Der findes altså få ting der er så lækkert som lune og knasende sprøde løgringe med en god dip eller mayo til. Javist er det ikke det sundeste, men når man skal hygge lidt ekstra en fredag aften eller pifte burgeren lidt ekstra op, så er løgringe et godt bud. Læs med her og få vores opskrift på de bedste af slagsen.
Den bedste snack
Så kom der gang i fritøsen igen. Noget så simpelt som løgringe, super sprøde og lækre! Det er egentlig ikke fordi vi spiser dem særligt tit, men de smager altså bare godt og passer perfekt som tilbehør til en god burger, eller bare som en lille hyggesnack.
Hvis du vil servere dem som snack, så lav en god hvidløgsmayonnaise til, eller server med en lækker dipping sauce. Vi elsker en god sur-sød sovs til løgringene, det er ungernes favorit, så forsvinder sådan et fad lynende hurtigt.
Ingrediensnoter
Løg – Løg er jo den vigtigste ingrediens. Vælg nogle store løg, så du får nogle fine og store løgringe. Jeg synes godt løgskiverne på have en vis tykkelse, man skal kunne smagene løgene inden i. Du kan bruge almindelige løg eller rødløg hvis du synes. Begge dele smager godt.
Øl – Øl er en vigtig komponent i dejen. Den får den til at smage helt rigtigt og så gør den at dejen bliver sprød og lækker i sidste ende. Bare rolig de smager ikke af øl.
Hvordan laver man friterede løgringe?
Det er faktisk ikke så svært at lave hjemmelavede løgringe, så du skal ikke være bange for at kaste dig ud i det. Det er helt klart nemmest hvis du har en frituregryde til rådighed, så kan du nemlig nemt holde temperaturen helt rigtig. Mens gryden varmer op, kan du piske dejen sammen og skære løgene i skiver.
Derefter er det bare at dyppe løgringene i dej, og så fritere dem i den varme olie. Så er der sådan set serveret!
Ofte stillede spørgsmål
Jeg synes helt klart løgringene er lækrest når de lige kommer op af fritøsen og er lune og lækre. Giv dem et drys salt, og så er de klar til servering. Hvis de skal ligge lidt tid inden du serverer dem, så læg dem på en rist, så holder de bedst deres sprødhed.
Øl er bare det bedste at bruge i denne opskrift. Hvis du ikke vil bruge øl med alkohol, kan du vælge en alkoholfri øl, eller eventuelt skifte øl ud med danskvand.
Disse løgringe er helt fantastiske i en god burger eller som snacks. Server dem med en god ketchup, Sur-sød sovs eller en hjemmelavet hvidløgsmayo.
Ja det kan du sagtens. Det er en god ide at få fat i et termometer der kan gå til +200 grader for at holde øje med temperaturen på olien undervejs. Det er lidt sværere at styre temperaturen i en gryde, men det kan sagtens lade sig gøre.
Andre gode friture-opskrifter du måske vil synes om
Opskrift på de bedste Sprøde løgringe
Her er vores opskrift på lækre fritterede løgringe i øldej. De er super nemme at lave, og så smager de bare super godt. Sæt sådan et fad på bordet næste gang du vil forkæle familien, så er jeg sikker de bliver rigtig glade.
Sprøde løgringe
Udstyr
- Frituregryde
Ingredienser
- 2 l fritureolie
- 4 løg, store, pillet og skåret i skiver og delt i ringe
- 2 dl hvedemel
- 1/2 tsk bagepulver
- 1 1/2 dl øl
- ½ tsk salt
- Peber, efter smag
Sådan gør du
- Varm olien i frituregryden op til 180 grader.
- Bland mel, bagepulver og øl samt salt og peber sammen i en skål og pisk det sammen til en tynd dej.
- Dyp løgringene i dejen, kom dem op i den varme olie nogle stykker ad gangen og steg dem til de er gyldne, det plejer tage 2-3 min for hver portion. Husk at vende dem undervejs.
- Tag løgringene op, læg dem på en rist og server straks.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 4. august 2016 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Du skriver ; “steges over flere gange” – hvad mener du med det ? – skal de tages op af olien, og så ned igen eller ?
Hej Lise.
Jeg har rettet lidt i teksten. Jeg mener at du ikke skal stege alle løgringene på en gang, så klumper de nemlig sammen. 🙂
Med venlig
Rasmus – Mad For Madelskere