Hjem » Hverdagsmad » Veganske tacos med kikærtefyld

Veganske tacos med kikærtefyld

Annonce – Dette indlæg er lavet i samarbejde med True Greens.

Det vigtigste når man laver vegansk mad, er at få masser af smag i retterne. Her kan de rigtige krydderier virkelig gøre en stor forskel på smagen og hele oplevelsen af retten. Læs med her og få vores opskrift på veganske bløde tacos med krydret kikærtefyld med masser af smag.

veganske bløde tacos med krydret kikærtefyld som vegetar tortillas

Vegansk mad med masser af smag

Vi kan virkelig godt lide at spise vegansk mad hjemme hos os. For os er det egentlig ikke så vigtigt om der er kød i maden eller ej, det hele kommer an på smagen.

Maden skal gerne smage af noget!

Det er ofte her folk går galt i byen når de siger at de ikke bryder sig om vegetarisk eller vegansk mad. For det handler i virkeligheden “bare” om at få nok smag i retten, og ikke så meget om om der er kød eller animalske produkter i eller ej.

Hos True Greens har de gjort det nemt for os at få masser af smag ind i retterne. True Greens har nemlig udviklet en masse lækre krydderiblandinger specielt med fokus på at få smag ind i de plantebaserede retter. På den måde behøver du ikke at købe 5 forskellige krydderier for at få maden til at smage af noget, det hele er nemlig samlet i en blanding.

Og god smag er jo noget vi sætter pris på! Derfor har vi været i gang med at udvikle vores egen opskrift med en af de skønne krydderiblandinger. Vi elsker jo mexicanske retter, og i denne plantebaserede version af bløde tacos får du altså masser af smag for pengene.

Hvis du får lyst til at prøve andre plantebaserede retter med krydderierne, så har True Greens også selv en masse opskrifter her.

veganske tacos med kikærtefyld med kikærtekrydderi fra truegreens

Ingrediensnoter

Kikærter – Vi køber altid kikærter i karton eller dåse. De er nemlig klar til at spise, så man slipper for at udbløde, koge og alt det der. Det er så nemt. Husk at skylle kikærterne godt under rindende vand inden de skal bruges.

Kikærtekrydderi – Kikærtekrydderiet fra True Greens indeholder salt, røget paprika, paprika, hvidløgsflager, fennikelfrø, koriander, pebermynte og kanel.

Bløde tacos – Du kan købe dem færdige eller lave dine egne. Det er virkelig nemt at lave selv, og du skal kun bruge mel, salt, vand og lidt olie. Find vores opskrift på bløde tacos her.

Grøntsagsfyld – Du kan selvfølgelig skifte ud i fyldet af grøntsager hvis du synes. Vi elsker spidskål i wraps, så det bruger vi altid. Her er det i en lilla version. Derudover bruger vi avocado, det mætter godt og er fyldt med gode sunde fedtstoffer.

Dressing – Du kan selvfølgelig også bruge den dressing du bedst kan lide. Her bruger vi en simpel syrlig vinaigrette, da der er masser af smag i kikærtefyldet. Syrligheden fra limen er rigtig god i kombination med det krydrede kikærtefyld.

Hvordan laver man veganske tacos med kikærtefyld?

Hvis du selv vil lave dine tacos, så bør du starte med det. Du finder vores opskrift her.

Når du skal lave kikærtefyldet, starter du med at dræne og skylle kikærterne. Så skal de på panden i lidt olie og steges af sammen med krydderiblandingen. Herefter tilsættes tomatpure og lidt vand, og så skal det bare stå og koge lidt ind, indtil væsken er fordampet og kikærterne er glaserede i den tykke sauce.

I mens kan du blande dressingen. Her skal alle ingredienserne bare blandes godt sammen, og så er den sådan set klar til servering.

Til sidst skal spidskål og avocado skæres ud, og så er du klar til at servere de bløde tacos med lidt grønt nederst, kikærtefyldet ovenpå, og lidt dressing og frisk koriander på toppen. Server gerne limebåde til, så man kan dryppe lidt frisk limesaft på toppen.

Du finder den fulde opskrift på veganske tacos længere nede på siden her.

veganske tacos med kikærtefyld, spidskål, avocado, dressing, koriander og lime på toppen

Ofte stillede spørgsmål

Kan man gemme kikærtefyldet?

Ja det kan man sagtens. Kikærtefyldet kan serveres både varmt og koldt, og resterne er super gode kolde i en salat eller i madpakken. Så gem dem endelig!

Kan jeg bruge andre grøntsager?

Ja du kan bruge de grøntsager til fyld som du allerbedst kan lide. Vi elsker spidskål, så det er altid i herhjemme. Du kan også bruge salat, blancherede broccolibuketter, revet gulerod eller noget helt andet. Kun fantasien sætter grænser for hvad du kan komme i.

Andre opskrifter du måske vil synes om

veganske tortilla pandekager med kikærter og grøntsager

Opskrift på små tortillas med plantebaseret fyld

Her får du vores opskrift på skønne bløde veganske tacos med plantebaseret fyld af krydrede kikærter, spidskål og avocado. Vi serverer dem med en syrlig mynte-vinaigrette, frisk koriander og limesaft på toppen.

Det er nemt at lave, og et sundt og mættende måltid, som også ser fantastisk ud med smukke farver. Vi håber meget at du får lyst til at prøve opskriften til din næste kødfri dag.

veganske bløde tacos med krydret kikærtefyld som vegetar tortillas
5 fra 2 stemmer

Veganske tacos med kikærtefyld

Annonce – I samarbejde med True Greens
Opskrift på veganske tacos med kikærtefyld
Bløde tacos med vegansk kikærtefyld med masser af god smag. Det er en hurtig og nem hverdagsret, som også er mættende og sund. Perfekt til en kødfri dag, hvor der skal noget ekstra lækkert plantebaseret mad på bordet.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 15 min
Samlet tid 25 min
Ret Aftensmad
Køkken Mexicansk
Antal 4 personer
Kalorier 778 kcal

Ingredienser

Kikærtefyld:

Dressing:

  • 4 spsk olivenolie
  • 2 spsk limesaft
  • 1 spsk ahornsirup
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 spsk frisk mynte, finhakket
  • ½ tsk salt
  • Peber, efter smag

Til servering:

  • 8 bløde tacos, færdigkøbt eller hjemmelavede
  • ½ spidskål
  • 3 avocadoer
  • 1 bdt frisk koriander, til servering
  • 2 lime, til servering

Sådan gør du

Kikærtefyld:

  • Opvarm olivenolien på en pande, og tilsæt herefter kikærterne sammen med kikærtekrydderiet.
  • Lad kikærter og krydderierne svitse 1-2 minutter under omrøring, og tilsæt så tomatpure og vand.
  • Skru ned for varmen, og lad kikærterne simre i cirka 10 minutter indtil det meste af væsken er fordampet, og saucen er tyknet. I mens forberedes dressingen og grøntsagerne.

Dressing:

  • Bland alle ingredienserne til vinaigrette-dressingen sammen i en lille skål.

Servering:

  • Klargør grøntsagerne til serveringen. Snit spidskål fint. Skær avocado i tern eller skiver. Vask og hak koriander, og skær lime i både.
  • Lun de bløde tacos i ovnen eller på en varm pande.
  • Server de lune bløde tacos med spidskål og avocado i bunden, et par skefulde kikærtefyld ovenpå, og til sidst dressing og frisk koriander. Dryp frisk limesaft på toppen, og server straks.

Nutrition

Serving: 1personKalorier: 778kcalKulhydrater: 80gProtein: 18gFedt: 47gMættet fedt: 7gFlerumættet fedt: 7gEnkeltumættet fedt: 30gNatrium: 674mgKalium: 1273mgFibre: 21gSukker: 13gA-vitamin: 384IUC-vitamin: 26mgCalcium: 163mgJern: 7mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Kødfri aftensmad, mexicanske pandekager vegetar, Vegansk, vegansk tacos, vegetar madpandekager, Vegetar tortilla, Vegetarret
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.