Når den står på noget der kræver en god dip, så er det ofte at denne sauce er på bordet. Det er en hjemmelavet sur-sød sovs til nuggets, chicken tenders, indbagt kylling eller hvad vi nu lige kan komme i tanke om at bruge den til. Ungerne er enige om at den er lige så god som den fra McDonald’s. Læs med her og få vores opskrift på den nemmeste sur-sød dip.
Den bedste dip
Hvem elsker ikke en god China boks? Jeg gør i hvert fald, og jo mere man kan proppe i desto bedre, og prikken over det berømte i er en god sur-sød sovs. Jeg har altid været vild med sur-sød sovs, og det gen har jeg givet videre til mine unger, det er deres foretrukne til nuggets hvis vi har være på McDonald’s. Og så kan man jo ikke blive andet end glad, når de siger at den hjemmelavede faktisk er endnu bedre.
Men en sur-sød sauce egner sig til mere end bare nuggets og indbagt kylling, den er faktisk også rigtig god til sprøde pommes, eller som en lækker dip til friske grøntsager som agurk, gulerod eller bladselleri. Den smager faktisk så godt at vi næsten altid har et glas i køleskabet.
En anden ting man kan bruge sur-sød sovs til er som BBQ-sauce, ja det er nemlig rigtigt. Som et alternativ til den klassiske barbecuesauce. Sådan en omgang spareribs glaseret op med sursød sovs er nemlig slet ikke så ringe endda. Så prøv det næste gang de smider en side kamben på grillen.
Mere hverdagsmad
Ingrediensnoter
Abrikosmarmelade – Det behøver ikke være den dyreste, man kan også lave sin egen på tørrede abrikoser kogt op i vand med sukker.
Mørk sirup – Den kan erstattes af brun farin, lys sirup, eller sukker. Det er en smagssag, jeg synes at den mørke sirup giver noget dybde i smagen.
Majsstivelse – Det er majsstivelsen der jævner sovsen, og fortvivl ikke når den simrer hvis du synes den er for tynd. Når den køler af skal den nok blive tyk og cremet.
Hvordan laver man hjemmelavet sur-sød sovs?
Sur-sød sauce er faktisk en af de nemmeste dips du kan forestille dig. Ingredienserne skal nemlig bare i gryden og koges op. Så blendes majsstivelsen i saucen, og så skal den lige simre lidt inden den er klar til at stå til afkøling. Den serveres kold.
Husk at du kan finde den fulde opskrift længere nede på siden.
Ofte stillede spørgsmål
I glas på køl. Hvis den skal holde længere, kan den med fordel fryses ned.
Ja, frys det ned og tag det op efter behov.
Andre dips du måske vil synes om
Opskrift på sursød sovs
Her kommer vores opskrift på hvordan du laver en lækker og nem sur-sød sovs der smager lige så godt som, eller bedre end den på McDonald’s. Den har den helt rigtige balance imellem surt og sødt og den er rigtig nem at lave.
Sur-sød sovs
Udstyr
- Stavblender
Ingredienser
- 2 dl abrikosmarmelade
- ½ dl æblecidereddike
- 2 spsk mørk sirup
- ½ tsk hvidløgspulver
- ½ tsk løgpulver
- 1 tsk salt, eller efter smag
- 1 tsk sennep
- 1 tsk soya sauce
- 3 tsk majsstivelse
- 4 spsk vand
Sådan gør du
- Alle ingredienserne bortset fra majsstivelse kommes i en gryde og bringes i kog. Skru ned for varmen og lad det simre i et par minutter.
- Tilsæt majsstivelsen og blend det til en helt glat sauce med en stavblender. Lad det simre ved svag varme i ca. 5 minutter yderligere før det hældes på et skoldet glas, eller i en skål.
- Lad den sur-søde sovs køle ned før servering.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Hej tak for mange gode opskrifter 😊 hvor længe kan sur sød sovsen holde sig
Hej Annette.
Selv tak, dejligt at høre at du kan bruge vores opskrifter.
Vi har sur sød saucen i et glas i køleskabet en lille uges tid. Hvis den skal holde længere kan du fryse den ned i en plastbøtte eller lignende.
Mvh Tina
Hej når I skriver senep er det så valgfri for vi bruger Dijonsennep rigtig meget,??
Hej Mette
Du kan sagtens bruge almindelig dijonsennep til denne opskrift, det gør vi også selv.
Mvh Tina
min familie og jeg synes ikke den smager som den fra macdonalds. mvh ida
Hej Ida
Dejligt du havde lyst til at prøve opskriften, og tak for din feedback.
Vi synes selv at denne opskrift bliver bedre end den man kan købe, det er selvfølgelig smag og behag.
Ha en dejlig dag
Mvh Tina
Første gang jeg gør det ud i en sådan sauce/dip.
Den faldt i god jord hos alle til fællesmad i mit bofællesskab.
Brugte IRMA’s abrikosmarmelade og den var “blendet” i forvejen, så det behøvede jeg ikke.
Tak for opskriften og den var nem at gå til.
Hej Lone
Tusind tak for din kommentar og din feedback. Vi er glade for at du kunne lide opskriften, og dine venner fra bofællesskabet også var glade for den 🙂
Mvh Tina