Madformadelskere / Aftensmad / Fried chicken

Fried chicken

5

/5

8 timer 30 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

8 timer 30 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

En ægte Amerikansk klassiker – Southern fried chicken med den helt rigtige smag. Knasende sprød udenpå og lækker, mør og saftig inden i, lige som de perfekte kyllingelår skal være. Spis dem som en lækker snack, eller som et helt måltid med kartoffelmos eller vafler. Hvis du vil se hvordan vi laver fried chicken, så læs med her og få vores opskrift.

Crispy Southern fried chicken

Klassisk sydstatsmad når det er bedst

Kylling smager godt! Og som fried chicken er det nu altså helt fantastisk. Knasende sprød og samtidig lækker og saftig inden i. Det er sådan rigtig southern fried chicken skal være.

Hjemme hos os er det hyggemad, og vi elsker det! Det er selvfølgelig ikke sundt, som det jo er med friturestegt mad. Men der skal være plads til at “synde” en gang imellem.

Når vi spiser sprøde friturestegte kyllingelår, så serverer jeg det normalt med vafler, eller med en god kartoffelmos og klassisk “gravy” eller sovs som kalder det i DK. Og hvis der skal være et sundt element med, så vil jeg anbefale en lækker frisk salat med en syrlig dressing til at spille op i mod det fede.

sprød fried chicken kyllingelår som kentucky fried chicken

Hvordan laver man fried chicken?

Der er lidt arbejde i det, men det glemmer man lidt, når man sætter tænderne i et knasende sprødt kyllingelår der stadig er mørt og saftigt. Her kommer en kort gennemgang af de ingredienser du skal bruge og fremgangsmåden.

Den fulde opskrift med tider og temperature kan du finde nederst på siden.

  • Kyllingeunderlår
  • Kærnemælk
  • Salt
  • Æg
  • Mel
  • Majsstivelse, maizena
  • Bagepulver
  • Olie egnet til friture

KRYDDERI TIL FRIED CHICKEN:

  • Paprika
  • Løgpulver
  • Hvidløgspulver
  • Røget paprika
  • Tørret oregano
  • Cayennepeper, kan udelades
  • Stødt spidskommen
  • Salt

Kyllingelårene marineres i 8 timer eller natten over. De vendes derefter i i krydret mel, så i æg og derpå i melet igen. Derefter frituresteges kyllingelårene på begge sider i en pande indtil kernetemperaturen er nået og de er gyldne og sprøde.

Server fried chicken med med kartoffelmos eller vafler, og selvfølgelig en god ketchup.

crispy fried chicken kyllingelår som dem fra kentucky fried chicken

Opskrift på cripsy fried chicken som fra Kentucky

Her får du vores version af lækre kyllingelår som Kentucky fried chicken. De er knasende sprøde udenpå og saftige og møre indeni. Lige præcis som et kyllingelår skal være når man laver det i frituren.

Crispy Southern fried chicken
5 fra 1 stemme

Fried chicken

Opskrift på den mest lækre og sprøde southern fried chicken du kan forestille dig. Den helt rigtige Kentucky smag lavet hjemme i dit eget køkken.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Marineringstid 8 timer
Samlet tid 8 timer 30 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Amerikansk
Antal 12 stk

Ingredienser

  • 12 stk kyllingeunderlår
  • 2,5 dl kærnemælk
  • 2 spsk krydderi til fried chicken, se herunder
  • 2 spsk salt
  • 3 stk æg
  • 2 dl hvedemel
  • 0,5 dl majsstivelse, maizena
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 l olie, egnet til friture

Krydderi til fried chicken:

  • 2 spsk paprika
  • 2 tsk løgpulver
  • 2 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk røget paprika
  • 2 tsk tørret oregano
  • ½ tsk cayennepeper, kan udelades
  • ½ tsk stødt spidskommen
  • 1 spsk salt

Sådan gør du

  • I en skål blandes kærnemælk, 2 spsk. krydderi til fried chicken og salt. pisk det grundigt sammen. Kom kyllingelårene i en pose og hæld marinaden i. Bind en knude på posen og vend kyllingelårene rund i marinaden. Kom posen i køleskabet.
    – Nu skal kyllingelårene ligge i marianden i mindst 8 timer og trække. Den tager slet ikke skade af at ligge længere, så hvis det passer bedre med 12 timer, så er det helt fint.
  • Når kyllingelårene har trukket på køl tages de ud af køleskabet.
  • I en dyb tallerken blandes hvedemel, maizena, bagepulver samt resten af krydderiblandingen sammen.
  • I en anden tallerken piskes æg sammen med en dl. af marinaden som kyllingen lå i.
  • Tag nu kyllingelårene og vend dem i melblandingen, derefter skal de vendes i æggemassen og til sidst igen i melblandingen. Sørg for at de er helt dækket ind i mel. Læg lårene på et stykke bagepapir.
  • I en en pande på ca. 28 cm. i dimameter varmes olien op til 160 – 170 grader.
    Kyllingelårene stegs af 2 omgange, så der ikke er for mange i panden.
  • Når olien er varm kommes kyllingelårene forsigtigt i så olien ikke sprøjter. Steg nu kyllingelårene i 7 – 10 minutter på hver side. Temperaturen inde ved knoglen skal være omkring 72 grader.
    – Det kan være en god ide at bruge et stegetermometer så man kan holde øje med temperaturen på olien og kyllingen.
  • Når kyllingelårene er færdige tages det op og lægges på fedtsugende papir inden de serveres.

Hvad skal du huske til næste gang?



Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Opskrift af

Rasmus Juul Møller Avatar
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.