Hjem » Aftensmad » Slowcooked Boeuf Bourguignon

Slowcooked Boeuf Bourguignon

Indlægget er sponsoreret af Crock-Pot

Boeuf Bourguignon, det er rigtig “hyggemad”. Husets nyindkøbte slowcooker har rigtig været i sving over de sidste par uger, og til en ret som den her er den bare helt perfekt. Jeg må indrømme at jeg i starten var lidt skeptisk over for konceptet slowcooker, men nu hvor vi har brugt den i et stykke tid, så er den blevet en fast del af det voksende udvalg af køkkenmaskiner, der jævnligt er i brug.
Det er rigtig længe siden jeg har lavet Boeuf Bourguignon, så jeg måtte lige have notaterne frem med min opskrift på denne lækre ret. Det kræver lidt forberedelse med de enkelte ingredienser, men når de er klar, så passer det sig selv. Har man ikke lige en slowcooker, så kan en god gryde sagtens gøre det, man skal nok bare lige være lidt mere over det, så det ikke brænder på.

Slowcooked Boeuf Bourguignon

Ingredienser:

4 fed Hvidløg
1 kg Små løg, pillede
200 g Bacon skåret i tern
500 g Champignoner, renset og skåret i kvarte
1 kg Oksekød skåret i tern. Kødet kan med fordel marineres i rødvin et døgn inden det skal bruges
5 dl Okseboullion
5 dl Rødvin
1 suppevisk af Timian, Persille,  2 Lauerbærblade
1 tsk. sukker
1 spsk. mel
50 g smør
Salt og peber efter smag

Fremgangsmåde:

 • Start med at stege baconet i gryden til det er gyldent, stil det til siden når det er færdigt, men gem fedtstoffet.
 • Brun løgene i fedet fra baconen ved middel varme og tilsæt sukker, lad dem brune yderligere 5 min. Pas på de ikke brænder på når du kommer sukker på. Sæt dem til siden når de er færdige.
 • Vend kødet i mel og brun det i det resterende fedtstof og lidt smør. Steg det evt. af flere omgang så det ikke “koger” det skal have en dejlig brun overflade.
 • Rist champignonerne i smør til al væske er fordampet. Stil dem til siden.
 • Kom alle ingredienser i slowcookeren og stil timeren på 7-8 timer på lav varme. Hvis du laver det i en almindelig gryde, så kog det ved laveste varme i ca. 7 – 8 timer. Retten kan også laves i en stegeso i ovnen.
 • Slut af med at smage til med salt og peber, jævn evt. med marizena hvis du vil have en tykkere sauce.
 • Server med kartoffelmos eller et godt brød til.

Velbekomme.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

2 kommentarer til “Slowcooked Boeuf Bourguignon”

  • Hej Jeanita.

   En suppevisk er egentlig bare krydderurter bundet sammen med madsnor. Når det har kogt med, så er det lige til at fiske op. Det kan være timian, rosmarin sammen med laurbærblade. Og kan man lave boeuf bourguignon med andet end rødvin? Hmm… Rødvin er det hele retten er bygget op om, men måske man kunne bruge hvidvin.. Man kunne også prøve med mørk øl. Egentlig er det jo kun fantasien der sætter grænserne 🙂

   Med venlig hilsen

   Rasmus

   Svar

Skriv en kommentar

KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.