Opskrift på dejlige saftige bunde til en lækker smørrebrødslagkage eller en fiskelagkage til frokost. Bundene er nemme at bage, og bliver dejlig luftige og svampede.
Lun mælken til den er lillefingervarm, og opløs gæren i den lune mælk.
175 g mælk, 15 g gær
Tilsæt salt, sukker og bageemzym, og kom herefter hvedemelet i. Nu skal dejen æltes rigtig godt, gerne på røremaskine. Ælt dejen til den er glat og jævn og slipper skålens kanter. Dejen er blød og en lille smule klistret, det skal den være.
1 tsk salt, ½ tsk sukker, 5 g bageenzym (reklamelink), 250 g hvedemel
Tilsæt det bløde smør, og ælt dejen indtil smørret er arbejdet helt ind i dejen. Lad dejen hvile 15 minutter i skålen eller på køkkenbordet.
20 g smør
Smør en springform på cirka 25 cm med sprayfedt eller smør. Kom dejen ned i formen, og tryk den ud til et jævnt lag.
Lad brødet hæve til dobbelt størrelse, det tager cirka 1 time. Hvis du har en ovn med hæveprogram, kan du også bruge det og lade dejen hæve i cirka 20 minutter ved 40 grader.
Når dejen er hævet, varmes ovnen op til 190 grader almindelig over- og undervarme.
Når ovnen er varm, sættes brødet i ovnen. Lad brødet bage cirka 20 minutter ved 190 grader over- og undervarme til det er gyldent og gennembagt.
Bag brødet ud af formen når du kan, og lad det køle ned på en rist inden det skæres ud i tre bunde med en brødkniv.