Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Hverdagsmad / Skinkestang med champignon

Skinkestang med champignon

/5

50 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

Photo of author

Tina Westergaard Møller

En skinkestang er altid lækkert – sådan en god sprød butterdejsstang med skinke og champignonn samt cremet pikantost, det kan bare noget. Det er hele familien enige om herhjemme, og her får du vores nemme opskrift.

skinkestang med champignon på skærebræt og to skiver skåret af stangen.

Butterdejsstang med skinke

Er der noget vores børn elsker, så er det sprød butterdej. Derfor er butterdejsstang, eller skinkestang som det også hedder, noget de ofte efterspørger når vi skal planlægge aftensmaden.

I denne version er det med skinke, champignon og porre, og så er der en grøn pikantost og lidt andet lækkert i.

Det er virkelig nemt at lave, og så smager det altså skønt. Skulle der være rester tilbage, så er de perfekte på madpakken dagen efter.

hjemmelavet butterdejsstang med skinke og champignoner samt pikantost.

Ingrediensnoter

Butterdej – Jeg bruger en færdig rulle butterdej fra supermarkedet. Det er nemt at arbejde med, og passer perfekt i størrelsen.

Skinkestrimler – Du kan købe skinkestrimler i supermarkedet, men du kan også bruge en rest tilberedt skinke eller kogt hamburgerryg skåret i tern.

Porrer – Porrerne giver god smag og grønt fyld til stangen. Du kan erstatte porren med andre grøntsager hvis du har lyst.

Champignon – Vi bruger her friske champignoner, som vi skærer i skiver.

Grøn pikant ost – Vi bruger her den der hedder grøn pikant ost, men du kan også sagtens bruge en almindelig pikantost eller en anden type flødeost du godt kan lide.

Timian – Timian smager dejligt sammen med skinke og champignoner. Du kan også vælge et andet krydderi hvis du ikke er vild med timian.

Alternative ingredienser

  • Har du en rest kylling tilbage? Så prøv at udskifte skinkestrimlerne med strimler af tilberedt kylling.

Hvordan laver man skinkestang med champignon?

Det er heldigvis ret nemt at lave sådan en skinkestang med champignon, og det tager heller ikke ret lang tid, så er den i ovnen, og så er det bare at vente.

sådan laver og folder du din skinkestang.
  1. Start med at skære grøntsagerne ud, og svitse dem i olien på panden sammen med timian, salt og peber.
  2. Bliv ved med at stege indtil alt væsken er fordampet fra panden. Herefter skal de køle ned.
  3. Bland grøntsagerne fra panden sammen med flødeost og skinkestrimler, og smag fyldet til med salt og peber. Læg fyldet midt på butterdejspladen, og fold enderne ind. Skær skrå snit i butterdejen langs de lange sider, og fold herefter skiftevis dejen ind og fyldet fra hhv. højre og venstre.
  4. Når skinkestangen er helt lukket, pensles den med sammenpisket æg og drysses med sesamfrø, inden den bages i ovnen til den er gylden og sprød.

Server straks skinkestangen, for eksempel sammen med en god salat.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

fyldet inden i skinkestangen består af skinkestrimler, porre, champignon og pikantost.

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg fryse resterne?

Ja du kan sagtens fryse eventuelle rester af skinkestangen ned.

Kan jeg bruge andet fyld?

Ja du kan bruge en rest af kød for eksempel kylling eller svinekød og du kan bruge de grøntsager du har i køleskabet eller dem i bedst kan lide. Er det grøntsager, der afgiver meget væske, er det en god ide lige at stege dem godt af inden de kommer i fyldet, så fyldet ikke væsker for meget under tilberedningen. Det vil gøre bunden af butterdejsstangen våd.


Andre opskrifter med butterdej du måske vil synes om

butterdejsstang på skærebræt.

Tips og Tricks

  • Brug rester af grøntsager eller kød
    • Har du en rest hamburgerryg eller kylling tilbage fra aftensmaden, så er det perfekt fyld i sådan en butterdejsstang. Du kan også få tømt ud i grøntsagsskuffen, og bruge resterne af grøntsagerne.

Serveringsforslag

Elsker du denne opskrift?

Prøv også vores opskrift på græsk Spanakopita – som er en lækker filodejstærte.
skinkestang med champignon, samt et par skiver skåret ud og klar til servering.

Opskrift på skinkestang med champignon

Her får du vores opskrift på en nem og lækker skinkestang med porrer og champignon. Den er nem at lave, og skøn herdagsmad som hele familien elsker.

Server den eventuelt med en lækker grøn salat eller en kålsalat.

skinkestang med champignon på skærebræt og to skiver skåret af stangen.
Ingen stemmer endnu

Skinkestang med champignon

Nem og lækker butterdejsstang med skinke, champignon og porrer samt cremet grøn pikant ost. Det er dejlig hverdagsmad, som både børn og voksne elsker.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet tid 50 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 552 kcal

Ingredienser

  • 2 spsk olie
  • 1 rødløg
  • 1 porre
  • 350 g champignon
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 tsk salt
  • Peber, efter smag
  • 200 g grøn pikant ost, eller anden flødeost
  • 300 g skinkestrimler
  • 1 rulle butterdej
  • 1 æg
  • 1 spsk sesamfrø

Sådan gør du

  • Varm ovnen op til 200 grader, almindelig over- og undervarme. Sæt en bageplade i ovnen, så den kan blive varm.
  • Hak rødløg, og skær porre og champignoner i skiver.
    1 rødløg, 1 porre, 350 g champignon
  • Opvarm olien på en pande, og tilsæt rødløg, champignon og porre. Lad det svitse godt af, og tilsæt timian, salt og peber. Bliv ved med at stege fyldet, indtil væsken fra svampene er fordampet, og lad det herefter køle ned.
    2 spsk olie, 1 tsk tørret timian, 1 tsk salt, Peber
  • Rør det afkølede fyld sammen med skinkestrimler og pikantost, og smag det hele til med ekstra salt og peber hvis nødvendigt.
    200 g grøn pikant ost, 300 g skinkestrimler
  • Rul butterdejspladen ud på et stykke bagepapir, og læg fyldet i en bane midt på butterdejspladen. Skær skrå snit i butterdejen, og fold herefter de skrå dejstrimler ind over hinanden, fra skiftevis højre og venstre side. Indtil stangen er helt lukket på toppen, og alt fyldet er lukket inde.
    1 rulle butterdej
  • Pisk ægget sammen, og pensel toppen af skinkestangen med det sammenpiskede æg. Drys herefter med sesamfrø.
    1 æg, 1 spsk sesamfrø
  • Træk bagepapiret med skinkestangen over på den varme bageplade, og sæt den midt i ovnen i 35 minutter ved 200 grader almindelig over- og undervarme.

Noter

Samling – Se højere oppe i blogindlægget for at se billeder til hvordan du skærer, folder og samler butterdejsstangen.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 552kcalKulhydrater: 38gProtein: 23gFedt: 36gMættet fedt: 7gFlerumættet fedt: 6gEnkeltumættet fedt: 18gTransfedt: 0.03gKolesterol: 81mgNatrium: 1737mgKalium: 423mgFibre: 3gSukker: 6gA-vitamin: 441IUC-vitamin: 7mgCalcium: 57mgJern: 4mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.