Grillet spidskål er noget vi vender tilbage til igen og igen, når grillsæsonen starter. Det er lækkert, især når det får selskab af smør og toppes med parmesan.

Mere grillinspiration
Simpelt er ofte super lækkert, og man skal ikke overkomplicere madlavning; med få gode råvarer kan man lave himmelsk mad, også spidskål.
Opskriften er god fordi
Nem – Det er virkelig nemt at lave. Det er en af de mest simple opskrifter, næsten lidt for nemt.
Hurtig – Forberedelsestiden er 5 minutter, og tilberedningstiden er 25 minutter, så de kan være klar på en halv time.
Lækker – Det smager skønt, virkelig lige så godt som det ser ud, måske lidt bedre. Det er en vinder som tilbehør til grillmad.
Ingrediensnoter
Spidskål – Kan købes i stort set alle supermarkeder. Det er både billigt og sundt. Der skal bruges 2 spidskål til ca. 4 personer (ca. 1/2 pr. person).
Smør – Giver en god smag til kålen, som man ikke kan få på andre måder. Rigeligt med smør gør underværker.
Olivenolie – Bruges til at smøre kålen med, inden den kommer på grillen. Det forhindrer, at den sidder fast i grillristen og hjælper med at holde på salt og peber.
Parmesan: Kan udelades, men giver en skøn smag. Anden fast ost kan også bruges for eksempel vesterhavsost.
Timian – Kan også udelades, men passer godt til spidskål. Vi foretrækker frisk timian, men du kan også bruge tørret.
Alternative ingredienser
Parmesan og Timian kan udelades hvis du vil. Du kan også prøve dig frem med andre krydderurter i stedet for timian.
Hvordan laver man grillet spidskål?
Processen her her faktisk virkelig enkel.
- Først flækkes spidskålene på langs. De helt løse blade fjernes. Kålhovederne skylles grundigt under den kolde hane og dryppes af.
- Den flade side smøres med lidt olie og krydres med salt og peber. Grill dem over direkte middelvarme på den flade side, til de har fået farve, vend dem, og grill den anden side, til den også har fået farve.
- Kom et par klumper smør på den flade side, og flyt dem til indirekte varme. Lad dem blive møre under låg. Man kan med fordel pakke dem ind i folie, når de har fået farve; det holder på smørret og saften.
- Når de er møre og lækre, er de klar til at spise. Drys eventuelt lidt revet parmesan på toppen og lad det smelte inden servering. Man kan også vælge at drysse lidt frisk timian eller den krydderurt, man bedst kan lide, på toppen.
Find den fulde opskrift længere nede på siden.
Tips og Tricks
Rigeligt med smør – Brug rigeligt med smør, da spidskål elsker smør, og en god klat smør på toppen gør underværker.
Staniol – Pak kålen ind i folie, når den har fået nok farve. Folien holder på smørret, og kålen kan blive mørt inde i staniolpakken.
Grill eller grillpande – Den der grillsmag gør noget rigtig godt for kålen, så det foretrækker vi frem for tilberedning på panden, selvom en grillpande kan give striber og også godt kan bruges til denne opskrift.
Servering – Retten passer super godt til alle slags grillet kød, fisk og fjerkræ. Server for eksempel kålen til Kyllingelår på grill eller en god grillet entrecote, eller som tilbehør til spareribs eller flæskesteg på grillen.
Flere grillede grøntsager

Grillet spidskål
Ingredienser
- 2 spidskål
- Olivenolie
- Salt
- Peber
- 100 g smør
- 50 g revet parmesan, kan udelades
- Frisk timian, kan udelades
Sådan gør du
- Flæk spidskålene på langs, fjern de helt løse blade. Skyl kålhovederne grundigt under den kolde hane, lad dem dryppe af.2 spidskål
- Smør dem på den flade side med lidt olie og krydder dem med salt og peber.Olivenolie, Salt, Peber
- Grill dem over direkte middelvarme på den flade side, til de har fået farve, vend dem og grill dem videre til den anden side også har fået farve.
- Kom et par klumper smør på den flade side og flyt dem til indirekte varme og lad dem blive møre under låg. Du kan med fordel pakke dem ind i folie når de har fået farve, det holder på smørret og saften.100 g smør
- Når de er møre og lækre er de klar til at spise. Er du også vild med parmesan, så prøv at drys lidt parmesan på toppen og lad det smelte inden servering. Du kan også vælge at drysse lidt frisk timian på toppen, eller den krydderurt du allerbedst kan lide.50 g revet parmesan, Frisk timian
Tips og noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 9. april 2019 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret:
Mums. Vi elsker grillet spidskål!
Ja.. det er bare godt! 🙂
spidskål er bare godt! og de grillede ser virkelig lækre ud!!
Tusind tak. De smager virkelig lige så godt som de ser ud 😉 Måske lidt bedre faktisk 😀
Vi elsker også griller spidskål herhjemme. Det er nemt og smager skønt 🙂
Det er det nemlig 🙂 Næsten lidt for nemt!
UHMMMMMMMMMMM. Det må prøves. Jeg elsker spidskål.
Ja spidskål er mega godt 😀 Giv endelig en melding om hvad du synes <3
Lækkert tilbehør, tak for at minde mig om det. Her hjemme spiser vi det også rigtig tit rå i strimler med dip til. Vh Mimi K
Hej Mimi, det lyder virkelig også godt – hvilken dip spiser i til?
Det har jeg aldrig tænkt over at man kunne! Det skal da prøves. Mon det dur på en gas-grill?
Det gør det i hvert fald! Vi laver det nemlig tit på vores gas-grill 🙂 God fornøjelse