Populært:

Madformadelskere / Snacks / Indbagt kylling

Indbagt kylling

5

/5

30 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

30 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Når vi rigtig skal hygge herhjemme, så er sådan en omgang indbagt kylling bare altid et hit. Sprøde stykker af dybstegt kylling og så en god dip til, så er både børn og voksne i himlen. Det er heldigvis ikke så svært at lave hjemmelavet kylling i tempura-dej, læs med her og få vores opskrift.

sprød indbagt kylling i tempura dej

Sprød kylling med god dip

Herhjemme elsker vi indbagt kylling. Sådan et stykke varmt og helt sprødt kylling og så en god dip til. Det er noget vi laver når vi rigtig skal hygge os, typisk en fredag aften eller i weekenden til frokost. Sammen med en god sur-sød dip, så er det altså bare en skøn mundfuld.

Det sker at vi samtidig laver lidt sprøde løgringe eller fritter, når vi nu har frituregryden i gang alligevel. Og ja, de skal selvfølgelig koges i varm olie. Det er altså bestemt ikke en sund version af kylling, men alt med måde. Vi spiser det ikke så tit, og med en masse gnavegrønt til, så går det jo nok alligevel. Det er i hvert fald noget både børn og voksne holder af at guffe i sig herhjemme.

stykke af indbagt kylling i tampura dej skåret over med flere stykker bagved

Ingrediensnoter

Kylling – Vælg kylling af god kvalitet. Vi går altid efter kylling der ikke er pumpet med saltvand eller lage som de ofte kalder det. Det er kyllingen der stjernen i dette måltid, så her skal man ikke spare.

Danskvand – Danskvanden er med til at give den perfekt tynde og sprøde dej udenpå kyllingestykkerne. Hvis du ikke vil bruge danskvand, kan du også bruge øl i stedet. Det giver også en sprød dej og en super god smag.

Hvordan laver man indbagt kylling?

Det er faktisk ikke så svært at lave hjemmelavet indbagt kylling som vi kender det fra china boxen. Faktisk er det ganske enkelt, og hvis du har en frituregryde, så er det endnu nemmere.

Først er det vigtigt at frituren er opvarmet til den rette temperatur. Kyllingen skal så skæres ud i mundrette strimler, som vendes i mel og derefter dyppes i den lækre tempura-dej. Tempuradejen piskes sammen af ganske få ingredienser, og den er virkelig hurtigt at lave selv.

Så skal kyllingestykkerne i den varme fritureolie og steges 4-5 minutter til de er gennemstegte og sprøde. Lad dem dryppe af på en rist, og server den lune for din familie eller venner.

Kæmpe bunke med indbagt kylling

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man indbagt kylling?

Hvis du har rester der ikke bliver spist, skal de opbevares i køleskabet. Dejen udenpå bliver dog hurtig blød, og derfor anbefaler vi at du spiser dem lige efter tilberedning.

Kan jeg bruge andet end kylling?

Ja. Du kan også bruge dejen til at lave indbagte rejer eller forskellige grøntsager for eksempel løgringe eller blomkålsbuketter. Det er en skøn sprød dej, som kan bruges til mange ting.

Kan jeg lave indbagt kylling i en almindelig gryde?

Ja det kan du sagtens. Hvis du ikke har en frituregryde, kan du fylde olie i en almindelig gryde og stege din kylling heri. Det er sværere at styre temperaturen på olien, og det er en god ide at bruge et termometer til at holde øje med om olie har den rette temperatur. Husk at termometeret skal kunne klare de høje temperaturer, et godt bolsje- eller sukkertermometer der kan klare +200 grader er ideelt.

Andre opskrifter du måske vil synes om

Indbagt kylling med sprød tempura-dej

Opskrift på sprød kylling i tempura-dej

Her får du vores opskrift på en skøn omgang indbagt kylling. Server det som en snack med en god dip, eller som et måltid med ris og grøntsager og en god sur-sød sovs til. Tempura-kylling er noget hele familien elsker herhjemme, og sådan en portion bliver lynhurtigt spist når den kommer på bordet herhjemme.

sprød indbagt kylling i tempura dej
5 fra 3 stemmer

Indbagt kylling

Opskrift på hjemmelavet dybstegt kylling i tempura-dej som vi kender dem fra China Boxen. De er nemme at lave og smager skønt som snack eller helt måltid. Lav din egen indbagte kylling med få ingredienser og en frituregryde.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Snack
Køkken Kinesisk
Antal 4 person
Kalorier 530 kcal

Udstyr

  • Frituregryde

Ingredienser

  • 500 g kyllingebryst
  • 1 ½ dl hvedemel, til at vende kyllingen i
  • 3 l fritureolie

Tempura-dej:

  • 1 dl hvedemel
  • ½ dl majsstivelse
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk hvidløgspulver
  • ½ tsk løgpulver
  • 1 ½ dl danskvand, eller øl

Sådan gør du

  • Fritureolien forvarmes til 180 grader.
  • Pisk alle ingredienserne til tempuradejen godt sammen i en skål med et piskeris.
  • Skær kyllingebrysterne i mundrette stykker.
  • Vend kyllingestykkerne i hvedemel, og dyb dem derefter i tempura-dej. Læg dem direkte over i den varme fritureolie.
    – Husk at ryst kurven i frituregryden lidt når du ligger kyllingestykkerne i, ellers kan de godt sætte sig i bunden
  • Steg kyllingestykkerne i 4-5 minutter til de er blevet gennemstegte og gyldne og sprøde. Vend dem halvvejs, så de bliver tilberedt på begge sider.
  • Læg dem på en rist når du tager dem op af frituren, for at undgå at de bliver bløde.
  • Server som snack med en god dip eller som et måltid med ris og grøntsager til.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 530kcalKulhydrater: 60gProtein: 33gFedt: 16gMættet fedt: 11gTransfedt: 1gKolesterol: 80mgNatrium: 859mgKalium: 552mgFibre: 2gSukker: 1gA-vitamin: 321IUC-vitamin: 2mgCalcium: 88mgJern: 4mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.