Hjem » Sauce » Sur-sød sovs

Sur-sød sovs

Når den står på noget der kræver en god dip, så er det ofte at denne sauce er på bordet. Det er en hjemmelavet sur-sød sovs til nuggets, chicken tenders, indbagt kylling eller hvad vi nu lige kan komme i tanke om at bruge den til. Ungerne er enige om at den er lige så god som den fra McDonald’s. Læs med her og få vores opskrift på den nemmeste sur-sød dip.

den bedste hjemmelavet sur-sød sovs til nuggets eller pommes frites

Den bedste dip

Hvem elsker ikke en god China boks? Jeg gør i hvert fald, og jo mere man kan proppe i desto bedre, og prikken over det berømte i er en god sur-sød sovs. Jeg har altid været vild med sur-sød sovs, og det gen har jeg givet videre til mine unger, det er deres foretrukne til nuggets hvis vi har være på McDonald’s. Og så kan man jo ikke blive andet end glad, når de siger at den hjemmelavede faktisk er endnu bedre.

Men en sur-sød sauce egner sig til mere end bare nuggets og indbagt kylling, den er faktisk også rigtig god til sprøde pommes, eller som en lækker dip til friske grøntsager som agurk, gulerod eller bladselleri. Den smager faktisk så godt at vi næsten altid har et glas i køleskabet.

En anden ting man kan bruge sur-sød sovs til er som BBQ-sauce, ja det er nemlig rigtigt. Som et alternativ til den klassiske barbecuesauce. Sådan en omgang spareribs glaseret op med sursød sovs er nemlig slet ikke så ringe endda. Så prøv det næste gang de smider en side kamben på grillen.

sur-sød sovs i glas med nuggets i baggrunden

Ingrediensnoter

Abrikosmarmelade – Det behøver ikke være den dyreste, man kan også lave sin egen på tørrede abrikoser kogt op i vand med sukker.

Mørk sirup – Den kan erstattes af brun farin, lys sirup, eller sukker. Det er en smagssag, jeg synes at den mørke sirup giver noget dybde i smagen.

Majsstivelse – Det er majsstivelsen der jævner sovsen, og fortvivl ikke når den simrer hvis du synes den er for tynd. Når den køler af skal den nok blive tyk og cremet.

Hvordan laver man hjemmelavet sur-sød sovs?

Sur-sød sauce er faktisk en af de nemmeste dips du kan forestille dig. Ingredienserne skal nemlig bare i gryden og koges op. Så blendes majsstivelsen i saucen, og så skal den lige simre lidt inden den er klar til at stå til afkøling. Den serveres kold.

Husk at du kan finde den fulde opskrift længere nede på siden.

glas med hjemmelavet sur sød sovs

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man sur-sød sovs?

I glas på køl. Hvis den skal holde længere, kan den med fordel fryses ned.

Kan sur-sød sovs fryses?

Ja, frys det ned og tag det op efter behov.

Andre dips du måske vil synes om

glas med sur-sød sovs og nuggets i baggrunden

Opskrift på sursød sovs

Her kommer vores opskrift på hvordan du laver en lækker og nem sur-sød sovs der smager lige så godt som, eller bedre end den på McDonald’s. Den har den helt rigtige balance imellem surt og sødt og den er rigtig nem at lave.

den bedste hjemmelavet sur-sød sovs til nuggets eller pommes frites
4.5 fra 4 stemmer

Sur-sød sovs

Nem opskrift på en lækker dip du kan bruge til alt fra nuggets til chicken tenders eller løgringe. Ungerne er enige om at den er mindst lige så god som den fra McDonald's, og så er det en hurtig og nem sauce.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 10 min
Samlet tid 15 min
Ret Dip, Sovs
Køkken Amerikansk
Antal 1 glas
Kalorier 753 kcal

Udstyr

  • Stavblender

Ingredienser

  • 2 dl abrikosmarmelade
  • ½ dl æblecidereddike
  • 2 spsk mørk sirup
  • ½ tsk hvidløgspulver
  • ½ tsk løgpulver
  • 1 tsk salt, eller efter smag
  • 1 tsk sennep
  • 1 tsk soya sauce
  • 3 tsk majsstivelse
  • 4 spsk vand

Sådan gør du

  • Alle ingredienserne bortset fra majsstivelse kommes i en gryde og bringes i kog. Skru ned for varmen og lad det simre i et par minutter.
  • Tilsæt majsstivelsen og blend det til en helt glat sauce med en stavblender. Lad det simre ved svag varme i ca. 5 minutter yderligere før det hældes på et skoldet glas, eller i en skål.
  • Lad den sur-søde sovs køle ned før servering.

Nutrition

Serving: 1glasKalorier: 753kcalKulhydrater: 183gProtein: 2gFedt: 1gMættet fedt: 1gNatrium: 2757mgKalium: 234mgFibre: 3gSukker: 133gC-vitamin: 18mgCalcium: 54mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Fast food, hjemmelavet sur sød sovs, sur og sød sovs, sursød sovs
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.