En lækker hjemmelavet sur-sød sovs til nuggets, chicken tenders eller indbagt kylling. Den er nem og smager skønt.

Mere hverdagsmad
Vores unger elsker denne sovs som dyppelse til nuggets, så det er noget vi ret ofte laver.
Opskriften er god fordi
Nem – Den er virkelig nem at lave, og det tager ikke ret lang tid.
Familievenlig – Smagen er mild og lækker så børnene elsker den, men den smager altså stadig så godt at vi voksne også kan være med.
Ingrediensnoter
Abrikosmarmelade – Det behøver ikke være den dyreste, man kan også lave sin egen på tørrede abrikoser kogt op i vand med sukker. Vi køber det ofte bare i supermarkedet, for det er nemmest.
Mørk sirup – Den kan erstattes af brun farin, lys sirup, eller sukker. Det er en smagssag, jeg synes at den mørke sirup giver noget dybde i smagen.
Majsstivelse – Det er majsstivelsen der jævner sovsen, og fortvivl ikke når den simrer hvis du synes den er for tynd. Når den køler af skal den nok blive tyk og cremet.
Hvordan laver man sur-sød sovs?
Sur-sød sauce er faktisk en af de nemmeste dips du kan forestille dig.
- Ingredienserne skal bare i gryden og koges op.
- Så blendes majsstivelsen i saucen.
- Og så skal den lige simre lidt inden den er klar til at stå til afkøling.
- Den serveres kold.
Find den fulde opskrift længere nede på siden.
Tips og Tricks
Tilsmagning – Smag på sovsen når den simrer i gryden, så du kan justere den lidt hvis du vil have den sødere eller mere salt eller stærk.
Ofte stillede spørgsmål
Opbevar den færdige sovs på glas i køleskabet. Hvis den skal holde længe, kan den med fordel fryses ned.
Flere lækre dips

Sur-sød sovs
Udstyr
- Stavblender
Ingredienser
- 2 dl abrikosmarmelade
- ½ dl æblecidereddike
- 2 spsk mørk sirup
- ½ tsk hvidløgspulver
- ½ tsk løgpulver
- 1 tsk salt, eller efter smag
- 1 tsk sennep
- 1 tsk soya sauce
- 3 tsk majsstivelse
- 4 spsk vand
Sådan gør du
- Alle ingredienserne bortset fra majsstivelse kommes i en gryde og bringes i kog. Skru ned for varmen og lad det simre i et par minutter.2 dl abrikosmarmelade, ½ dl æblecidereddike, 2 spsk mørk sirup, ½ tsk hvidløgspulver, ½ tsk løgpulver, 1 tsk salt, 1 tsk sennep, 1 tsk soya sauce, 4 spsk vand
- Tilsæt majsstivelsen og blend det til en helt glat sauce med en stavblender. Lad det simre ved svag varme i ca. 5 minutter yderligere, og smag sovsen til før det hældes på et skoldet glas, eller i en skål.3 tsk majsstivelse
- Lad den sovsen køle ned før servering.
Tips og noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 13. april 2021 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret:
Hej tak for mange gode opskrifter 😊 hvor længe kan sur sød sovsen holde sig
Hej Annette.
Selv tak, dejligt at høre at du kan bruge vores opskrifter.
Vi har sur sød saucen i et glas i køleskabet en lille uges tid. Hvis den skal holde længere kan du fryse den ned i en plastbøtte eller lignende.
Mvh Tina
Hej når I skriver senep er det så valgfri for vi bruger Dijonsennep rigtig meget,??
Hej Mette
Du kan sagtens bruge almindelig dijonsennep til denne opskrift, det gør vi også selv.
Mvh Tina
min familie og jeg synes ikke den smager som den fra macdonalds. mvh ida
Hej Ida
Dejligt du havde lyst til at prøve opskriften, og tak for din feedback.
Vi synes selv at denne opskrift bliver bedre end den man kan købe, det er selvfølgelig smag og behag.
Ha en dejlig dag
Mvh Tina
Første gang jeg gør det ud i en sådan sauce/dip.
Den faldt i god jord hos alle til fællesmad i mit bofællesskab.
Brugte IRMA’s abrikosmarmelade og den var “blendet” i forvejen, så det behøvede jeg ikke.
Tak for opskriften og den var nem at gå til.
Hej Lone
Tusind tak for din kommentar og din feedback. Vi er glade for at du kunne lide opskriften, og dine venner fra bofællesskabet også var glade for den 🙂
Mvh Tina