Hjem » Hverdagsmad » Hjemmelavede nuggets

Hjemmelavede nuggets

Vi elsker hjemmelavede nuggets herhjemme. Indtil vi begyndte at lave vores egne kyllingenuggets, var nuggets kun en børnespise. Vi voksne var nemlig slet ikke imponeret over kvaliteten af dem man kunne købe i supermarkedet.

De kyllingenuggets (eller chicken nuggets som de også hedder) som man kan købe er ofte lavet af meget irregulært kød eller måske direkte fedt, brusk osv. fra kyllingen. Ikke noget vi har lyst til at spise i hvert fald! Egentlig heller ikke noget vi har lyst til at give vores unger.

Derfor gav vi os også i kast med at lave vores egne hjemmelavede nuggets, og da vi laver dem af kyllingefilet, og ikke hakket kylling, bliver de dejlig faste i kødet og mere saftige. Ja faktisk er vi voksne også blevet ret vilde med kyllingenuggets, og det kan sagtens stå på aftenmenuen her i familien nu. Altså stadig kun den hjemmelavede slags!

Hjemmelavede nuggets - opskrift på sprøde kyllingenuggets med cornflakes

Hjemmelavede nuggets opskrift

Her er vores bud på de bedste hjemmelavede kyllingenuggets. Vi elsker at lave nuggets i friture, men hvis tiden er knap eller vejret er dårligt (vi laver altid friture udenfor), ja, så kan de altså også sagtens steges i olie på panden.

Du kan prøve at tilsætte forskellige krydderier til din melblanding, men den klassiske her med løg, hvidløg og paprika giver en dejlig smag som både voksne og børn herhjemme er glade for. Det er dog altid sjovt at prøve nye krydderier af.

Hjemmelavede nuggets - opskrift på sprøde kyllingenuggets med cornflakes
4 fra 10 stemmer

Hjemmelavede nuggets opskrift

Sprøde og lækre hjemmelavede kyllingenuggets, som ungerne elsker!
Udskriv Pin
Ret Aftensmad
Køkken Amerikansk
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 4 kyllingefileter
  • 2 dl hvedemel
  • 1 spsk løgpulver
  • 2 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk paprika
  • 2 tsk salt
  • 4 æg
  • 250 g cornflakes
  • fritureolie , eller olie til stegning på pande

Sådan gør du

  • Skær kyllingefileterne ud i passende størrelse. Vi laver dem ca 1-1,5 cm i tykkelse.
  • Bland hvedemel, løgpulver, hvidløgspulver, paprika og salt sammen i en dyb tallerken.
  • Slå æggene ud i en anden tallerken og pisk dem godt sammen med en gaffel.
  • Knus cornflakes i en pose og hæld dem ud i en skål.
  • Vend først kyllingestykkerne i mel og krydderier, så i æggemassen og til sidst i de knuste cornflakes.
  • Opvarm fritureolie til ca 160 grader i en fritøse. Hvis du ikke har det, kan du bruge en gryde med olie eller stege dem på panden i olie.
  • Kom kyllingestykkerne op i den varme olie, ca 8-10 stk af gangen, og steg dem til de er gyldne og sprøde ca 6-8 minutter. Skær en nugget over og tjek om de er gennemstegte inden du tager dem alle op.
    Hjemmelavede nuggets - opskrift på sprøde kyllingenuggets med cornflakes

Noter

Server evt. Med en lækker karrydressing og en dejlig salat.
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Nuggets i friture
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvis du alligevel har gang i frituren, så kan du lige så godt lave en portion lækre sprøde løgringe med det samme.

Serveringsforslag og tips

  • Server med en lækker karrydressing og en grøn salat.
  • Gem eventuelle rester, de er gode kolde på madpakken.
  • Du kan godt panere kyllingestykkerne i god tid, hvis du vil forberede maden inden ungerne kommer hjem fra skole.

Hjemmelavede nuggets i ovn eller på pande

Har du ikke en friture, eller vil du gerne spare lidt på fedtstoffet, så kan du sagtens lavede dine hjemmelavede kyllingenuggets i ovnen. Det er ikke spor svært, og langt hen af vejen er opskriften den samme.

I stedet for at komme dine nuggets i frituren, skal du dog komme dem i et fad i ovnen, dryppe dem med en lille smule olie, og give dem ca. 30 minutter ved 200 grader. Vend dem gerne halvvejs og giv dem lidt olie på den anden side. Efter 30 minutter er de klar til servering.

Vil du lave dine nuggets på panden, så varm en pande op med olie og steg dine panerede kyllingestykker til de er gennemstegte. Det tager ca. 5-6 minutter på hver side. Skær herefter en over og se om de er færdige inden du tager dem alle af panden.

Andre former for panering til hjemmelavede kyllingnuggets

Vi kan godt lide at bruge knuste cornflakes til vores nuggets, men vil du prøve andre alternativer, så kan du udskifte cornflakes med enten havregryn, almindelig rasp, panko, knuste chips eller knuste nachos. Nogle vælger endda at panere i knuste flæskesvær, så der er rig mulighed for at variere paneringen på dine hjemmelavede nuggets.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.