En skinkestang er altid lækkert – sådan en god sprød butterdejsstang med skinke og champignonn samt cremet pikantost, det kan bare noget. Det er hele familien enige om herhjemme, og her får du vores nemme opskrift.

Butterdejsstang med skinke
Er der noget vores børn elsker, så er det sprød butterdej. Derfor er butterdejsstang, eller skinkestang som det også hedder, noget de ofte efterspørger når vi skal planlægge aftensmaden.
I denne version er det med skinke, champignon og porre, og så er der en grøn pikantost og lidt andet lækkert i.
Det er virkelig nemt at lave, og så smager det altså skønt. Skulle der være rester tilbage, så er de perfekte på madpakken dagen efter.
Ingrediensnoter
Butterdej – Jeg bruger en færdig rulle butterdej fra supermarkedet. Det er nemt at arbejde med, og passer perfekt i størrelsen.
Skinkestrimler – Du kan købe skinkestrimler i supermarkedet, men du kan også bruge en rest tilberedt skinke eller kogt hamburgerryg skåret i tern.
Porrer – Porrerne giver god smag og grønt fyld til stangen. Du kan erstatte porren med andre grøntsager hvis du har lyst.
Champignon – Vi bruger her friske champignoner, som vi skærer i skiver.
Grøn pikant ost – Vi bruger her den der hedder grøn pikant ost, men du kan også sagtens bruge en almindelig pikantost eller en anden type flødeost du godt kan lide.
Timian – Timian smager dejligt sammen med skinke og champignoner. Du kan også vælge et andet krydderi hvis du ikke er vild med timian.
Alternative ingredienser
- Har du en rest kylling tilbage? Så prøv at udskifte skinkestrimlerne med strimler af tilberedt kylling.
Hvordan laver man skinkestang med champignon?
Det er heldigvis ret nemt at lave sådan en skinkestang med champignon, og det tager heller ikke ret lang tid, så er den i ovnen, og så er det bare at vente.
- Start med at skære grøntsagerne ud, og svitse dem i olien på panden sammen med timian, salt og peber.
- Bliv ved med at stege indtil alt væsken er fordampet fra panden. Herefter skal de køle ned.
- Bland grøntsagerne fra panden sammen med flødeost og skinkestrimler, og smag fyldet til med salt og peber. Læg fyldet midt på butterdejspladen, og fold enderne ind. Skær skrå snit i butterdejen langs de lange sider, og fold herefter skiftevis dejen ind og fyldet fra hhv. højre og venstre.
- Når skinkestangen er helt lukket, pensles den med sammenpisket æg og drysses med sesamfrø, inden den bages i ovnen til den er gylden og sprød.
Server straks skinkestangen, for eksempel sammen med en god salat.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Ja du kan sagtens fryse eventuelle rester af skinkestangen ned.
Ja du kan bruge en rest af kød for eksempel kylling eller svinekød og du kan bruge de grøntsager du har i køleskabet eller dem i bedst kan lide. Er det grøntsager, der afgiver meget væske, er det en god ide lige at stege dem godt af inden de kommer i fyldet, så fyldet ikke væsker for meget under tilberedningen. Det vil gøre bunden af butterdejsstangen våd.
Andre opskrifter med butterdej du måske vil synes om
- Butterdejsstang med kylling og bacon
- Butterdejsstænger med bagt brie
- Butterdejstærte med asparges
- Butterdejspakker med asparges og skinke
- Butterdejstærte med tomat og basilikum
- Butterdejssnegle med skinke
Tips og Tricks
- Brug rester af grøntsager eller kød
- Har du en rest hamburgerryg eller kylling tilbage fra aftensmaden, så er det perfekt fyld i sådan en butterdejsstang. Du kan også få tømt ud i grøntsagsskuffen, og bruge resterne af grøntsagerne.
Serveringsforslag
- Server med en salat for eksempel Grøn salat med æble og tranebær eller Spidskålssalat med avocado og blåbær.
- Lav et par stænger og server dem til fællesspisning i skolen eller børnehaven eller på buffetbordet.
Elsker du denne opskrift?
Prøv også vores opskrift på græsk Spanakopita – som er en lækker filodejstærte.
Opskrift på skinkestang med champignon
Her får du vores opskrift på en nem og lækker skinkestang med porrer og champignon. Den er nem at lave, og skøn herdagsmad som hele familien elsker.
Server den eventuelt med en lækker grøn salat eller en kålsalat.

Skinkestang med champignon
Ingredienser
- 2 spsk olie
- 1 rødløg
- 1 porre
- 350 g champignon
- 1 tsk tørret timian
- 1 tsk salt
- Peber, efter smag
- 200 g grøn pikant ost, eller anden flødeost
- 300 g skinkestrimler
- 1 rulle butterdej
- 1 æg
- 1 spsk sesamfrø
Sådan gør du
- Varm ovnen op til 200 grader, almindelig over- og undervarme. Sæt en bageplade i ovnen, så den kan blive varm.
- Hak rødløg, og skær porre og champignoner i skiver.1 rødløg, 1 porre, 350 g champignon
- Opvarm olien på en pande, og tilsæt rødløg, champignon og porre. Lad det svitse godt af, og tilsæt timian, salt og peber. Bliv ved med at stege fyldet, indtil væsken fra svampene er fordampet, og lad det herefter køle ned.2 spsk olie, 1 tsk tørret timian, 1 tsk salt, Peber
- Rør det afkølede fyld sammen med skinkestrimler og pikantost, og smag det hele til med ekstra salt og peber hvis nødvendigt.200 g grøn pikant ost, 300 g skinkestrimler
- Rul butterdejspladen ud på et stykke bagepapir, og læg fyldet i en bane midt på butterdejspladen. Skær skrå snit i butterdejen, og fold herefter de skrå dejstrimler ind over hinanden, fra skiftevis højre og venstre side. Indtil stangen er helt lukket på toppen, og alt fyldet er lukket inde.1 rulle butterdej
- Pisk ægget sammen, og pensel toppen af skinkestangen med det sammenpiskede æg. Drys herefter med sesamfrø.1 æg, 1 spsk sesamfrø
- Træk bagepapiret med skinkestangen over på den varme bageplade, og sæt den midt i ovnen i 35 minutter ved 200 grader almindelig over- og undervarme.
Noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her