Nem og lækker butterdejsstang med kylling og bacon. Smager rigtig godt og er nem hverdagsmad for hele familien.
Forb. tid 15 minuttermin
Tilb. tid 35 minuttermin
Samlet tid 50 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
2spskolie
150gbacon, skåret i tern
1løg, skåret i fine tern
1rød peberfrugt, skåret i fine tern
2fedhvidløg, revet fint
140gmajs, drænet for væske og afdryppet
1tsksalt
Peber, eller efter smag
300gkyllingetern, købt færdigtilberedt
200gflødeost, neutral
1rullebutterdej
1æg
1spsksesamfrø
Sådan gør du
Varm ovnen op til 200 grader, almindelig over- og undervarme. Sæt en bageplade i ovnen, så den kan blive varm.
På en pande med olie, svitses bacontern til de begynder at blive gyldne, tilsæt løg, hvidløg samt rød peber i tern. Svits det ved middel varme i 5-8 minutter inden majs, salt og peber tilsættes.
Tag det af varmen og lad det køle helt af før næste trin.
Rør det afkølede fyld samt kyllingetern sammen flødeosten og smag det hele til med ekstra salt og peber hvis nødvendigt.
200 g flødeost, 300 g kyllingetern
Rul butterdejspladen ud på et stykke bagepapir, og læg fyldet i en bane midt på butterdejspladen. Skrå snit skæres i butterdejen. Fold herefter de skrå dejstrimler ind over hinanden, fra skiftevis højre og venstre side. Indtil stangen er helt lukket på toppen, og alt fyldet er lukket inde.
1 rulle butterdej
Ægget piskes sammen. Pensel toppen af butterdejen med det sammenpiskede æg. Herefter drysses med sesamfrø.
1 æg, 1 spsk sesamfrø
Træk bagepapiret med butterdejsstangen over på den varme bageplade, og sæt den midt i ovnen i 35 minutter ved 200 grader almindelig over- og undervarme.
Når tilden er gået og butterdejsstangen er blevet helt gylden, tages den ud. Lad den køle lidt af inden servering.
Noter
Samling - Se højere oppe i blogindlægget for at se billeder til hvordan du skærer, folder og samler butterdejsstangen.