Populært:

Madformadelskere / Airfryer

Airfryer

Airfryer opskrifter

Vi er blevet super glade for at lave mad i vores airfryer. Det er både hurtigt og nemt, og så kan man spare på både strømmen og fedtstoffet når man tilbereder på denne måde.

Få vores bedste opskrifter til airfryer og inspiration til hvad du kan lave i din Airfryer eller Actifry her.

kylling med kartofler i airfryer

Opskrifter på mad i airfryer

Airfryer opskrifter

Vi er blevet super glade for at lave mad i vores airfryer. Det er både hurtigt og nemt, og så kan man spare på både strømmen og fedtstoffet når man tilbereder på denne måde.

Få vores bedste opskrifter til airfryer og inspiration til hvad du kan lave i din Airfryer eller Actifry her.

kylling med kartofler i airfryer

Introduktion til mad i airfryer

Der er mange fordele ved at lave mad i airfryer. For det første går det hurtigere end i ovnen, det er sundere i det du kan spare på fedtstoffet i forhold til at stege det, og du kan også spare en del på strømmen ved at lave maden i airfryeren frem for i ovnen. Og det bliver mindst lige så lækkert!

Airfryeren er en relativt ny opfindelse, der hurtigt er blevet en populær maskine i mange køkkener. Airfryeren bruger cirkulerende varm luft til at tilberede maden. Det betyder, at du kan tilberede dine livretter med meget mindre fedtstof end traditionelle metoder, samtidig med at du bevarer smag og konsistens.

Hvad kan man lave i en airfryer?

Airfryeren er et alsidigt apparat, der kan bruges til at tilberede en lang række forskellige fødevarer. Kylling, fisk, grøntsager og kartofler kan alle tilberedes i en airfryer på en sund og nem måde. Du kan faktisk lave alt det du også kan lave i en ovn, og mere til. Man kan også sagtens bage brød og kage i sin airfryer. Så hvis du ikke tilbereder mad til mange mennesker af gange, så kan en airfyrer altså i de fleste tilfælde erstatte ovnen.

Fordele ved at lave mad i airfryer

Der er mange fordele ved at bruge en airfryer.

For det første sparer den dig for at bruge for meget olie, hvilket gør den til en sundere tilberedningsmetode. For det andet kan den varme luftcirkulation i airfryeren give fødevarerne en sprød og lækker overflade, der minder om hvad man ville opnå ved at stege i olie i en friture. Endelig er airfryeren hurtig og nem at rengøre, hvilket gør den til et praktisk valg i en travl hverdag.

Når det kommer til madlavning i airfryeren, er mulighederne næsten uendelige. Du kan tilberede alt fra kyllingelår og fiskefileter til bagte kartofler og grøntsager. Selv dessert kan tilberedes i airfryeren, og endda kager og brød. Airfryeren giver dig mulighed for at tilberede en lang række af dine yndlingsretter på en sundere måde uden at gå på kompromis med smag og tekstur.

En af fordelene ved at bruge en airfryer er, at den også er meget nem at bruge. De fleste airfryere har en simpel kontrolenhed med temperatur- og tidsindstillinger, så det er nemt at tilpasse indstillingerne til forskellige fødevarer og opskrifter. Airfryeren er også hurtig at varme op, og ofte behøver du ikke engang at varme den op inden maden kommer i.

Ud over at være mega praktisk og nem at bruge, kan en airfryer også hjælpe dig med at spare tid i køkkenet. Både fordi tilberedningstiden er kortere end i en almindelig ovn, men også fordi den er super nem at gøre ren. I vores model kan både skuffe og rist gå direkte i opvaskemaskinen. Så bliver det ikke meget nemmere i hvert fald!

Er det sundt at lave mad i airfryer?

Om det direkte er sundt at lave mad i en airfryer kommer jo helt an på hvad du putter i den. Hvis man sammenligner at tilberede for eksempel pommes frites eller kyllingenuggets i airfryer med at tilberede dem i en friture, så vil airfryeren helt naturligt være det sundere valg, da man skal bruge en meget lille mængde olie sammenlignet med den olie maden til optage i en frituregryde.

Morgenmad i airfryer

Der er rig mulighed for at lave din morgenmad i maskinen. Det gør vi faktisk ret tid selv. Spejlæg, pocherede æg, og bacon er så nemt at lave i en airfryer. Og når det først er sat over, så passer det sig selv. Det er næsten det største plus, især om morgenen hvor der ofte er tavlhed i familien.

Aftensmad i airfryer

Vi elsker at tilberede aftensmaden i vores airfryer. Mest af alt fordi det er supernemt, og at vi kan lave et helt måltid på en gang. Det gør vi tit når vi har en masse andet der skal laves herhjemme samtidig, for så passer maden jo bare sig selv i mens.

Det er også nemt at tilberede kød til aftensmaden, både kylling, culottesteg, hakkebøffer eller flæskesteg bliver super godt.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er en airfryer?

En airfryer er en køkkenmaskine, en slags miniovn, der bruger varm luft til at tilberede maden på en sundere måde end traditionel friturestegning.

En airfryer fungerer ved at cirkulere varm luft omkring maden, hvilket skaber en sprød overflade, ligesom man får ved friturestegning, men uden at bruge olie eller fedt. Den kan bruges til at tilberede meget forskellige mad herunder pommes frites, kylling, fisk, grøntsager og endda kager og brød.

Hvad kan man lave i en airfryer?

Du kan lave stort set alle de ting du kan lave i en ovn og på en stegepande i en airfryer. Alt fra at bage brød og kage til at lave spejlæg, tilberede kød og grøntsager og mange andre ting.

Her på siden får du masser af inspiration til hvad du kan lave i din Airfryer.

Hvilken airfryer skal jeg vælge?

Vi er blevet meget glade for vores airfryer fra Cosori, det er en Cosiri Dualblaze. Det er en airfryer fra både varmer fra oven og fra neden, og som varmer meget jævnt. Vi har kun gode oplevelser med denne airfryer, og derfor er det også den vi anbefaler dig hvis du har brug for en airfryer til at lave mad i til din familie.
Læs mere om en Cosori Dualblaze airfryer her (reklamelink)

Kan man putte frosne ting i en airfryer?

Ja det kan du sagtens. Frosne pommes frites, forårsruller, fiskefileter, ja sågar æbleskiver kan sagtens tilberedes i airfryer. Når maden er frossen kræver den lidt længere tid end hvis den var tøet op, men resultatet bliver altid super godt.

Kan man lægge bagepapir i en airfryer?

Ja det kan du. Du kan godt klippe et stykke bagepapir til og lægge ned i airfryeren, eller købe specielt airfryer-bagepapir som passer i størrelsen. Du skal dog passe på at bagepapiret ikke bliver løftet op i varmelegemerne øverst i din airfryer, så brug kun bagepapir når du har nogen ovenpå der kan holde det nede.

Er en airfryer billig i strøm?

Generelt er en airfryere billigere i strøm at bruge end ovnen. Både fordi selve apperatet oftest bruger mindre strøm, men også fordi tilberedningstiden er kortere i en airfryer end i en ovn. Det kan altså godt betale sig at bruge airfryeren frem for ovnen hvis du vil spare på stømmen.


Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.