Kartofler er bare godt tilbehør til rigtig mange retter, og her om sommeren står den ofte på kartofler på grill, som bare er en nem og lækker måde at tilberede dem på.

Mere grillinspiration
Derfor elsker vi dem
Nemt – Kartoflerne her er super nemme at lave, og når man allerede har tændt op i grillen, så kan man lige så godt lave tilbehøret på grillen også. Kartoflerne passer stort set sig selv når de er sat over, og du kan fint lave kødet på grillen samtidig.
For hele familien – De her kartofler bliver møre og let sprøde, og har en god mild smag af krydderurter som hele familien elsker, også børnene.
Ingrediensnoter
Kartofler – Find nogle gode Danske kartofler. Små/Medium er en passende størrelse, men større kartofler kan også fint deles i halve eller kvarte.
Olivenolie – Olivenolie er smøremidlet det binder slat, peber og krydderurter til kartoflerne og samtidig og sørger for at kartoflerne har noget at “stege” i.
Smør – Smør er tilsat opskriften for ekstra god smag. Det kan sagtens undværes, bare man tilføjer lidt ekstra olie til kartoflerne, men vi foretrækker altså at bruge lidt smør også.
Brug andre krydderurter
Vi har her brugt timian og løvstikke, men du kan sagtens skifte dem ud og prøve med andre krydderurter.
Hvordan laver man kartofler på grill?
Her kommer der en kort beskrivelse af hvordan man laver de bedste kartofler på grill. Lækre og gyldne, let sprøde og med en helt perfekt smag.
- Som det første forvarmes grillen til ca. 210 grader.
- Derefter forberedes kartoflerne og de kommes i et ildfast fad. Olie tilsættes sammen med de øvrige ingredienser og det hele blandes godt sammen.
- Til sidst fordels smørret ud over kartoflerne.
- Fadet stilles på grillen over indirekte varme og skal nu tilberedes i ca. 1 time. Kartoflerne vendes rundt nogle gange undervejs, så de ikke sætter sig i fadet, og bliver gyldne på alle sider.
Når kartoflerne er møre, tages de af grillen og serveres med det samme.
Find den fulde opskrift længere nede på siden.
Tips til tilberedning
Husk at det er størrelsen på kartoflen der afgør hvor lang tid de skal have før de er færdige. Du kan skære kartoflerne i mindre stykker hvis du vil forkorte tilberedningstiden.
Er du sulten efter mere? Følg Madformadelskere på Instagram, Facebook og Pinterest for at få de nyeste opskrifter!

Kartofler på grill
Ingredienser
- 1 kg kartofler, små
- 2 spsk frisk timian
- 2 spsk frisk løvstikke
- 2 spsk olivenolie
- 50 g smør
- 1,5 tsk Salt, eller efter smag
- Peber, efter smag
Sådan gør du
- Forvarm grillen til 210 grader sat op til indirekte varme.
- Vask kartoflerne grundigt i koldt vand. Lad dem dryppe af i et dørslag.1 kg kartofler
- Hvis det er forholdsvis store kartofler kan de skæres i halve eller kvarte.
- Kom kartoflerne i et ildfast fad, eller i en grillbakke. Fordel olien ud over kartoflerne, og kom derefter friske krydderurter, salt og peber på. Vend det hele grundigt rundt så krydderurter og salt bliver fordelt på kartoflerne.2 spsk frisk timian, 2 spsk frisk løvstikke, 2 spsk olivenolie, Peber, 1,5 tsk Salt
- Smørret skæres i tynde skiver og fordeles ud over kartoflerne før de skal på grillen1.50 g smør
- Kom nu fadet med kartoflerne i den forvarmede grill over indirekte varme og luk låget2. Nu skal kartoflerne tilberedes i ca. 60 minutter, eller til de er møre. Tiden afhænger af størrelsen på kartoflerne.
- Vend kartoflerne rundt i fadet 2- 3 gange i løbet af tilberedningen, så de får farve på alle sider.
- Når kartoflerne har fået en fin gylden farve og de er møre, er de klar til servering3.
Tips og noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Servering og rester
Spis kartoflerne til
Grillede kartofler er dejligt tilbehør til stort set alt grillmad, både til en god culotte, til grillet kyllingebryst eller til ørred eller andet fisk. Server gerne en god dip eller sovs til, for eksempel vores grillsovs, en tzatziki eller romesco.
Rester
Du kan sagtens gemme eventuelle rester i køleskabet et par dage. De kan genopvarmes på panden eller grillen eller bruges i andre retter, som for eksempel biksemad.
Mere tilbehør til grillmad
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 25. juli 2022 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret: