Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Crispy chicken burger

Crispy chicken burger

5

/5

2 timer 25 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

2 timer 25 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Er der noget bedre end en lækker burger? En hjemmelavet Crispy Chicken Burger, er en af favoritterne her i huset. Knasende, sprød panering og lækker saftig kylling helt som det skal være. Hvis du vil se hvordan man laver den helt fra bunden, så læs med her.

Crispy chicken burger med dressing, salat og syltede agurker i bioche burgerbolle.

Burger med sprød kylling

Vi er vilde med burgere, lige fra helt klassiske hamburgere til den her lækre burger med knasende sprød kylling.

Weekendburgere kalder vi det, og det er faktisk tit på menuen enten fredag, lørdag eller søndag. Det er kun fantasien der sætter grænsen for hvad man kan hælde i en burgerbolle, lige fra fisk over oksekød til kylling, og så alt det grønne og saucer, dressinger og ost! Jeg bliver helt sulten bare ved tanken.

En god burger starter med bollen, og den skal i mine øjne helst være en briochebolle, den skal smelte på tungen og udgøre en meget lille del af den samlede oplevelse. Jeg er ikke så meget til de der Café burgere, med en sprød bolle med kerner.. Nej Brioche og ikke så meget andet.

Det næste er selvfølgelig kødet, arbejder du med oksekød, så vælg noget fars med en forholdsvis høj fedtprocent, det giver den gode smag og en mere saftig bøf. Når vi snakker kylling, så giver en tur i marinaden en meget saftig og velsmagende kylling. Det bliver selvfølgelig i det her tilfælde suppleret af den sprøde panering, det også er pakket med den gode smag!

Less is more! Så en hjemmelavet burgerdressing, lidt mayonnaise, ganske lidt salat og nogle skiver af syltede agurker. Summen er en Crispy Chicken burger fyldt med smag, og for de fleste vil én burger være nok. Suppleret med nogle sprøde pommes frites, så skal man lede længe efter en “købe”-burger der leverer den samme oplevelse.

Kyllingeburger med sprød kylling, salat, burgerdressing og syltede agurker.

Ingrediensnoter

Kylling – Kyllingebryst, banket ud, så det er lidt fladt.

Olie – Til friture, Jeg har brugt solsikkeolie.

Burgerboller – Helst brioche, men andre burgerboller kan også bruges. Du kan lave dine egne eller købe dem færdige i supermarkedet.

Mayonnaise – Det skal både i burgeren og indgår i burgerdressingen.

Syltede agurker – Lige fra glasset, og skåret i tynde skiver.

Salat – Jeg har brugt crispsalat, men helt almindelig iceberg kan også bruges.

Marinaden – Marinaden består af, kærnemælk, paprika, løgpulver, hvidløgspulver, cayennepeber samt salt. Den er med til at mørne kyllingen, og gør også “bøffen” meget saftig.

Paneringen – Paneringen giver kyllingefileten sin sprøde, smagsfulde overflade. Hvedemel, maizena, bagepulver, salt, paprika, hvidløgspulver, løgpulver, oregano, cayennepeber, sort peber. Det giver en dejlig sprød panering med masser af smag.

Dresssing – Mayonnaise, ketchup, chilisauce, sød sennep, brun farin, eddike samt salt. I sig selv en god basis-burgerdressing.

Alternative ingredienser

  • Udskift for eksempel kylling med en svinekotelet

Hvordan laver man crispy chicken burger?

Her kommer der en kort beskrivelse af hvordan du laver den bedste burger med crispy chicken.

Alle ingredienserne til burgerdressingen røres sammen, og stilles på køl til den skal bruges. De allerede forberedte kyllingebryster kommes nu i marinaden der forinden er gjort klar. Her skal de nu stå og trække på køl i mindst 2 timer før brug.

Bland nu alle ingredienserne til paneringen i en dyb tallerken. Olien varmes op i en gryde eller pande med høje kanter.

Nu skal kyllingen vendes i den allerede forberedte panering, og herefter steges i den varme olie. Steg kyllingen et stykke ad gangen, og kom de færdige stykker på en rist eller fedtsugende papir.

Når alle kyllingerbrysterne er paneret og stegt, forberedes burgerne. Den varmede bolle deles, og der smøres mayonnaise på efterfulgt af salat, så et kyllingebryst på efterfulgt af skiver af syltede akurk, og til slut en god portion burgerdressing.

Den øverste bolle lægges på som låg, og din crispy chicken buger er nu klar til servering. Server sammen med nogle sprøde fritter og det sædvanlige tilbehør.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

burgerbolle med chrispy chicken, salat, syltede agurker og burgerdressing.

Ofte stillede spørgsmål

Kan man stege kyllingebrysterne dagen i forvejen?

Ja, det kan man godt, men de mister lidt af den der lækre sprøde overflade.


Andre retter du måske vil synes om

sprød kyllingeburger med pommes frites.

Tips og Tricks

  • Skift fyldet
    • Prøv at tilføje en skive ost, sprød bacon eller sprøde løgringe, det giver en helt anden burger.
  • Forberedelse er vigtig
    • Forbered det hele i forvejen, mål alt af og stil det klar. Så går det lynhurtigt at lave burgerne.

Serveringsforslag

Vil du have den bedste burgerbolle?

Prøv vores opskrift på Hjemmelavede Brioche burgerboller
crispy chicken burger i brioche burgerbolle.

Opskrift på sprød kyllingeburger

Her får du opskriften på den bedste burger med sprød Kylling. Der er masser af velsmag, og den mætter! Serveret sammen med nogle sprøde pommes frites og lidt dyppelse, så bliver det ikke meget bedre.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften og servere burgerne for din familie.

Crispy chicken burger med dressing, salat og syltede agurker i bioche burgerbolle.
5 fra 1 stemme

Crispy chicken burger

Lækker hjemmelavet kyllingeburger med en sprød kyllingebøf, salat, syltede agurker og en god hjemmelavet burgerdressing.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Marinering 2 timer
Samlet tid 2 timer 25 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Amerikansk
Antal 6 burgere
Kalorier 1199 kcal

Ingredienser

  • 6 kyllingebryster
  • 1 l olie, til stegning
  • 6 burgerboller
  • Mayonnaise, mærke efter smag
  • 4 syltede agurker, skåret i tynde skiver på langs
  • Salat

Marinade:

  • 2,5 dl kærnemælk
  • 1,5 tsk paprika
  • 1,5 tsk løgpulver
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • ½ tsk cayennepeber
  • 1 tsk salt

Panering:

  • 5 dl hvedemel
  • 2 spsk maizena
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 tsk fint salt
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1,5 tsk løgpulver
  • 2 tsk oregano
  • ½ tsk cayennepeber
  • ½ tsk stødt peber

Dressing:

  • 1 dl mayonnaise
  • 1 spsk ketchup
  • ½ spsk chilisauce, sriracha eller lignende
  • ½ spsk sød sennep
  • 1 spsk brun farin
  • ½ spsk æbleeddike
  • ½ tsk salt

Sådan gør du

  • Start med at forberede kyllingen. Trim kyllingebrysterne for fedt og eventuelle sener. Derefter bankes de ud til de er ca. 1 – 1,5 cm. i tykkelsen. Når alle kyllingebrysterne er banket ud, stilles de til siden.
    6 kyllingebryster

Burgerdressing:

  • Bland alle ingredienserne til dressinden sammen i en skål, dæk det til og stil det på køl til dressingen skal bruges.
    1 dl mayonnaise, 1 spsk ketchup, ½ spsk chilisauce, ½ spsk sød sennep, 1 spsk brun farin, ½ spsk æbleeddike, ½ tsk salt

Marinering af kyllingen:

  • Kom alle ingredienserne til marinaden i en stor skål og rør det grundigt sammen. Kom de forberedte kyllingebryster i, dæk skålen til med film og stil den på køl i et par timer.
    – Dette kan med fordel gøres dagen i forvejen, så tager kyllingen mere smag.
    2,5 dl kærnemælk, 1,5 tsk paprika, 1,5 tsk løgpulver, 1 tsk hvidløgspulver, ½ tsk cayennepeber, 1 tsk salt
  • Når kyllingen har trukket på køl er man klar til at fortsætte.

Panering:

  • I en dyb tallerken blandes alle ingredienserne til paneringen grundigt sammen og stilles til siden.
    5 dl hvedemel, 2 spsk maizena, 2 tsk bagepulver, 2 tsk fint salt, 2 tsk paprika, 1 tsk hvidløgspulver, 1,5 tsk løgpulver, 2 tsk oregano, ½ tsk cayennepeber, ½ tsk stødt peber
  • I en stor pande med høje kanter, eller i en gryde varmes olien op til ca. 180 grader.
    1 l olie
  • Tag den marinerede kylling ud af køleskabet. Tag et bryst op ad gangen og vend det grundigt i den krydrede melblanding. Kom nu det panerede kyllingebryst forsigtigt ned i den forvarmede olie.
    – Du kan godt stege to kyllingebryster ad gangen hvis gryden er tilpas stor.
  • Steg nu dem nu i olien i 5-7 minutter på hver side til eller til de er helt gyldne og sprøde. Når de er færdige, tages de og og placeres på fedtsugende papir. Gentag processen med resten af kyllingen.
    – Den færdige kylling kan holdes varm i ovnen ved 100 grader.
  • Når alt kylling er stegt, er det tid til at samle burgerne.
  • Varm bollerne, skær dem over og smør bollerne med mayonnaise. Fyld dem med kyllingen, salat, syltede agurker den lækre burgerdressing, og server dem straks.
    6 burgerboller, Mayonnaise, 4 syltede agurker, Salat

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Kalorier: 1199kcalKulhydrater: 115gProtein: 69gFedt: 51gMættet fedt: 17gFlerumættet fedt: 15gEnkeltumættet fedt: 7gTransfedt: 0.1gKolesterol: 306mgNatrium: 2806mgKalium: 1124mgFibre: 4gSukker: 6gA-vitamin: 1775IUC-vitamin: 4mgCalcium: 258mgJern: 7mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

4 kommentarer til “Crispy chicken burger”

    • Hej Kim.

      Det smager nemlig rigtig godt, og så er det nemt 🙂

      Med Venlig hilsen

      Rasmus – Mad For Madelskere

      Svar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.