Madformadelskere / Aftensmad / Hverdagsmad / Butterdejsstang med kylling og bacon

Butterdejsstang med kylling og bacon

/5

50 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Mรธller

Udgivet:

Photo of author

Rasmus Juul Mรธller

Lรฆkker og nem aftensmad til en travl hverdag. Butterdejsstang med kylling og bacon er en nem og velsmagende ret for hele familien, det tager ikke sรฅ lang tid at lave, og vores unger er vilde med det. Lรฆs med her og se hvor nemt det er at lave.

butterdejsstang med kylling og bacon pรฅ skรฆrebrรฆt med et par skiver af stangen.

Hverdagsmad for hele familien

En gang imellem skal det bare gรฅ hurtigt. Ungerne er trรฆtte, vi er trรฆtte, lige om lidt er der bueskydning, hรฅndbold, badminton og alt det andet. Sรฅ er det godt at man har nogle nemme opskrifter at gรฅ til, som de fleste kan lide.

Butterdejsstagen er en klassiker, det smager godt og det er nรฆsten kun fantasien der sรฆtter grรฆnser for hvad man kan fylde dem med. Vi vรฆlger den nemme lรธsning, fรฆrdig butterdej og fรฆrdige kyllingetern, sรฅ gรฅr det hurtigere med at fรฅ maden pรฅ bordet. Og det er faktisk helt ok at springe over hvor gรฆret er lavest, sรฅ bare “snyd” og brug den fรฆrdige dej.

Nรฅr man sรฅ skal finde pรฅ noget tilbehรธr, sรฅ ville jeg gรฅ med en grรธn salat, noget gnavegrรธnt eller lignende, Sรฅ er der ogsรฅ lidt sundt pรฅ bordet.

Hvis du ikke har kastet dig ud i butterdejsstรฆngerne endnu, sรฅ er det bare om at komme i gang, prรธv dig frem og find pรฅ dine egne opskrifter. Du kan bruge vores som udgangspunkt og รฆndre ingredienserne til lige det du bedst kan lide.

flettet butterdejsstang med bacon, kylling, grรธntsager og flรธdeost.

Ingrediensnoter

Bacon – Tilfรธrer fedme, salt og rรธget smag.

Lรธg – Giver en god smag, her kan du bruge rรธdlรธg, forรฅrslรธg, skalottelรธg og lignende.

Peberfrugt – Rรธd peberfrugt, kunne lige sรฅ godt vรฆre en gul eller grรธn.

Hvidlรธg – Kan springes over hvis man ikke bryder sig om smagen.

Majs – Giver god fylde, fibre og sรธdme, og bรธrnene elsker majs.

Salt & Peber – Husk at krydre til kanten med salt og peber. Selvom bacon tilfรธrer en masse salt, sรฅ kan det trรฆkke rimeligt meget.

Kyllingetern – Helt almindelige kyllingetern. Kan erstattes af kogt brystkรธd eller rester fra en grillet kylling.

Flรธdeost – Neutral flรธdeost som Buko eller lignende.

Butterdej – Helt almindelig rulle med butterdej fra kรธl.

ร†g & Sesam
– Den skal pensles med รฆg, sรฅ den bliver flot gylden og drysses med sesamfrรธ for smagens skyld.

Alternative ingredienser

  • Udskift for eksempel kylling med skinke eller stegt hakket oksekรธd
  • Udskift for eksempel majs med รฆrter eller andre grรธntsager I godt kan lide hjemme hos Jer.

Hvordan laver man butterdejsstang med kylling og bacon?

Her kommer der en kort gennemgang af hvordan du laver den bedste butterdejsstang med en masse lรฆkkert fyld.

sรฅdan fletter du din butterdejsstang med fyld.
  1. Du skal forvarme din ovn til 200 grader sat op til almindelig over- og undervarme.
    I en pande eller gryde varmes olien op og de forberedte bacontern svitses til de er gyldne. Der tilsรฆttes hakkede lรธg samt fint revet hvidlรธg samt den rรธde peberfrugt der er skรฅret i tern.
    Det svitses i nogle minutter inden majs tilsรฆttes, og herefter krydres det med salt og peber.
  2. Lad nu blandingen kรธle helt af inden den rรธres sammen med flรธdeosten og kyllingetern.
  3. Butterdejen foldes ud ( behold papiret under) og fyldet placeres i en “pรธlse” pรฅ langs i midten. Der skรฆres skrรฅ snit i dejen og enderne foldes ind.
  4. Fold de skrรฅ dejstrimler ind over fyldet skiftevis fra hver side, sรฅ fyldet lukkes helt inde. Pensel med sammenpisket รฆg og drys med sesamfrรธ.

    Trรฆk butterdejsstangen pรฅ papiret over pรฅ en bageplade og placer den i den forvarmede ovn. Bag den nu til den er helt gylden og sprรธd.

    Nรฅr den er fรฆrdig tages den ud, hvorefter den kรธles lidt af inden servering.

    Find den fulde opskrift lรฆngere nede pรฅ siden her.
skiver af butterdejsstang med kylling og bacon samt flรธdeost.

Ofte stillede spรธrgsmรฅl

Kan men fryse resterne ned?

Ja, du kan sagtens fryse rester ned. Placer dem i en plastikbรธtte og lad det kรธle helt ned inden det kommes i fryseren.

Kan man bruge andet end majs?

Ja, du kan bruge รฆrter eller lignende. Generelt kan du skifte grรธntsager og kรธd ud med andre varianter efter hvad I bedst kan lide.


Andre nemme aftensmadsretter du mรฅske vil synes om

flettet butterdejsstang med fyld af kylling, bacon, grรธntsager og flรธdeost.

Tips og Tricks

  • Kรธl fyldet af
    • Lad fyldet kรธle helt af inden du kommer det pรฅ butterdejen, sรฅ bliver det nemmere at folde dejen pรฅ plads.
  • Kรธl den lidt af
    • Det gรธr ikke noget at den kรธler lidt af inden du serverer den, sรฅ bliver den nemmere at skรฆre ud.

Serveringsforslag

  • Server som en nem aftensmad sammen med en frisk salat eller gnavegrรธnt.
  • Brug som lun ret pรฅ buffeten eller til sammenskudsgilde i skolen, det er altid et hit.

Elsker du butterdej?

Prรธv ogsรฅ vores opskrift pรฅ Skinkestang med champignon eller Butterdejspakker med skinke og ost

smuk flettet butterdejsstang med bacon og kylling.

Opskrift pรฅ nem butterdejsstang

Her fรฅr du vores opskrift pรฅ en lรฆkker og velsmagende butterdejsstang. Du kan servere den som nem aftesmad pรฅ en travl hverdag, eller som en god frokostret i weekenderne.

Server den med en lรฆkker grรธn salat og lidt brรธd, sรฅ er det et kongemรฅltid, som hele familien elsker.

butterdejsstang med kylling og bacon pรฅ skรฆrebrรฆt med et par skiver af stangen.
Ingen stemmer endnu

Butterdejsstang med kylling og bacon

Nem og lรฆkker butterdejsstang med kylling og bacon. Smager rigtig godt og er nem hverdagsmad for hele familien.
Opskrift af: Rasmus Juul Mรธller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet tid 50 minutter
Ret Aftensmad
Kรธkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 924 kcal

Ingredienser

  • 2 spsk olie
  • 150 g bacon, skรฅret i tern
  • 1 lรธg, skรฅret i fine tern
  • 1 rรธd peberfrugt, skรฅret i fine tern
  • 2 fed hvidlรธg, revet fint
  • 140 g majs, drรฆnet for vรฆske og afdryppet
  • 1 tsk salt
  • Peber, eller efter smag
  • 300 g kyllingetern, kรธbt fรฆrdigtilberedt
  • 200 g flรธdeost, neutral
  • 1 rulle butterdej
  • 1 รฆg
  • 1 spsk sesamfrรธ

Sรฅdan gรธr du

  • Varm ovnen op til 200 grader, almindelig over- og undervarme. Sรฆt en bageplade i ovnen, sรฅ den kan blive varm.
  • Pรฅ en pande med olie, svitses bacontern til de begynder at blive gyldne, tilsรฆt lรธg, hvidlรธg samt rรธd peber i tern. Svits det ved middel varme i 5-8 minutter inden majs, salt og peber tilsรฆttes.
    150 g bacon, 1 lรธg, 1 rรธd peberfrugt, 2 fed hvidlรธg, 140 g majs, 1 tsk salt, Peber, 2 spsk olie
  • Tag det af varmen og lad det kรธle helt af fรธr nรฆste trin.
  • Rรธr det afkรธlede fyld samt kyllingetern sammen flรธdeosten og smag det hele til med ekstra salt og peber hvis nรธdvendigt.
    200 g flรธdeost, 300 g kyllingetern
  • Rul butterdejspladen ud pรฅ et stykke bagepapir, og lรฆg fyldet i en bane midt pรฅ butterdejspladen. Skrรฅ snit skรฆres i butterdejen. Fold herefter de skrรฅ dejstrimler ind over hinanden, fra skiftevis hรธjre og venstre side. Indtil stangen er helt lukket pรฅ toppen, og alt fyldet er lukket inde.
    1 rulle butterdej
  • ร†gget piskes sammen. Pensel toppen af butterdejen med det sammenpiskede รฆg. Herefter drysses med sesamfrรธ.
    1 รฆg, 1 spsk sesamfrรธ
  • Trรฆk bagepapiret med butterdejsstangen over pรฅ den varme bageplade, og sรฆt den midt i ovnen i 35 minutter ved 200 grader almindelig over- og undervarme.
  • Nรฅr tilden er gรฅet og butterdejsstangen er blevet helt gylden, tages den ud. Lad den kรธle lidt af inden servering.

Noter

Samling – Se hรธjere oppe i blogindlรฆgget for at se billeder til hvordan du skรฆrer, folder og samler butterdejsstangen.

Hvad skal du huske til nรฆste gang?



Ernรฆringsinformation

Serving: 1personKalorier: 924kcalKulhydrater: 44gProtein: 25gFedt: 73gMรฆttet fedt: 24gFlerumรฆttet fedt: 11gEnkeltumรฆttet fedt: 33gTransfedt: 0.1gKolesterol: 154mgNatrium: 709mgKalium: 485mgFibre: 3gSukker: 6gA-vitamin: 1841IUC-vitamin: 43mgCalcium: 102mgJern: 3mg
Vilkรฅr for beregning af ernรฆringsdata
Har du prรธvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prรธvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne hรธre hvad du synes om den. Lรฆg en kommentar, giv antal stjerner pรฅ opskriften og del dit billede pรฅ Instagram med #madformadelskere โ€“ Vi elsker at se Jeres retter โ™ฅ๏ธ

Tilmeld dig ogsรฅ gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lรฆkre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Rasmus Juul Mรธller Avatar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Mรธller
Rasmus Juul Mรธller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder pรฅ denne hjemmeside tilhรธrer Madformadelskere โ€“ Du mรฅ under ingen omstรฆndigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrรฆdelse vil udlรธse et krav om kompensation.