Populært:

Julesmåkager med glasur


Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

Photo of author

Tina Westergaard Møller

Hver jul bager vi julesmåkager med glasur sammen med børnene. Det er en af de hyggeligste juletraditioner, og jeg husker med glæde tilbage på hvordan vi også bagte dem med min mor og mormor da vi var mindre. Læs med her og få vores opskrift på figurkager til kagedyr og julemotiver.

opskrift på julesmåkager med glasur

Juletraditionerne skal holdes i live

Jeg elsker julen. Det gør vi alle sammen herhjemme.

Det er en tid der er fyldt med hygge, god mad, og selvfølgelig alle de gode juletraditioner vi elsker så højt.

Hvert år bager vi julekager sammen. Vi bager ALTID julesmåkager med glasur, for det elsker børnene virkelig. Det er det sjoveste at lave kagedyr, juletræer og andre sjove udstikskager, og det allersjoveste er at pynte dem med glasur bagefter.

Det kan vi få mange timer til at gå med herhjemme.

Jeg synes det er vigtigt med de gode juletraditioner, og derfor prioriterer vi også at holde dem i live. Jeg elsker selv at tænke tilbage til min barndom hvor vi lavede julekager med min mor og mormor, og det vil jeg også gerne have at mine børn skal huske tilbage på når de bliver voksne.

Småkager formet som juletræer, julehjerte og kagemænd pyntet med hvid glasur

Ingrediensnoter

Smør – Det skal være blødt, så tag det ud i god tid.

Hvedemel – Helt almindeligt hvedemel eller kagehvedemel.

Sukker og Brun farin – En blanding giver den helt rigtige smag.

Kanel, ingefær og nelliker – Giver den rette krydrede smag.

Hvordan laver man Krydderkager der faktisk smager godt?

Selvom meget af det sjove for børnene ligger i at udstikke og pynte kagerne, så må sådan en kage altså også gerne smage godt.

De skal, efter min mening, være sprøde, og smage af julekrydderier som kanel, ingefær og nelliker. Der er ikke noget værre end en blød kage der ikke smager af noget.

Dejen til småkagerne er ikke svær at lave. Først skal smørret smuldres i melet, så tilsættes sukker, kakao og krydderier, og så samles dejen med ægget.

Det er en god ide at lade dejen hvile i køleskabet i en times tid før den rulles ud. Så er den nemmere at arbejde med. Når ungerne har stukket kagerne ud, lægges de på bageplade og bages i ovnen. Når de er afkølede kan de pyntes med glasur.

Glasur til julesmåkagerne:

Jeg kan bedst lide at bruge royal icing (glasur med æggehvide) til at pynte dem med. Det bliver pænest, og tørrer hurtigt op. Hvis du ikke vil kaste dig ud i det, kan almindelig glasur med kogende vand og flormelis også sagtens bruges.

Mindre børn kan bruge en ske til at komme glasur på kagerne, og de lidt større børn kan prøve med en sprøjtepose med glasur. Så kan de tegne fine mønstre på småkagerne.

julesmåkager med glasur med æggehvide / royal icing

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man småkagerne?

De færdige småkager skal opbevares i en tætsluttende kagedåse. Her kan de holde ret længe, men glasuren bliver ofte lidt grim hvis de ligger for længe.

Andre småkageopskrifter du måske vil synes om

opskrift på julesmåkager med glasur

Tips og tricks til opskriften

  • Farv glasuren i forskellige farver med frugtfarve, og lad børnene give den gas med at pynte figurerne.
  • Brug kagerne som bordkort til julefrokosten, skriv navnene med glasur.
  • Lav kagedejen dagen før i skal bage, børn kan godt være utålmodige, og herhjemme vil de i hvert fald helst udstikke og pynte, og helst ikke spilde tiden på at lave kagedejen.

Serveringsforslag

  • Server til hyggelig adventshygge med familien.
  • Server til julefrokosten eller som snacks i julemåneden.

Elsker I at bage sammen som familie? Prøv også vores opskrift på Julemandens knapper med M&M’s

julesmåkager med glasur med æggehvide / royal icing

Familieopskriften på julesmåkager med glasur

Her får du den opskrift vi bruger år efter år når vi bager julekager. Det er en nem dej at lave, og den er nem at arbejde med. Sådan skal det være når det oftest er børnene der vil udrulle og udstikke kagerne.

Vi håber I får lyst til at prøve opskriften og lave lækre julekager her op til jul.

opskrift på julesmåkager med glasur.
5 fra 3 stemmer

Julekager med glasur

Opskrift på julesmåkager med glasur
Nemme småkager til julefigurer og kagedyr med glasur. Tag børnene med i køkkenet og lav lækre julekager, for både børn og voksne. Her får du den bedste kagedej, som også smager godt.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Køleskab 1 time
Samlet tid 2 timer
Ret Småkage
Køkken Dansk
Antal 60 stk
Kalorier 68 kcal

Ingredienser

  • 225 g blødt smør
  • 350 g hvedemel
  • 100 g sukker
  • 50 g brun farin
  • 0,5 spsk kakao
  • 2 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 0,5 tsk stødte nelliker
  • 1 æg

Glasur:

  • 150 g flormelis
  • 40 g æggehvide
  • Frugtfarve, eventuelt

Sådan gør du

  • Skær det bløde smør i tern, og smuldrer det i melet.
    225 g blødt smør, 350 g hvedemel
  • Tilsæt sukker, brun farin, kakao og krydderier til melet.
    100 g sukker, 50 g brun farin, 0,5 spsk kakao, 2 tsk stødt kanel, 1 tsk stødt ingefær, 0,5 tsk stødte nelliker
  • Tilsæt til sidst ægget, og så skal du samle dejen. Det synes jeg er nemmest at gøre med hænderne. Dejen skal ikke æltes, bare samles til en samlet dejklump.
    1 æg
  • Læg dejen på køl indtil den er blevet kold, så er den nemmere at arbejde med. Jeg anbefaler du lægger den i køleskabet 1 times tid.
  • Når dejen er kold, deles den i 4 dele, der rulles ud på et meldrysset bord. Rul til dejen er cirka 3 mm tyk. Udstik figurer med udstikkere, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bag kagerne 6-8 minutter ved 180 grader.
  • Lad dem ligge 2-3 minutter på bagepladen når de kommer ud af ovnen, og overfør dem herefter til en rist hvor de skal køle helt ned inden de kan pyntes med glasur.

Glasur:

  • Pisk æggehvide og flormelis godt sammen. Brug en håndmixer, da det er sejt at piske. Pisk til massen bliver sej og danner bløde toppe, det tager cirka 5 minutter med håndmixer. Konsistensen kan reguleres med lidt vand eller flormelis hvis den er blevet for tyk/tynd.
    150 g flormelis, 40 g æggehvide
  • Farv evt. noget af glasuren med frugtfarve.
    Frugtfarve
  • Kom evt. glasuren i sprøjteposer og pynt de afkølede småkager.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1stkKalorier: 68kcalKulhydrater: 9gProtein: 1gFedt: 3gMættet fedt: 2gKolesterol: 8mgNatrium: 28mgKalium: 9mgFibre: 1gSukker: 5gA-vitamin: 94IUCalcium: 3mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 18. november 2020 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.