Amaretto sour

5

/5

2 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

2 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Vi elsker en god drink herhjemme, og denne cocktail er blevet en ny favorit. Det er en Ameretto sour, som har en dejlig syrlig smag, og selvfølgelig også smag af den lækre mandellikør. Læs med her og få opskriften.

amaretto sour i to glas med citron og kirsebær som garnish

Drink med amaretto

Amaretto er egentlig mest noget vi bruger når vi laver den Italienske klassiker, Tiramisu. Men nu har vi altså også fået øjnene op for hvor lækker den er at bruge i drinks.

Den lidt søde mandelsmag, er genial i sådan en Amaretto sour. Den minder lidt om en whisky sour, men altså med den der mandelsmag man får fra amaretto.

Her i opskriften har vi brugt en Disaronno, det er nok det mest almindelig brand herhjemme, men du kan selvfølgelig bruge andre slags alt efter hvad du har i barskabet.

Det lækre ved denne her cocktail, er altså at den får det her syrlige pift af citron, som bare passer godt til mandelsmagen, og så bliver den altså shaket så den bliver virkelig lækker og skummende på toppen. Genial drink hvis du spørger os!

glas med klassisk amaretto sour med citron og kirsebær på toppen

Ingrediensnoter

Amaretto – Vi har brug en Disaronno, men andre mærker kan selvfølgelig også bruges. Kendetegnet ved amaretto er marcipan/mandelsmagen.

Bourbon – En bourbon whisky skal der også i.

Citron – Citronsaft er det der gør den sour, og altså helt nødvendigt. Det er bedst at presse friske citroner når du skal lave denne drink.

Æggehvider – Jeg bruger pasturiserede æggehvider, dem kan man købe i små flasker. Der er nogle der siger drinken bliver bedst med friske æggehvider, men jeg synes den bliver lige så god med pasturiserede. Æggehviderne gør at man kan shake den så den bliver lækker og skummende på toppen. Det er en vigtig del af denne cocktail.

Sukkersirup – Der skal en lille smule sukkersirup i. Få vores opskrift på sukkersirup til drinks her.

Isterninger – Du skal både bruge is til at shake drinken og til at komme i glassene når den skal serveres. Det er vigtigt at den er kold.

Hvordan laver man amaretto sour?

Det er faktisk ikke så svært at lave denne lækre cocktail. Først skal du hælde alle ingredienserne i shakeren uden is, og shake godt i cirka 20 sekunder for at gøre æggehviderne skummende.

Herefter shaker du den igen, denne gang bare med is, og så skal den hældes op i glas. Pynt klassisk med amarena kirsebær og citronskal hvis du har lyst.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

to glas amaretto sour

Ofte stillede spørgsmål

Skal jeg bruge æggehvider?

Nogen synes det lyder underligt med æggehvider i en cocktail, men det er vigtigt her for at få den lækre skum på toppen. Du kan sagtens lave den med pasturiserede æggehvider, det gør jeg selv.

Andre drinksopskrifter du måske vil synes om

klassisk sour drink med amaretto og bourbon

Tips og tricks til opskriften

  • Shake cocktailen uden is først for at aktivere æggehviderne. Bagefter kan du shake den med is inden du hælder den på glas.

Serveringsforslag

  • Server til en dejlig cocktailaften med gode venner.
  • Server som en dejlig drink efter et godt måltid mad.

Elsker du lækre drinks?

Så skal du også prøve vores opskrift på Espresso martini
ameretto sour i drinksglas
garnish på toppen af ameretto sour drink

Opskrift på sour cocktail med amaretto

Her får du opskriften på en klassisk Amaretto sour. Det er en syrlig drink i familie med whisky sour, men som altså har den lidt marcipanagtige smag fra amarettoen. Dog uden det bliver for meget.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften, og så fortæl os endelig i en kommentar om du også er vild med den?

amaretto sour i to glas med citron og kirsebær som garnish
5 fra 1 stemme

Amaretto sour

Opskrift på Ameretto sour
Klassisk sour drink med amaretto og den blide mandelsmag. Det er nemt at lave en dejlig cocktail selv, og dine venner vil helt sikker blive begejstrede hvis du serverer dem sådan en her.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 2 minutter
Tilb. tid 0 minutter
Samlet tid 2 minutter
Ret Cocktail
Køkken Italiensk
Antal 1 glas
Kalorier 205 kcal

Ingredienser

  • 4 cl amaretto, fx disaronno
  • 2 cl bourbon
  • 3 cl citronsaft
  • 2 cl æggehvide
  • 1 tsk sukkersirup
  • Isterninger
  • Amarene kirsebær, til pynt
  • Citronskal, til pynt

Sådan gør du

  • Kom amaretto, bourbon, citronsaft, æggehvide og sukkersirup i en cocktailshaker, og shake godt i cirka 20 sekunder for at aktivere æggehviderne.
    4 cl amaretto, 2 cl bourbon, 3 cl citronsaft, 2 cl æggehvide, 1 tsk sukkersirup
  • Kom herefter is i shakeren og ryst igen i 15-20 sekunder.
    Isterninger
  • Si drinken i et glas over frisk is, og server straks. Pynt eventuelt med amarene kirsebær og et stykke citronskal.
    Isterninger, Amarene kirsebær, Citronskal

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 205kcalKulhydrater: 20gProtein: 2gFedt: 0.2gMættet fedt: 0.1gFlerumættet fedt: 0.1gEnkeltumættet fedt: 0.01gNatrium: 41mgKalium: 80mgFibre: 0.1gSukker: 19gA-vitamin: 2IUC-vitamin: 12mgCalcium: 5mgJern: 0.3mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.