Madformadelskere / Bagværk / Brød / Bunde til smørrebrødslagkage

Bunde til smørrebrødslagkage

/5

1 time 50 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

/5

1 time 50 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Vil du lave en svensk fiskelagkage eller en anden pålægslagkage, så er denne opskrift perfekt. Den giver tre lækre svampede bunde til smørrebrødslagkage, og den er ikke svært at lave.

bunde til smørrebrødslagkage, der er skåret ud og ligger på rist.

Til pålægslagkage eller fiskelagkage

Har du prøvet at smage en pålægslagkage eller måske en svensk fiskelagkage med en masse lækkert fyld? Så har du måske overvejet selv at prøve at lave sådan en lækker frokost til din familie?

I så fald er du kommet til rette sted. Her får du nemlig vores opskrift på lækre svampede franskbrødsbunde til en god smørrebrødslagkage.

Du kan komme det fyld i som du bedst kan lide, om det skal være klassisk kødpålæg, æg, fisk eller noget helt andet er op til dig.

færdigbagt bund til smørrebrødslagkage der er klar til at blive skåret ud.

Mere bagværk


Ingrediensnoter

Hvedemel – Når du skal bage brød, så er det en god ide at vælge en hvedemel med et højt indhold af protein. Det giver et luftigt og saftigt brød i sidste ende.

Bageenzym – Hvis du har bageenzym derhjemme, så giver det altså lige brødet det sidste, men hvis du ikke har det, så kan det også godt springes over.

Alternative ingredienser

  • Vil du have en grov sandwichbund, så skift halvdelen af hvedemelet ud med fuldkornsmel.

Hvordan laver man bunde til smørrebrødslagkage?

Her får du vores nemme opskrift på tre lækre bunde til din pålægslagkage. De er nemme at lave, og brødet bliver lækkert og svampet.

Start med at udrøre gæren i lun mælk, og tilsæt så salt, sukker og bageenzym. Nu skal hvedemelet i, og så skal dejen æltes rigtig godt. Her er det en fordel at bruge en røremaskine. Til sidst tilsættes blødt smør, og når smørret er æltet ind i dejen, så skal den hvile 15 minutter.

Når dejen har hvilet, trykkes den ud i en smurt springform, og så skal den hæve til dobbelt størrelse. Når dejen har hævet og ovnen er varmet op, så skal formen i ovnen, og brødet bages i cirka 20 minutter ved 190 grader almindelig over- og undervarme.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

krummen på brødet til sandwichlagkage.

Ofte stillede spørgsmål

Kan bundene fryses ned?

Ja du kan fint fryse bundene når de er bagt og kølet ned.


Andre brødopskrifter du måske vil synes om

bagerist med friskbagte bunde til pålægslagkage, der lige er taget ud af formen.

Tips og Tricks

  • Topping
    • Vil du have lidt topping på dit brød, så kan du pensle det med lidt mælk og drysse med for eksempel sesamfrø eller birkes hvis du har lyst til det.

Serveringsforslag

  • Brug bundene til en lækker pålægslagkage med forskelligt kødpålæg eller til en fiskelagkage med for eksempel tunmousse og æg.

Elsker du at bage brød?

Prøv også vores opskrifter på et sjovt fletbrød eller hjemmebagt solsikkerugbrød

svampede bunde til smørrebrødslagkage.

Opskrift på sandwichbrød til rund pålægskage

Her får du vores opskrift på lækre bunde til smørrebrødslagkage. De er nemme at lave selv, og de bliver så gode til en dejlig pålægskage eller fiskelagkage.

Vi håber du får lyst til at prøve at bage dem selv og glæde familien med en lækker frokost.

bunde til smørrebrødslagkage, der er skåret ud og ligger på rist.
Ingen stemmer endnu

Bunde til smørrebrødslagkage

Opskrift på dejlige saftige bunde til en lækker smørrebrødslagkage eller en fiskelagkage til frokost. Bundene er nemme at bage, og bliver dejlig luftige og svampede.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Hævetid 1 time
Samlet tid 1 time 50 minutter
Ret Brød
Køkken Dansk
Antal 1 brød
Kalorier 1137 kcal

Ingredients

Instructions

  • Lun mælken til den er lillefingervarm, og opløs gæren i den lune mælk.
    175 g mælk, 15 g gær
  • Tilsæt salt, sukker og bageemzym, og kom herefter hvedemelet i. Nu skal dejen æltes rigtig godt, gerne på røremaskine. Ælt dejen til den er glat og jævn og slipper skålens kanter. Dejen er blød og en lille smule klistret, det skal den være.
    1 tsk salt, ½ tsk sukker, 5 g bageenzym (reklamelink), 250 g hvedemel
  • Tilsæt det bløde smør, og ælt dejen indtil smørret er arbejdet helt ind i dejen. Lad dejen hvile 15 minutter i skålen eller på køkkenbordet.
    20 g smør
  • Smør en springform på cirka 25 cm med sprayfedt eller smør. Kom dejen ned i formen, og tryk den ud til et jævnt lag.
  • Lad brødet hæve til dobbelt størrelse, det tager cirka 1 time. Hvis du har en ovn med hæveprogram, kan du også bruge det og lade dejen hæve i cirka 20 minutter ved 40 grader.
  • Når dejen er hævet, varmes ovnen op til 190 grader almindelig over- og undervarme.
  • Når ovnen er varm, sættes brødet i ovnen. Lad brødet bage cirka 20 minutter ved 190 grader over- og undervarme til det er gyldent og gennembagt.
  • Bag brødet ud af formen når du kan, og lad det køle ned på en rist inden det skæres ud i tre bunde med en brødkniv.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1brødKalorier: 1137kcalKulhydrater: 204gProtein: 33gFedt: 19gMættet fedt: 11gFlerumættet fedt: 2gEnkeltumættet fedt: 5gTransfedt: 1gKolesterol: 48mgNatrium: 2535mgKalium: 655mgFibre: 8gSukker: 12gA-vitamin: 857IUC-vitamin: 0.01mgCalcium: 278mgJern: 12mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.