Madformadelskere / Grill / Grillet kød, fisk og fjerkræ / St. Louis cut spareribs på grill

St. Louis cut spareribs på grill

Af:

Rasmus Juul Møller

Opdateret:

Udgivet:


St. Louis cut spareribs på grill, lavet på Weber Smokefire. Smørmøre, men stadig med en smule bid, fantastisk smag af røg, og en lækker sweet ‘n spicy barbecue sauce.

St. louis cut spareribs lavet på grill i weber smokefire.

Mere grillinspiration

HOP DIREKTE TIL

    St. Louis Cut spareribs er altså lige et step op i forhånd til de almindelige spareribs man kan købe mange steder. De er kødfulde og virkelig lækre, men de skal selvfølgelig tilberedes helt rigtigt.

    Opskriften er god fordi

    Perfekt tilberedning – Disse spareribs skal være perfekt tilberedte, og med denne opskrift får du perfekt møre og saftige spareribs med en god røgsmag, hver eneste gang du laver dem. Vi har gennemtestet opskriften, så du ikke behøver at eksperimentere med den lidt dyre udskæring.

    Ingrediensnoter

    St. Louis cut spareribs – 2 sider samt tilbehør burde række til 4 personer, da benene er meget kødfulde.

    Rub til spareribs – Jeg blander min egen rub til spareribs. Prøv vores opskrift på dry rub.

    Barbecuesauce – Den laver jeg også selv, men du kan også godt vælge at købe en færdig lavet. Det er ikke svært selv at lave barbecuesauce, du kan finde vores bbq-sauce her.

    Hvordan laver man St. Louis cut spareribs på grill?

    Det perfekte bid. Rub, røgsmag, barbecuesauce, det skal alt sammen gå op i en højere enhed. Kødet skal være mørt og saftigt, men ikke så mørt at det hele falder fra benene når man tager det op. Men stadig så mørt at man let kan trække det fra benene når man tager en bid.

    Det er en smagssag hvordan man laver St. Louis cut spareribs. Man kan sagtens tilberede dem med 3-2-1 metoden, og det bliver faktisk et rigtig godt resultat. Jeg er efter et par forsøg kommet frem til den her fremgangsmåde, og den virker for mig.

    2 timer og 15 minutter på grillen med rub og røg, ca. 1 time i folie sammen med æblejuice, smør og brun farin, og til sidst 15 minutter på grillen hvor der smøres barbecuesauce på. Her er nogle tips til fremgangsmåden:

    Sådan forbereder du st louis cut spareribs med rub og griller dem og smører dem med bbqsauce.
    1. Grillen/smokeren forvarmes til 130 grader.
      Hinden på bagsiden af benene løsnes i det ene hjørne og trækkes af og benene drysses efterfølgende på begge sider med den ønskede rub.
    2. Benene placeres nu i grillen/smokeren og røges/grilles i ca. 2 timer. Når der er gået lidt over 2 timer pakkes benene i folie, jeg plejer at bruge dobbelt lag. Der tilføjes smør, brun farin, samt æblejuice i foliepakken sammen med benene. Pak dem godt ind i alufolie, og placer dem igen på grillen.

      Jeg går efter en temperatur i kødet på ca. 95-97 grader, så det vil være en god ide at alliere sig med et godt stegetermometer. Det tog omkring en time i folie sidste gang, men tiden kan godt variere en smule. Hvis den ene side ben bliver klar før den anden, tages den bare af før.
    3. Når man har nået en temperatur på 95-97 grader i kødet, pakkes benene ud. Nu skal de pensles med et lag barbecuesauce, og så skal de på grillen i ca. 15 minutter. Man kan sagtens pensle med barbecuesauce af flere omgange.
    4. Når der er gået ca. 15 minutter og benene har fået et tilpas lag barbecuesauce, er de færdige og klar til servering. De burde være møre og saftige, med en smule bid.

      Find den fulde opskrift længere nede på siden.

    Tips og Tricks

    Røg – Hvis du bruger en træpillegrill kommer røgen automatisk, men hvis du griller med kul eller gas, skal der bruges røgchunks eller en smoker-boks (reklamelink). Jeg bruger en blanding af æble og hickory træpiller, det giver en fin smag.

    Servering – Server for eksempel med en lækker bagekartoffel lavet på grillen og en hjemmelavet coleslaw.

    færdigtilberedte st. louis cut spareribs foran træpillegrill.

    Ofte stillede spørgsmål

    Hvad er St. Louis cut spareribs?

    St. Louis cut udskæringen sidder nede mod maven af grisen, i modsætning til babyback der sidder oppe i mod rygraden. St. louis cut ribs er en mere kødfuld udskæring, der tit bliver brugt til BBQ-konkurrencer.

    Hvor køber man St. Louis cut spareribs?

    Når du skal købe St. Louis cut spareribs, så skal du nok på nettet, for eksempel hos MrBeef. De bliver leveret til døren og man kan lægge dem direkte på frost igen. De spareribs man modtager er pænt trimmet til, så det eneste man umiddelbart skal gøre, er at fjerne hinden bagpå benene. Så er de klar til grillen.

    Er St. Louis cut spareribs pengene værd?

    Prismæssigt ligger St. Louis cut i den dyre ende. Men man kan ikke komme uden om at de smager godt, og at mængden af kød på benene er større. Så skal man lige give den en tand ekstra når der kommer gæster, så er St. Louis cut ribs et rigtig godt bud på hvordan du kan imponere dem med dine grillevner.

    Flere spareribsopskrifter

    Er du sulten efter mere? Følg Madformadelskere på Instagram, Facebook og Pinterest for at få de nyeste opskrifter!

    St. louis cut spareribs lavet på grill i weber smokefire.
    5 fra 5 stemmer

    St. Louis cut spareribs på grill

    Opskrift på lækre møre og kødfulde, grillede og røgede spareribs. Server dem med simpelt tilbehør som en bagt kartoffel og lidt grønt til.
    Opskrift af: Rasmus Juul Møller
    Udskriv Pin
    Forb. tid 15 minutter
    Tilb. tid 3 timer 45 minutter
    Samlet tid 4 timer
    Ret Aftensmad, Hovedret
    Køkken Amerikansk
    Antal 4 personer
    Kalorier 1720 kcal

    Ingredienser

    Sådan gør du

    • Forvarm din grill til 130 grader.
      Opskriften er tilpasset en Weber Smokefire træpillegrill, se tips under opskriften hvis du bruger gas- eller kulgrill1.
      Grillen skal være sat op til indirekte varme.

    Forberedelse af ben

    • Man starter med at fjerne hinden der sidder bag på benene. Start fra det ene hjørne og træk så hinden lige op og bagud, den kommer forholdsvis let af. Brug et stykke køkkenrulle eller en klud til at holde fast i hinden.
      2 sider St Louis cut spareribs
    • Når hinden er fjernet, så er benene klar til at blive drysset med rub. Her kan du vælge at bruge din favorit eller lave din egen2. Drys benene med et jævnt lag rub på begge sider3.
      Rub til spareribs

    Tilberedning

    • Nu placeres de 2 sider ribs på grillen, og tilberedes i 2¼ time med røg og varme.
    • Når benene er ved at være klar til næste trin, gøres der klar med alufolie. Jeg plejer at lave dobbelt lag, så der ikke går hul undervejs.
    • Benene tages nu ud af grillen og drysses eventuelt med lidt ekstra rub på begge sider. Placer nu 50 g. smør i skiver i hver foliepakke, derefter ½ dl brun farin. Kom en side ben i hver pakke med kødsiden nedad. Fold folien op og hæld 1 dl æblejuice i hver pakke inden den lukkes tæt om benene.
      100 g smør, 1 dl brun farin, 2 dl æblejuice
    • Kom foliepakkerne med benene på grillen, og tilbered dem yderligere en time eller til kernetemperaturen i kødet er ca. 95-97 grader. Så burde kødet være mørt og saftigt, med en smule bid4.
    • Når temperaturen i kødet er ca. 95 grader, tages benene af grillen, og pakkes ud. Nu skal de pensles med barbecuesauce, og så tilbage på grillen igen. Her skal de tilberedes ca. 15 minutter, der kan pensles flere gange hvis der ønskes en tykkere lag BBQ-sauce5.
      2 dl barbecuesauce
    • Når benene har fået tilpas med barbecuesauce, så er de klar til servering6.

    Tips og noter

    1. Grill – Her er et per tips du kan bruge alt efter hvilken grill du bruger til dine spareribs:
    – Hvis du laver St. Louis cut ribs på kuglegrill, så vil jeg anbefale at du kommer en grillbakke med vand under benene. Det er med til at beskytte benene mod den direkte varme. Køb briketter af høj kvalitet, de brænder længere, så du skal ikke fylde efter så tit. Det er vigtigt at de kul du fylder efter med, er er helt glødet op, så de ikke skal tænde op i grillen. Prøv at ramme en konstant temperatur på 130 grader, og fyld også efter med vand hvis nødvendigt. Hvis du bruger kulgrill, så kan du bruge røgchunks eller en smoker-boks (reklamelink). Fyld på efter behov.
    – Hvis du laver dine spareribs på gasgrill, så er det er nemmere at holde en konstant temperatur uden at skulle “tanke op” med kul. Her skal du også tænde op i den ene side, eller begge hvis du har en stor grill. Hvis du bruger gasgrill, så kan du bruge en smoker-boks (reklamelink) til at lave røg. Her fyldes også på efter behov.
    – Hvis du laver spareribs på træpillegrill, så er du heldig. Her er det nemt at styre temperaturen og røgen kommer af sig selv, når pillerne forbrændes. Her vælges den ønskede træsort i træpiller, jeg plejer at bruge en blanding af æble og hickory.
    2. Rub – Du kan købe en færdigblandet rub eller lave din egen. Prøv vores opskrift på rub til spareribs her.
    3. Lad dem trække i køleskabetNår jeg laver St. Louis cut ribs, så plejer jeg at smide dem på grillen med det samme. Man kan også alternativt lade dem trække med rub på køl et døgns tid inden de kommes på grillen. Her i opskriften kommer de på med det samme efter de har fået rub.
    4. Tjek temperaturenDet er vigtigt at tjekke temperaturen i kødet, så de ikke får for meget. Køb et godt digitalt termometer og gå efter en temperatur på 95-97 grader.
    5. BBQ-sauce – Du kan købe en god færdiglavet barbecuesauce eller lave din egen. Find vores opskrift på BBQ-sauce til spareribs her.
    6. Servering – Server dine ribs med en bagt kartoffel og coleslaw eller grillede majs.

    Hvad skal du huske til næste gang?



    Ernæringsinformation

    Serving: 1personKalorier: 1720kcalKulhydrater: 67gProtein: 73gFedt: 129gMættet fedt: 48gFlerumættet fedt: 19gEnkeltumættet fedt: 44gTransfedt: 2gKolesterol: 418mgNatrium: 1060mgKalium: 1478mgFibre: 3gSukker: 46gA-vitamin: 1395IUC-vitamin: 4mgCalcium: 365mgJern: 14mg
    Vilkår for beregning af ernæringsdata
    Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

    Opdatering

    Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 22. juli 2020 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

    Denne opskrift er senest opdateret:

    5 from 5 votes (5 ratings without comment)

    Skriv en kommentar

    Opskriftsvurdering





    Om madformadelskere

    Redaktionen:
    Tina Westergaard Møller
    Rasmus Juul Møller

    Mad for Madelskere udgives af:
    WM Media
    CVR: 38046799
    Egevej 3, 6520 Toftlund

    [email protected]

    Rettigheder

    Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.