Rabarberis

Af:

Tina Westergaard Møller

Opdateret:

Udgivet:


Vi elsker hjemmelavet rabarberis med sommerens lækre rabarber. Den smager skønt, og er en perfekt sommerdessert til de varme dage.

rabarberis med bagte rabarber på toppen samt isske der laver en kugle.

Flere søde sager

HOP DIREKTE TIL

    Opskriften er god fordi

    Intens rabarbersmag – Isen her har en dejlig intens smag, da den er baseret på bagte rabarber.
    Dessert der kan forberedes på forhånd – Is er en dejlig gæstedessert, og fordi den skal laves på forhånd kan du klare arbejdet inden gæsterne kommer.

    Ingrediensnoter

    Rabarber – Hvis du har rabarber i haven, kan du selvfølgelig bruge dem. Hvis du ikke er så heldig, så kan man købe rabarber i de fleste supermarkeder her i sæsonen.

    Piskefløde og sødmælk – Vi synes en blanding af halvt piskefløde og halvt sødmælk giver den bedste konsistens i sidste ende, og den perfekte fedme og cremethed.

    Vanilje – Vanilje og rabarber passer godt sammen, så det synes vi der skal i isen. Det giver en god smag, og fremhæver rabarbersmagen i isen. Rabarber og vanilje, det er smagen af sommer. Hvis du ikke har vaniljestænger, kan du bruge vaniljepasta eller vaniljepulver i stedet.

    Æggeblommer – Æggeblommerne er det der giver den rigtige konsistens til isen og gør den cremet og lækker i sidste ende.

    Alternative ingredienser

    Tilføj jordbær – Har du også jordbær i haven? Prøv at komme lidt jordbær i fadet sammen med rabarberne. Jordbær og rabarber passer super godt sammen, også i is.

    Hvordan laver man rabarberis?

    Det er ikke så svært som mange tror at lave sin egen is. Det samme gælder når vi snakker om rabarberis.

    1. Det første man skal gøre er at lave bagte rabarber. Det gør man ved at skære rabarber i mindre stykker og bage dem med sukker i ovnen. Når de er møre og lækre tages de ud, så de kan køle ned.
    2. Æggeblommer og sukker piskes luftigt i mens fløde, mælk og vanilje varmes op i en gryde.
    3. Den varme flødeblanding hældes i en tynd stråle i æggesnapsen mens der piskes. Når det hele er pisket i, hældes ismassen tilbage i gryden og varmes op så den legeres.
      Det er vigtigt at ismassen ikke bliver for varm, og du skal hele tiden røre i den og holde øje med temperaturen. Når den når 85 grader, tages den af varmen, og blandes sammen med de bagte rabarber.
    4. Nu skal ismassen køle ned og i køleskabet indtil den er helt kold. Herefter køres den på ismaskinen, og så skal den i fryseren.

      Find den fulde opskrift længere nede på siden.

    Tips og Tricks

    Is uden stykker af rabarber – Hvis du kommer de møre bagte rabarber i ismassen og kører den på ismaskinen, vil de stort set blive rørt ud. Der vil være mindre stykker af rabarber tilbage.

    Hvis du ikke er vild med stykker af rabarber i isen, kan du blende de bagte rabarber med saften inden du blander det i ismassen. Så den måde vil du få en glat rabarberkompot, og så undgår du rabarberstykkerne. Du kan også give den sammenblandede ismasse en tur med stavblenderen inden den kommer i ismaskinen.

    Portionsanretning – Vil du portionsanrette din dessert? Så kan du med fordel komme isen i metalmuffinsforme når den har kørt på ismaskinen. Så er det bare at vende isen ud af formene, og sætte den på tallerkenen. Det er nemmest at få dem ud når de er helt frosne, og så lade dem stå 10 minutter på tallerkenen inden servering.

    Pynt med rabarber på toppen – Vil du gerne have smukke rabarber på toppen af din is som her på vores billeder? Så gem lidt af de bagte rabarber, og læg dem øverst på isen inden den kommer i fryseren.

    form med hjemmelavet rabarberis og isske der former en kugle.

    Ofte stillede spørgsmål

    Kan jeg lave rabarberis uden ismaskine?

    Vi laver isen i vores ismaskine (reklamelink) men du kan også godt lave den uden. Så skal du bare røre i isen cirka hver halve time mens den fryses i fryseren. Du vil få lidt flere iskrystaller i isen i sidste ende, men det kan godt lade sig gøre.

    Flere isopskrifter

    Er du sulten efter mere? Følg Madformadelskere på Instagram, Facebook og Pinterest for at få de nyeste opskrifter!

    rabarberis med bagte rabarber på toppen samt isske der laver en kugle.
    5 fra 2 stemmer

    Rabarberis

    Hjemmelavet is med rabarber er en dejlig sommerdessert, og så er det nemt at lave. Du kan bruge rabarber fra haven eller købe dem i supermarkedet eller hos grønthandleren.
    Opskrift af: Tina Westergaard Møller
    Udskriv Pin
    Forb. tid 5 minutter
    Tilb. tid 10 minutter
    Nedkøling og frysning 5 timer
    Samlet tid 5 timer 15 minutter
    Ret Dessert
    Køkken Dansk
    Antal 8 personer
    Kalorier 396 kcal

    Ingredienser

    Bagte rabarber

    Ismasse

    • 4 dl piskefløde
    • 4 dl sødmælk
    • 1 vaniljestang
    • 200 g sukker
    • 6 æggeblommer

    Sådan gør du

    Bagte rabarber

    • Vask rabarberne, og skær dem i stykker på 1-2 cm. Kom rabarberne i et fad, og drys dem med sukker.
      500 g rabarber, 100 g sukker
    • Sæt fadet i ovnen og bag rabarberne ved 175 grader over- og undervarme i 25 min til de er helt møre. Rør rundt i rabarberen en gang under tilberedningen.
    • Tag rabarberne ud af ovnen når tiden er gået. Du skal bruge både rabarberne og saften der vil være i bunden af fadet. Rabarberne skal gerne køle ned inden de skal i ismassen, og de kan sagtens laves i god tid.

    Ismasse

    • Kom korn fra vaniljestangen, den tomme vaniljestang, mælk og fløde i en gryde og varm det op under omrøring til cirka 90 grader.
      4 dl piskefløde, 4 dl sødmælk, 1 vaniljestang
    • Pisk i mens æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps.
      200 g sukker, 6 æggeblommer
    • Tilsæt den varme flødeblanding i en tynd stråle mens du stadig pisker. Når alt væsken er tilsæt, hældes ismassen tilbage i gryden og sættes på varmen igen.
    • Opvarm langsomt ismassen til den når 85 grader. Brug en dejskraber af silikone til at røre i bunden under opvarmningen. Det er vigtigt at ismassen ikke bliver varmere end de 85 grader, så den skal af blusset med det samme når temperaturen er nået.
    • Bland de bagte rabarber og rabarbersaften fra fadet i ismassen, og lad den køle ned. Kom ismassen i en plastbøtte med låg og sæt den i køleskabet i minimum 3-4 timer eller gerne til næste dag.
    • Når ismassen er helt kold, fjernes den tomme vaniljestang og isen hældes i ismaskinen, som køres 45-60 minutter. Når tiden er gået, hældes isen i en form, som sættes i fryseren.
    • Tag isen ud af fryseren cirka 15 minutter inden servering.

    Tips og noter

    1. RabarberstykkerDu kan lave isen med rabarberstykker som her, eller du kan blende de bagte rabarber til en kompot inden du kommer det i ismassen, hvis du vil have en glat is med masser af rabarbersmag.
    2. Portionsanretning – Prøv at hælde den næsten frosne ismasse i muffinsforme, så kan du lige vende dem ud på en tallerken og lade dem stå 10 minutter inden den skal serveres.
    3. Servering – Isen er lækker i en isvaffel eller på en dessertanretning, men den kan også fint spises som den er.
    4. Pynt med rabarberHvis du vil dekorere isen med nogle af de bagte rabarber på toppen, skal du tage dem fra inden du blander rabarberne i ismassen. Når ismassen kører på ismaskinen vil de bagte rabarber blive kørt næsten helt ud.
    5. Lav isen uden ismaskineHvis du ikke har en ismaskine, kan du fryse isen direkte i fryseren og røre godt i den hver halve time indtil den er fast.

    Hvad skal du huske til næste gang?



    Ernæringsinformation

    Serving: 1personKalorier: 396kcalKulhydrater: 45gProtein: 6gFedt: 23gMættet fedt: 13gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 6gTransfedt: 1gKolesterol: 206mgNatrium: 46mgKalium: 313mgFibre: 1gSukker: 42gA-vitamin: 1044IUC-vitamin: 5mgCalcium: 165mgJern: 1mg
    Vilkår for beregning af ernæringsdata
    Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

    Opdatering

    Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 8. juni 2022 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

    Denne opskrift er senest opdateret:

    5 from 2 votes (2 ratings without comment)

    Skriv en kommentar

    Opskriftsvurdering





    Om madformadelskere

    Redaktionen:
    Tina Westergaard Møller
    Rasmus Juul Møller

    Mad for Madelskere udgives af:
    WM Media
    CVR: 38046799
    Egevej 3, 6520 Toftlund

    [email protected]

    Rettigheder

    Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.