Madformadelskere / Aftensmad / Indbagt kylling

Indbagt kylling

Af:

Tina Westergaard Møller

Opdateret:

Udgivet:


Sprøde stykker af indbagt kylling og så en god dip til, så er både børn og voksne i himlen. Det smager skønt, og kan nemt laves derhjemme.

sprød indbagt kylling i tempura dej.

Mere hverdagsmad

HOP DIREKTE TIL

    Opskriften er god fordi

    Tynd og sprød – Ved at bruge denne tempuradej får du en lækker og tynd dej på din kylling, som bliver knasende sprød når kyllingestykkerne bliver friteret.

    Ingrediensnoter

    Kylling – Vælg kylling af god kvalitet. Vi går altid efter kylling der ikke er pumpet med saltvand eller lage som det også kaldes. Det er kyllingen der stjernen i dette måltid, så her skal man ikke spare.

    Danskvand – Danskvanden er med til at give den perfekt tynde og sprøde dej udenpå kyllingestykkerne. Hvis du ikke vil bruge danskvand, kan du også bruge øl i stedet. Det giver også en sprød dej og en super god smag.

    Hvordan laver man indbagt kylling?

    Det er faktisk ikke så svært at lave hjemmelavet indbagt kylling som vi kender det fra china boxen.

    1. Først er det vigtigt at frituren er opvarmet til den rette temperatur.
    2. Tempuradejen piskes sammen af ganske få ingredienser, og den er virkelig hurtigt at lave.
    3. Kyllingen skal så skæres ud i mundrette strimler, som vendes i mel og derefter dyppes i dejen.
    4. Så skal kyllingestykkerne i den varme fritureolie og steges 4-5 minutter til de er gennemstegte og sprøde. Lad dem dryppe af på en rist, og server den lune for din familie eller venner.

      Find den fulde opskrift længere nede på siden.

    Tips og Tricks

    Servering – Server de sprøde kyllingestykker ammen med en god sur-sød dip, så er det altså bare en skøn mundfuld. Det sker at vi samtidig laver lidt sprøde løgringe eller fritter, når vi nu har frituregryden i gang alligevel, og ellers kan de serveres med gnavegrønt, salat eller med dit favorittilbehør.

    Brug dejen til andet – Du kan også bruge dejen til at lave indbagte rejer eller forskellige grøntsager for eksempel løgringe eller blomkålsbuketter. Det er en skøn sprød dej, som kan bruges til mange ting, så prøv endelig med lidt forskelligt når du er i gang.

    stykke af indbagt kylling i tampura dej skåret over med flere stykker bagved.

    Ofte stillede spørgsmål

    Kan jeg lave indbagt kylling i en almindelig gryde?

    Ja det kan du sagtens. Hvis du ikke har en frituregryde, kan du fylde olie i en almindelig gryde og stege din kylling heri. Det er sværere at styre temperaturen på olien, og det er en god ide at bruge et termometer til at holde øje med om olie har den rette temperatur. Husk at termometeret skal kunne klare de høje temperaturer, et godt bolsje- eller sukkertermometer der kan klare +200 grader er ideelt.

    Kan jeg gemme rester af indbagt kylling?

    Hvis du har rester der ikke bliver spist, skal de opbevares i køleskabet. Dejen udenpå bliver dog hurtigt blød, og derfor anbefaler vi at du spiser dem lige efter tilberedning, der er de lækrest og sprødest.

    Andre sprøde lækkerier

    Er du sulten efter mere? Følg Madformadelskere på Instagram, Facebook og Pinterest for at få de nyeste opskrifter!

    sprød indbagt kylling i tempura dej.
    5 fra 3 stemmer

    Indbagt kylling

    Opskrift på hjemmelavet dybstegt kylling i tempura-dej som vi kender dem fra China Boxen. De er nemme at lave og smager skønt som snack eller helt måltid. Lav din egen indbagte kylling med få ingredienser og en frituregryde.
    Opskrift af: Tina Westergaard Møller
    Udskriv Pin
    Forb. tid 10 minutter
    Tilb. tid 20 minutter
    Samlet tid 30 minutter
    Ret Aftensmad
    Køkken Kinesisk
    Antal 4 personer
    Kalorier 530 kcal

    Udstyr

    • Frituregryde

    Ingredienser

    • 500 g kyllingebryst
    • 1 ½ dl hvedemel, til at vende kyllingen i
    • 3 l fritureolie

    Tempura-dej

    • 1 dl hvedemel
    • ½ dl majsstivelse
    • 1 tsk bagepulver
    • 1 tsk paprika
    • 1 tsk salt
    • ½ tsk hvidløgspulver
    • ½ tsk løgpulver
    • 1 ½ dl danskvand, eller øl

    Sådan gør du

    • Fritureolien forvarmes til 180 grader.
      3 l fritureolie
    • Pisk alle ingredienserne til tempuradejen godt sammen i en skål med et piskeris.
      1 dl hvedemel, ½ dl majsstivelse, 1 tsk bagepulver, 1 tsk paprika, 1 tsk salt, ½ tsk hvidløgspulver, ½ tsk løgpulver, 1 ½ dl danskvand
    • Skær kyllingebrysterne i mundrette stykker.
      500 g kyllingebryst
    • Vend kyllingestykkerne i hvedemel, og dyb dem derefter i tempura-dej. Læg dem direkte over i den varme fritureolie.
      1 ½ dl hvedemel
    • Steg kyllingestykkerne i 4-5 minutter til de er blevet gennemstegte og gyldne og sprøde. Vend dem halvvejs, så de bliver tilberedt på begge sider.
    • Læg dem på en rist når du tager dem op af frituren, for at undgå at de bliver bløde.
    • Server som snack med en god dip eller som et måltid med ris og grøntsager til.

    Tips og noter

    1. Friture – Vi bruger en frituregryde når vi laver denne opskrift. På den måde kan man indstille temperaturen helt præcist. Hvis du ikke har sådan en, kan du også fint fritere i en gryde, her skal du bare holde lidt bedre øje med temperaturen selv. Brug et termometer der kan tåle høje temperaturer, og hold øje med hvornår olien er varm nok.
    2. StegningHusk at ryste kurven i frituregryden lidt når du ligger kyllingestykkerne i, ellers kan de godt sætte sig i bunden.
    3. Servering – Du kan servere den på klassisk kinesisk vis med ris, stegte grøntsager og en god Sur-sød sovs til, eller du kan spise dem med pommes frites eller i et pitabrød. Server dem med dit favorittilbehør.

    Hvad skal du huske til næste gang?



    Ernæringsinformation

    Serving: 1personKalorier: 530kcalKulhydrater: 60gProtein: 33gFedt: 16gMættet fedt: 11gTransfedt: 1gKolesterol: 80mgNatrium: 859mgKalium: 552mgFibre: 2gSukker: 1gA-vitamin: 321IUC-vitamin: 2mgCalcium: 88mgJern: 4mg
    Vilkår for beregning af ernæringsdata
    Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

    Opdatering

    Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 18. april 2021 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

    Denne opskrift er senest opdateret:

    Opskrift af

    Tina Westergaard Møller Avatar
    5 from 3 votes (3 ratings without comment)

    Skriv en kommentar

    Opskriftsvurdering





    Om madformadelskere

    Redaktionen:
    Tina Westergaard Møller
    Rasmus Juul Møller

    Mad for Madelskere udgives af:
    WM Media
    CVR: 38046799
    Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

    [email protected]

    Rettigheder

    Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.