Opskrift på de bedste brændte mandler med lakrids. Brændte mandler er et must til jul. Vidste du at man kan give dem lidt ekstra smag? Du kan tilsætte ting som vanilje, kanel eller som her lakrids. Det giver lige lidt ekstra kant til de søde knasende mandler. Læs med her og få vores
Mange af os er jo ret traditionelle når det kommer til vores julebag og juleknas her op til jul. Når det så er sagt, så er det altså både sjovt og lækkert at give nogle af de gamle klassikkere et nyt friskt pust. Gammeldags brændte mandler, som er sprøde karamelliserede mandler, er vist noget de fleste af os elsker. Der er noget med den der stemning når man går ned igennem gågaden og kan dufte de brændte mandler, men du kan faktisk nemt lave dem selv derhjemme.
Så kan du også tilsætte lige præcis den smag du bedst kan lide. Herhjemme er vi vilde med at tilsætte lidt lakridspulver. Det er noget både børn og voksne elsker! Brændte mandler kan holde sig længe. Så du kan komme dem i et glas med låg eller i en lufttæt kagedåse, men husk at gemme den godt væk hvis de skal holde til jul, for de forsvinder altså hurtigt hvis man først går igang med dem. Også selvom man bare lige skal smage en enkelt.

Flere julelækkerier
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Kom mandler, sukker samt vand på en pande og varm op til middel varme.200 g mandler, 200 g sukker, 1 dl vand
- Sukkeret og vandet vil smelte sammen og blive som sirup. Så skal det stå og boble lige så stille og roligt.

- Rør jævnligt rundt i mandlerne, og vent til alt vandet er kogt væk. Nu vil sukkeret krystallisere og blive hvidt og pulveragtigt.

- Nu er det vigtigt at du holder panden på lav til middel varme, og rører rundt jævnligt. Sukkerkrystallerne skal nemlig smelte lidt igen før mandlerne er færdige. Hvis sukkeret ikke smelter, kan du skrue en lille smule op for komfuret, men det tager altså 5-10 minutter før der sker noget.
- Bliv ved med at røre i mandlerne, og hold godt øje med dem. Når de akkurat er blanke, og ser ud som på billedet, er de færdige. Pas på at alt sukkeret ikke smelter og bliver til karamel, for så bliver mandlerne meget hårde og svære at tygge. Det er vigtigt at tage dem af på det helt rigtige tidspunkt. De skal være blanke og gyldne, men der skal stadig være lidt usmeltet sukker på mandlerne også.

- Når mandlerne er færdige, tages panden af varmen, og mandlerne drysses med lakridspulver og vendes godt rundt.2 tsk lakridspulver
- Hæld de færdige mandler med lakrids ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og adskil dem lidt med to gafler så de ikke klistrer sammen. Lad dem køle ned og opbevar dem i et glas eller en lufttæt kagedåse.
Næringsindhold
Madelskernes Tips
Ingrediensnoter
Mandler – Mandler kan du købe i de fleste supermarkeder. Sukker – Jeg bruger helt almindeligt sukker. Du kan også bruge flormelis hvis du ikke har sukker. Rålakridspulver – Lakridspulver kan købes i de fleste større supermarkeder eller online.Opbevaring
De afkølede mandler kan opbevares i et lufttæt glas eller kagedåse. Her kan de holde minimum 2-3 uger.Tips til de bedste brændte mandler
Det kræver lidt tålmodighed at få den rette karamellisering på dine brændte mandler, og det er vigtigt at du er over panden hele tiden. Hvis det er første gang du skal lave brændte mandler, så anbefaler jeg at du læser vores opskrift på klassiske brændte mandler, den er fyldt med gode tips til at få dem helt perfekte.Tilføj dine egne noter





