Nem opskrift på en lækker dip du kan bruge til alt fra nuggets til chicken tenders eller løgringe. Ungerne er enige om at den er mindst lige så god som den fra McDonald's, og så er det en hurtig og nem sauce.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 10 minuttermin
Samlet tid 15 minuttermin
Antal 1glas
Udstyr
Stavblender
Ingredienser
2dlabrikosmarmelade
½dlæblecidereddike
2spskmørk sirup
½tskhvidløgspulver
½tskløgpulver
1tsksalt, eller efter smag
1tsksennep
1tsksoya sauce
3tskmajsstivelse
4spskvand
Sådan gør du
Alle ingredienserne bortset fra majsstivelse kommes i en gryde og bringes i kog. Skru ned for varmen og lad det simre i et par minutter.
2 dl abrikosmarmelade, ½ dl æblecidereddike, 2 spsk mørk sirup, ½ tsk hvidløgspulver, ½ tsk løgpulver, 1 tsk salt, 1 tsk sennep, 1 tsk soya sauce, 4 spsk vand
Tilsæt majsstivelsen og blend det til en helt glat sauce med en stavblender. Lad det simre ved svag varme i ca. 5 minutter yderligere, og smag sovsen til før det hældes på et skoldet glas, eller i en skål.
3 tsk majsstivelse
Lad den sovsen køle ned før servering.
Noter
1. Sennep - Du kan bruge den sennep I bedst kan lide. Vi bruger som regel dijonsennep eller hvad vi lige har i køleskabet. Du kan komme lidt i af gangen, for at sikre at den ikke bliver for stærk.2. Tilsmagning - Smag til når du har blendet sovsen sammen. Du kan tilsætte mere salt, sennep eller sirup hvis du vil justere smagen lidt.3. Opbevaring - Sovsen skal opbevares i køleskabet og den kan også fint fryses ned hvis du vil gemme den mere end nogle dage.