Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Vegansk curry med kartofler

Vegansk curry med kartofler

5

/5

50 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

50 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

En Lækker og mættende Indisk curry med kartofler der bare smager fantastisk. Vegansk curry med kartofler er en af mine favorit karryretter, der er fuld knald på smagen, og med ganske få ingredienser kan det altså lade sig gøre at lave en lækker og smagfuld curry. Hvis du vil se hvor nemt det, så læs med her og få vores opskrift.

vegansk curry med kartofler i sort skål med koriander på toppen

Vegetarret med kartofler

Som de fleste jo nok ved, så er jeg glad for kød, men når det så er sagt, så er der altså også plads til retter helt uden skyggen af kød på nogen måde. Og ved I hvad? Det smager fantastisk!

Det Indiske køkken byder på et hav af lækre curryretter helt uden kød, og de formår altså at gøre det til en oplevelse for smagsløgene alligevel, med deres fantastiske sans for krydderier. Jeg har tidligere været skeptisk! Men det er lagt på hylden, og nu spiser vi faktisk mad uden kød en gang imellem.

Her i opskriften på en er det selvsagt kartoflerne der udgør det mættende element, og serveret sammen med naanbrød, så er det bare lækkert! Ris er også lækkert tilbehør til denne ret. Man kunne jo godt tro at det var “overkill” med både ris og kartofler, men det kan faktisk godt lade sig gøre.

Jeg vil dog anbefale naanbrød og en god frisk raita som tilbehør til lige nøjagtigt den her veganske curry.

Sort skål med vegansk kartoffelcurry med koriander på toppen

Sådan laves curryretten

På samme måde som vore opskrift på blomkålcurry, så laver man selv en hjemmelaver karrypasta til at starte retten op på. Og det er faktisk en fordel, for her kan man nemlig helt selv styre smagen på sin curry, enten ved at tilføje, eller udelade nogle af ingredienserne.

Her kommer en hurtig gennemgang af de ingredienser du skal bruge og fremgangsmåden.

Husk at du kan finde den fulde opskrift nederst på siden.

Til retten skal du bruge:

  • Kartofler
  • Hakkede tomater
  • Kokosmælk
  • Sukker
  • Gule sennepsfrø

Hjemme lavet karrypasta

  • Olivenolie
  • Stødt gurkemeje
  • Garam masala
  • Paprika
  • Karrypulver
  • Salt
  • Rød chili
  • Hvidløg
  • Løg
  • Frisk ingefær

Fremgangsmåden er simpel. Den hjemmelavede karrypasta svitses sammen med olie i en stor gryde, resten af ingredienserne tilsættes og karryretten skal nu simre ved lave varme til kartoflerne er møre og saucen kogt en smule ind. retten smags til med salt og peber inden servering.

Find den fulde opskrift med mængder og fremgangsmåde længere nede på siden her.

Vi elsker at spise retten med naanbrød og en lækker frisk raita.

sort skål med vegansk curry med kartofler og koriander

Opskrift på kartoffelcurry helt uden kød

Her kommer vores opskrift på vegansk curry med kartofler. En dejlig mættende indisk curry med masser af smag. Server den med dit favorit tilbehør til indisk mad.

vegansk curry med kartofler i sort skål med koriander på toppen
5 fra 1 stemme

Vegansk curry med kartofler

Opskrift på hurtig og nem kartoffelcurry med fuld knald på smagen. Det er en lækker hverdagsret til kødfri aftensmad, og resterne er formidable at tage med på arbejde i madpakken.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 50 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Indisk
Antal 4 personer
Kalorier 554 kcal

Ingredienser

  • 1 kg kartofler
  • 1 ds hakkede tomater, blendede
  • 1 ds kokosmælk
  • 1 spsk sukker
  • 1 spsk gule sennepsfrø, kan udelades

Karrypasta:

  • 3 spsk olivenolie
  • 2 tsk stødt gurkemeje
  • 2 tsk garam masala
  • ½ spsk paprika
  • 1 spsk karry
  • tsk salt
  • ½ stk rød chili
  • 5 fed hvidløg
  • 1 stk løg
  • 20 g frisk ingefær, uden skræl

Sådan gør du

  • Alle ingredienserne til karrypastaen kommes i en blender og blendes herefter til en helt glat pure.
  • Kartoflerne klargøres. De skylles, skrælles og skæres i kvarte.
  • De hakkede tomater blendes og stilles til siden.
  • Varm olien op i en stor gryde og svits karrypastaen et par minutter inden kartoflerne tilsættes og svitses med et par minutter.
  • Tilsæt de purerede tomater, kokosmælk, sukker og sennepsfrø, bring det i kog. Skru ned for varmen. Lad det småkoge ved middellav varme i ca. 35-40 minutter eller til kartoflerne er møre og saucen er kogt ind. Smag til med salt og peber.
    – Husk at røre rundt så det ikke brænder på
  • Når retten er færdig serveres den med naanbrød. Drys eventuelt lidt frisk koriander på toppen.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 554kcalKulhydrater: 64gProtein: 10gFedt: 32gMættet fedt: 20gNatrium: 313mgKalium: 1714mgFibre: 10gSukker: 11gA-vitamin: 715IUC-vitamin: 72mgCalcium: 107mgJern: 8mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.