Madformadelskere / Aftensmad / Wagyu beef wellington

Wagyu beef wellington

5

/5

2 timer 5 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

Photo of author

Rasmus Juul Møller

Annonce – Dette indlæg er lavet i samarbejde med Wagyupusher.dk.

Perfekt mør og saftig, med den helt rigtige Wagyu smag. Wagyu Beef Wellington smager simpelthen fantastisk og er noget nær den perfekte ret at forkæle gæsterne med nytårsaften. Hvis du vil se hvordan du laver den bedste bøf wellington der vi blæse dine gæster bagover, så læs med her og få vores opskrift.

wagyu beef wellington skåret i skiver på skærebræt

Oksemørbrad til nytår

Nytåret nærmer sig, og det skal selvfølgelig fejres med alt det der hører sig til. For nogen betyder det hamburgerryg og grønlangkål, andre spiser torsk, men hjemme hos os er det Wagyu Beef Wellington der skal på bordet, når gæster og familie skal forkæles.

Selvom en bøf Wellington med en helt almindelig mørbrad smager fantastisk, så får den altså lige en tand ekstra når man bruger en Wagyu oksemørbrad.

Den har en langt mere intens smag, og gør sig rigtig godt pakket ind i alle lækkerierne der danner rammen om en ægte Beef Wellington.

Men hvor finder man lige en Wagyu oksemørbrad?

Wagyu kan du med fordel bestille på nettet og jeg vil het klart anbefale dig at kigge forbi wagyupusher.dk. De har et rigtig godt udvalg, og vi er til stadighed imponeret over den fantastiske kvalitet og den smidige bestilling og levering.

Når du nu skal i gang med at lave bøf Wellington med Wagyu, så tag dig god tid og forbered så meget af det du kan i forvejen. Så er det bare at samle det hele til sidst og smide det i ovnen.

Når du serverer en Wagyu beef Wellington, så skal du selvfølgelig også gøre noget ekstra ud af tilbehøret.

Nogle lækre pommes Anna og en god portvinsglace eller sauce kan anbefales. Og der skal selvfølgelig også noget grøn til. Det kunne være en lækker salat med grønne bønner, eller grønne asparges viklet med bacon.

Wagyu beef wellington med oksemørbrad skåret i skiver

Ingrediensnoter

Wagyu oksemørbrad – Den skal du selvfølgelig købe online, men du kan selvfølgelig også bruge en helt almindelig oksemørbrad i stedet for. Køb din wagyu oksemørbrad her.

Butterdej – Jeg er simpelthen for doven til at lave min egen butterdej, så jeg køber sådan nogle af de der ruller med færdig dej, det bliver ganske fint og det sparer også tid.

Duxelle – Duxelle skal der i en Beef Wellington, og den er heldigvis nem at lave. Du kan blande alle mulig svampe, eller bare bruge champignoner. Det er vigtigt at mest muligt væske fordamper når man laver den.

Parmaskinke
– Parmaskinken bliver viklet om mørbraden og duxellen, den bidrager med en masse umamismag. Den kan erstattes af Jamón eller Prociutto.

Dijonsennep – Mørbraden skal smøres ind i dijonsennep inden den pakkes ind i alle de andre lækkerier.

Hvordan laver man wagyu Beef wellington?

Her kommer der en kort gennemgang hvordan du laver bøf Wellington med Wagyu oksemørbrad. Som jeg har skrevet før, så kan du forberede det meste i forvejen, så det bare er at samle dem til sidst og komme dem i ovnen.

På køkkenbordet rulles et par baner film ud. Skiverne af parmaskinke lægges ud med en smule overlap, hvorefter halvdelen af den allerede forberedte duxelles fordeles i et jævnt lag.

Det allerede brunede stykke mørbrad, der også er smurt med dijonsennep placeres nederst på skiverne af skinke med duxelle. Rul film op så du får rullet skinken og duxellen stramt om mørbraden, pas på at filmen ikke kommer med ind i rullen. Stram rullen til og kom dem på køl til de skal bruges.

På bordpladen rulles butterdejen ud. Del den i 2 stykker, det ene stykke skal være bund, og det andet skal være låg. Filmen fjernes fra rullen med mørbraden. Rullen placeres midt på bunden, kanterne pensles med æg og “låget” kommes herefter på og trykkes hele vejen rundt med en gaffel for at lukke det helt tæt sammen.

Butterdejen pensles med æg og ridses med en gaffel.

De færdigsamlede Wagyu Beef Wellingtons skal nu bages i en forvarmet ovn på en forvarmet bageplade til kernetemperaturen er 54 grader og den er sprød og gylden.

Når den er færdige tages den ud af ovnen og skal nu trække utildækket inden de serveres.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

wagyu beef wellington på skærebræt

Ofte stillede spørgsmål

Hvad kan jeg forberede i forvejen?

Du kan forberede det meste i forvejen. Lav din svampeduxelles og brun mørbraden af og pak den ind med sennep, duxelles og skinke. Pak rullen ind i film og læg den i køleskabet, så er den klar til lige at pakke ind i butterdej og komme den i ovnen.

Andre wagyuopskrifter du måske vil synes om

skiver af rød wagyu beef wellington

Opskrift på bøf wellington med wagyu mørbrad

Her får du vores opskrift på den ultimative nytårsret. En wagyu beef wellington. Det er toppen af mørbrad du får når du vælger wagyu, og den ene dag om året må det gerne være lidt ekstra.

Vi håber du får lyst til at servere en skøn beef wellington for dine nytårsgæster, og hvis du laver den med wagyu oksemødbrad, bliver den med garanti virkelig lækker.

wagyu beef wellington skåret i skiver på skærebræt
5 fra 1 stemme

Wagyu Beef Wellington

Annonce – I samarbejde med Wagyupusher.dk
Opskrift på Beef wellington med wagyu oksemørbrad
Skal det være godt, så kan det lige så godt være ekstra godt. Wagyu Beef Wellington er toppen af det bedste. Det passer perfekt til nytårsmenuen serveret sammen med en god glace og nogle lækre pommes anna, så bliver det ikke bedre.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 1 t 30 min
Tilb. tid 25 min
Hviletid 10 min
Samlet tid 2 t 5 min
Ret Hovedret
Køkken Engelsk
Antal 6 personer
Kalorier 1329 kcal

Ingredienser

  • 1,4 kg wagyu oksemørbrad
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • Frisk rosmarin
  • 3 spsk dijonsennep
  • 12 skiver parmaskinke
  • 2 ruller butterdej, du kan også lave din egen
  • Salt
  • Peber
  • 2 æggeblommer

Duxelle

  • 50 g smør
  • 700 g champignoner
  • 2 skalotteløg
  • 1 spsk frisk rosmarin
  • 0,5 dl rødvin
  • 0,5 dl balsamicoeddike

Sådan gør du

Forberedelse

  • Start med at forberede mørbraden. Den pudses grundigt for sener og fedt. Efterfølgende skæres den op i 2 stykke af ca. 700 gram.
    wagyu mørbrad til beef wellington
  • Svampene renses grundigt og hak dem derefter rigtig fint. Det plejer jeg at gøre i en minihakker.
  • Skalotteløgne pilles og hakkes fint.

Svampeduxelles

  • Varm smør op på en pande og tilsæt de hakkede svampe samt skalotteløg finthakket rosmarin. Tilsæt rødvin og balsamicoeddike.
    start på svampeduxelles
  • Tilbered nu blandingen ved middelvarme til alt væde er fordampet. Smag til med salt og peber. Det er meget vigtigt at alt væde er helt fordampet.
    slut på svampeduxelles
  • Når det er færdigt kommes det over på en tallerken og køles helt af.
  • Man kan sagtens lave det på forhånd, så det er lige til at tage ud af køleskabet.

Mørbraden

  • Begge mørbradstykker bindes op med madsnor, så de holder formen i mens de bliver brunes af. Du kan også rulle dem stramt i film og komme dem på køl i et par timer, så holder de også formen.
    mørbrad sundet op til beef wellington
  • I en god pande varmes olien op. Kom et par fed hvidløg og frisk rosmarin i panden. Nu brunes mørbradstykkerne af ved høj varme i Ca. 40 sekunder på hver side, husk også at brune dem i enderne.
    afbruning af mørbrad til beef wellington
  • Når de er brunet af stilles de til afkøling på en rist.
    mørbrad til afkøling
  • Når de er kølet ned fjernes madsnoren og de smøres ind i dijonsennep. Stil dem derefter på Køl.
    mørbad smurt ind i dijonsennep

Samling af Wellington

  • Ovnen forvarmes til 200 grader. Husk at varme bagepladen med op.
  • Nu skal man til at samle sin Beef Wellington. Placer 1-2 stykke madlavningsfilm på bordet, det skal være stort nok til at man kan rulle det op.
  • På filmen placeres 6 stykker parmaskinke med en smule overlap. Fordel derefter halvdelen af den afkølede svampeblanding ud over parmaskinken i en jævnt lag.
    samling af beef wellington step 1
  • Tag den ene mørbrad og placer den nederst på og rul dernæst filmen med skinke og svampe stramt om mørbraden. Stram filmen til og til den på køl en halv time.
    – processen gentages for den anden mørbrad.
  • Når de er kølet af er de klar til at pakke i butterdej.
    De kan enten rulles ind i butterdej, det kræver lidt øvelse. Ellers kan man dele den udrullede butterdej i 2 stykker. kødet placeres herefter midt på det ene stykke, kanten pensles med pisket æg, det andet stykke butterdej kommes over som låg, og det trykkes ned med en gaffel hele vejen rundt, så "pakken" bliver helt tæt.
    Gentag processen for den anden wellington og placer dem ved siden af hinanden.
  • Nu skal de pensles med sammenpisket æg og ridses diagonalt med en gaffel for at lave et fint mønster.

Bagetid

  • Nu skal de bages i en forvarmes ovn ved 200 grader. Træk bagepapiret med butterdejspakkerne over på den forvarmede bageplade og placer den midt i den forvarmede ovn.
    Wagyu beef wellington i ovnen
  • Nu skal de tilberedes i 20-25 minutter til eller til kernetemperaturen er 54 grader og til de er gyldne og sprøde i overfladen.
  • Når de er færdige og den ønskede kernetemperatur er nået tages de ud af ovnen og skal nu trække utildækket i 10 – 15 minutter inden de skæres ud og serveres.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 1329kcalKulhydrater: 45gProtein: 56gFedt: 102gMættet fedt: 36gFlerumættet fedt: 8gEnkeltumættet fedt: 48gTransfedt: 1gKolesterol: 257mgNatrium: 581mgKalium: 1234mgFibre: 3gSukker: 5gA-vitamin: 316IUC-vitamin: 4mgCalcium: 52mgJern: 9mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Bøf wellington, Gæstemad, Hovedret, Nytår, Nytårsmad, Oksekød til nytår, Oksemørbrad til nytår, wagyu kød
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Flere billeder af beef wellington med wagyu oksemørbrad

beef wellington med wagyu oksemørbrad

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Photo of author

Opskrift af Rasmus Juul Møller

Rasmus er familiefar og madelsker med stort M. Han elsker at stå bag grillen eller pizzaovnen og servere mad, som familie og venner elsker at spise. Rasmus er uddannet teknisk designer, og hans kreativitet ses også i køkkenet, hvor han elsker at frembringe nye retter og kombinationer, der får smagsløgene til at synge. Han elsker gadgets og mad der kan grilles, laves i sous vide eller med noget nyt sejt udstyr.

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.