du kan servere til Sankt Hans. Vi håber du kan bruge det som inspiration når du skal planlægge middagen.

Sankt Hans menu med forret, hovedret og dessert

Sankt Hans Menu 2023

Her er vores bud på hvad du kan servere til Sankt Hans 2023. Det er et forslag til en lækker menu, som du kan spise på Sankt Hans aften inden bålet skal tændes. Forhåbentlig får vi godt vejr, så maden kan spises på terrassen. Du kan få flere forslag til menuen ved at scrolle længere ned på siden her.

Forret

Vores bud på en rigtig lækker forret til Sankt Hans aften er denne skønne skaldyrssalat med rejer, krebsehaler og grønne asparges. Du kan nem lave den i god tid, og lade den stå i køleskabet til I skal spise. Server den med et lækkert flutes til, gerne hjemmebagt hvis du har tid.

1
skaldyrssalat med krebsehaler, rejer og asparges på tallerken som forret
Skaldyrssalat
Opskrift på skaldyrssalat
Nem og lækker salat med skaldyr. Den er perfekt som en forret eller en let frokost på en varm sommerdag. Den er nem at lave, og indeholder både rejer og krebsehaler sammen med lækre grønne asparges og en god dressing. Opskriften passer til 4 personer til forret eller 2 personer til frokost.
Gå til opskrift
2
flutes opskrift
Flutes
Opskrift på flutes
Hjemmebagte flutes er lækre. Det er nemt, billigt og velsmagende tilbehør til mange retter! Server disse flutes til forretter, hovedretter eller som tilbehør til tapas, det er gode til virkelig mange retter. De er også rigtig gode at fryse ned og tage op senere.
Gå til opskrift

Hovedret

Til Sankt Hans aften skal man næsten grille. Et godt stykke grillet oksekød er altid et hit herhjemme, og hvis det skal være lidt luksus kan man vælge en oksefilet til grillen. Serveret med grillede grønne asparges, smørstegte kartofler og en lækker portvinsglace, så bliver det altså ikke meget bedre.

3
hel oksefilet på grill skåret i skiver på skærebræt
Oksefilet på grill
Opskrift på hel oksefilet på grill
Når man rigtig skal hygge eller fejre noget, så er en grillet oksefilet altid populær herhjemme. Det smager fantastisk, og når man laver den på grill, får man bare masser af ekstra smag i kødet. Vi laver den reverse seared, og på den måde bliver den perfekt hver gang. Server den med lidt let tilbehør, og din familie vil med garanti blive imponeret.
Gå til opskrift
4
opskrift på grillede grønne asparges - det perfekte tilbehør til grillekylling eller en bøf på grillen
Grillede grønne asparges
Opskrift på grillede grønne asparges
Sprøde og smagfulde asparges som tilbehør til sommerens grillmad. Det er nemt og lækkert at grille de grønne asparges, og det smager bare af dansk sommer når det er bedst!
Gå til opskrift
5
smørstegte kartofler med persille og salt i hvid skål
Smørstegte kartofler med persille
Opskrift på små smørstegte kartofler med persille
Disse lækre sommerkartofler, er perfekte til et godt stykke kød fra grillen eller til fisk eller kylling. De er nemme at lave, og så elsker hele familien dem. Du kan med fordel bruge nye kartofler, men alle små kartofler fungerer fint til opskriften.
Gå til opskrift
6
portvinsglace med culottesteg og smørstegte kartofler
Portvinsglace
Opskrift på portvinsglace
Skal der et lækkert stykke oksekød på bordet til nytår? Så er det oplagt at servere portvinsglace, som en sauce der kan binde hele måltidet sammen. Portvinsglace er en kraftig reduceret sauce, der er monteret med smør, så du får en tyk og blank glace.
Gå til opskrift

Dessert

Vores bud på en lækker dessert til Sankt Hans er en lækker Eton Mess med jordbær. Det er en dejlig kombination af jordbær, fløde og marengs, hvor alle elementerne nemt kan forberedes på forhånd og samles inden servering. Den smager så godt, og er en dejlig start på sommeren.

7
eton mess med jordbær, fløde og marengs i glas med mynte på toppen
Eton mess
Opskrift på Eton mess med jordbær
Den klassiske engelske Eton mess, er en dejlig sommerdessert med jordbær, fløde og marengs. Det er en dessert der er nem at lave. Du kan anrette den enten i portionsglas, eller i en stor glasskål.
Gå til opskrift

Flere ideer til mad til Sankt Hans

Forret til Sankt Hans

Her får du 5 ideer til lækre forretter du kan servere til Sankt Hans. Det er nemme små forretter, som ikke ligger for tungt i maven, og så er de dejlige at servere også på en lun sommeraften. Vi håber de kan inspirere dig til Jeres forret.

8
Spinatroulade med røget laks og flødeostecreme serveret med dild, citron, salat og flutes
Spinatroulade med laks
Opskrift på lakseroulade med spinat og flødeostecreme
Gå til opskrift
9
lækre bruschetta med tomat og basilikum
Bruschetta med tomat
Opskrift på lækre tomatbruschetta til snack, tapas eller forret
Gå til opskrift
10
fad med melon med skinke som forret, snack eller tapas
Melon med skinke
Opskrift på melon med skinke
Melon med parmaskinke eller en lækker serranoskinke er en skøn lille forret til de varme sommerdage. Det er nemt at lave, og du skal kun bruge ganske få ingredienser. Brug som forret, tilbehør til grillmaden eller til tapas.
Gå til opskrift
11
Tunroulade med spinat pyntet med rejer, citron og dild på toppen
Tunroulade
Opskrift på spinatroulade med tunmousse og rejer som forret, til brunch eller frokost.
Gå til opskrift
12
Små blinis pandekager og forslag til blinis fyld med rejer, laks og parmaskinke
Blinis med fyld
Den bedste nemme opskrift på små blinis pandekager og ideer til blinis fyld
Gå til opskrift

Hovedret til Sankt Hans

Vi elsker at grille til Sankt Hans, så hovedretten skal gerne laves på grillen hvis muligt. Hvis du ikke har grill til rådighed, kan du selvfølgelig tilberede hovedretten på andre måder. Her er nogle ideer til hvad du kan smide på grillen til Sankt Hans aften i år.

13
lakseside på grill med smør, citron og krydderurter på toppen
Lakseside på grill
Opskrift på lakseside på grill
En grillet lakseside er fantastisk sommermad for hele familien. Vi elsker at servere grillet laks her om sommeren, og sammen med nye kartofler, hollandaise og grønne asparges, så er man i himlen. Det er nemt at forberede, og kan laves på maksimalt en halv time.
Gå til opskrift
14
svinemørbrad på grill med skiver skåret
Svinemørbrad på grill
Opskrift på en helt fantastisk mør og saftig svinemørbrad med bacon tilberedt på grillen. Der er masser af velsmag og den passer perfekt sammen med en kartoffel bagt på grillen og selvfølgelig hvidløgssmør. Opskriften kan du bruge på både gasgrill eller kulgrill, princippet er det samme.
Gå til opskrift
15
culottesteg på grill
Culottesteg på grill
Opskrift på culottesteg på grill
Grillet rosastegt okseculotte med masser af smag! Server den med kartofler, en god sauce og grøntsager efter eget valg. Så har du en dejlig middag til dine gæster, din familie eller til en ekstra speciel aften som nytårsaften.
Gå til opskrift
16
Porchetta på grill - Opskrift på italiensk rullesteg på rotisseri
Porchetta på grill
Opskrift på porchetta på grill
Klassisk italiensk rullesteg på grill. Sprøde svær hele vejen rundt, og masser af smag selvfølgelig. Spis stegen med nogle ovnkartofler og en salat, eller måske en simpel kartoffelsalat.
Gå til opskrift
17
Færdige entrecote bøffer på skærebræt
Entrecote på grill
Opskrift på entrecote på grill
Den klassiske udskæring af en steak, her tilberedt en lækker meduimstegt bøf på grillen. Server bøffen med pommes anna og bearnaise eller dit eget favorittilbehør.
Gå til opskrift

Dessert til Sankt Hans

Sankt Hans er en sommerbegivenhed, så desserten skal selvfølgelig være sommerlig. Hvad er mere sommerligt end hyldeblomster, rabarber, koldskål og jordbær? Her får du nogle ideer til skønne sommerdesserter der er perfekt på sådan en aften.

18
rabarbertrifli med mascarponecreme i dessert glas
Rabarbertrifli med mascarponecreme
Opskrift på rabarbertrifli med mascarponecreme
En lækker dessert med rabarber og mascarpone, som leder tankerne hen på en rabarber-tiramisu. Du kan servere den i glas som her, eller i en stor skål hvis du foretrækker det. Du kan med fordel lave rabarberkompotten dagen inden den skal bruges. Du får det bedste resultat ved at samle desserten et par timer før servering, og lade den trække i køleskabet.
Gå til opskrift
19
rabarbercrumble serveret i tærtefad med vaniljeis ved siden af
Rabarbercrumble
Opskrift på rabarbercrumble
Nem og lækker crumblekage med rabarber. Det er en skøn sommerdessert serveret med en kugle hjemmelavet vaniljeis eller en dejlig kage til eftermiddagskaffen på terrassen serveret med creme fraiche eller flødskum.
Gå til opskrift
20
Koldskåls-panna cotta med friske sommerbær på toppen
Koldskåls-panna cotta
Opskrift på koldskåls-panna cotta
Panna cotta er nemt at lave, og så smager det simpelthen fantastisk godt. Koldskåls-panna cotta er en frisk version af den Italienske dessert, og det er en skøn sommerdessert. Her bliver den serveret med friske bær, men du kan vælge en anden topping hvis du synes.
Gå til opskrift
21
marengs-fuglereder med flødeskum med vanilje og jordbær
Marengs-fuglereder med flødeskum og jordbær
Opskrift på fuglereder i marengs med bær og vaniljeflødeskum
Marengs-fuglereder med søde jordbær og en cremet vaniljeflødeskum er den perfekte sommerdessert. Server den for dine gæster eller din familie ovenpå et lækkert måltid mad. Du kan bruge andre bær for eksempel hindbær, blåbær, brombær, kirsebær eller en blanding. Du kan også servere fuglereder med is i stedet for flødeskum.
Gå til opskrift
22
Friterede hyldeblomster, hyldekærester, hyldeblomster i pandekagedej - opskrift
Friterede hyldeblomster
Opskrift på friterede hyldeblomster
Sprøde og parfumerede hyldeblomster i pandekagedej som er friturestegt er en skøn sommerdessert eller snack. De er nemme at lave, og så smager de fantastisk med et drys flormelis ovenpå. Tag bare familien med ud og samle hyldeblomster, så kan i lave hyldeblomstpandekager på ingen tid.
Gå til opskrift

Tapas til Sankt Hans

Vil du gerne undgå den traditionelle 3 retters menu, så kan det være en oplagt mulighed at lave en lille tapas buffet til Sankt Hans. Lav en masse små lækre retter, og server dem på en gang.

Når man spiser tapas kan man sidde i flere timer og nippe til det hele, og det er bare virkelig hyggeligt.

Find alle vores tapasopskrifter her

Mad til børnene til Sankt Hans

Skal der børn med til Sankt Hans aften, så tænker du måske hvad du skal servere til dem? Herhjemme spiser børnene helt samme mad som de voksne, men hvis du vil glæde dem, så lav en ordenlig portion snobrødsdej og køb rigeligt med skumfiduser.

23
Snobrød - Nem opskrift på verdens bedste snobrødsdej til at bage over bål
Snobrød
Opskrift på snobrød
Den bedste opskrift på snobrødsdej! Det er altid et hit når der er børn, og man skal lave bål, hvad enten det er til Sankt Hans aften eller en dejlig sommerdag på terrassen. Denne dej er nem at lave, og den giver virkelig lækre brød over bålet.
Gå til opskrift

Drikkevarer til Sankt Hans

Hvad skal man servere at drikke til Sankt Hans? Hvis dagen er lun, så er det dejligt med et glas koldt hvidvin, men du kan altså servere lige hvad du har lyst til. Der er også flere skønne drinks du kan kaste dig over at lave.

24
moscow mule drink med lime, ginger beer og vodka
Moscow Mule
Opskrift på Moscow Mule
Frisk drink med lime, vodka og ginger beer. Den smager godt af den friske limesaft, og krydret af ingefær. Den er nem at lave, og kan laves på et øjeblik. Perfekt til din næste fest, eller når du inviterer gæster på en drink.
Gå til opskrift
25
rabarber gin hass cocktail med rabarbersirup og gin
Rabarber Gin Hass
Opskrift på Rabarber Gin Hass
Forfriskende sommerdrink med gin og rabarber. Hvis du også elsker den klassisk cocktail Gin hass, så må du prøve denne version med rabarbersirup. Det er en fantastisk sommerdrink til en varm sommerdag på terrassen eller som velkomstdrink.
Gå til opskrift
26
Nem opskrift på hyldeblomst gin hass drink
Hyldeblomst Gin hass
Opskrift på hyldeblomst gin hass
Lækker drink med gin og hyldeblomst. Det er en dejlig drink her til sommer når hyldeblomsterne kommer frem og man kan lave sin egen hyldeblomstsirup. Det er en skøn og forfriskende drink, og den kan nemt laves uden alkohol også.
Gå til opskrift

Hvad synes du om opskrifterne på mad til Sankt Hans menuen?

Har du prøvet en af disse opskrifter? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Note: Denne artikel blev oprindeligt udgivet den 16. juni 2022 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med artiklen.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar


Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.