Populært:

Madformadelskere / Morgenmad / Kalkunbacon i ovn

Kalkunbacon i ovn

5

/5

20 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

20 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Kalkunbacon er nemt at arbejde med og så smager det bare skønt. Prøv for eksempel at stege kalkunbacon i ovn, og bruge det i stedet for traditionel svinebacon på morgenbordet eller på æggekagen. Læs med her og få den nemme opskrift og fremgangsmåde.

sprøde skiver af kalkunbacon i ovn

Når du vil spare på kalorier og fedt

Vi elsker bacon herhjemme, men det er jo ikke det sundeste valg. I hvert fald ikke hvis man spiser meget af det. Derfor kan det være en god ide nogle gange at skifte den traditionelle svinebacon ud med et alternativ, for eksempel kalkunbacon.

Kalkunbacon smager skønt, og så er det tilgængeligt i de fleste supermarkeder. Du kan stege kalkunbacon sprødt i ovnen som med almindeligt bacon, og det er faktisk ganske nemt.

Kalkunbacon indeholder færre kalorier og mindre fedt end bacon fra grise, og derfor vil det for mange være et sundere alternativ, som man kan vælge hvis man har lyst. Du kan bruge den sprøde bacon helt på samme måde, som sprødt drys i supper, til morgenægget eller i en Clubsandwich.

sprødstegt kalkunbacon tilberedt i ovnen

Ingrediensnoter

Kalkunbacon – Du kan købe kalkunbacon i de fleste supermarkeder. Prøv dig frem for at finde ud af hvilken der er din favorit. Vi kan bedst lide røget kalkunbacon fra Den Grønne Slagter, men du kan selvfølgelig bruge den slags du selv synes.

Hvordan laver man kalkunbacon i ovn?

Fremgangsmåden på at lave sprød kalkunbacon er virkelig simpel. Skiverne lægges på en bageplade med bagepapir, og så skal de bare i ovnen til de er gyldne og sprøde.

skiver af kalkunbacon på bageplade

Ofte stillede spørgsmål

Hvad bruger man stegt kalkunbacon til?

Du kan bruge det færdige kalkunbacon præcis som du vil bruge almindelig sprød bacon. Det er lækkert med røræg på morgenbordet, det er godt i sandwich eller på en lækker æggekage.

Hvorfor skal jeg vælge kalkunbacon?

Kalkunbacon indeholder færre kalorier og mindre fedt end svinebacon. Derfor kan du vælge kalkunvarianten hvis du vil spare på fedt og kalorier, eller hvis du laver mad til nogle der ikke spiser svinekød.

Kan jeg lave svinebacon og kalkunbacon i ovn på samme tid?

Ja det kan du sagtens. Det skal stege cirka lige lang tid i ovnen, så du kan godt have det på samme bageplade. Læg det med lidt afstand, da svinebacon ved smide en del fedt under tilberedningen.

Andre nemme opskrifter du måske vil synes om

tallerken med sprød kalkunbacon i ovn

Opskrift på sprød kalkun-bacon

Her får du vores nemme opskrift på sprøde og lækre skiver af kalkunbacon. Det er nemt at lave i ovnen, og du behøver ikke stå over panden og holde øje med det. Brug det som du vil bruge traditionel svinebacon, for eksempel til brunch, i din sandwich eller på en æggekage.

sprøde skiver af kalkunbacon i ovn
5 fra 2 stemmer

Kalkunbacon i ovn

Nem opskrift på ovnstegt sprød kalkunbacon. Det er nemt og hurtigt at lave bacon på denne måde, hvad enten du skal bruge den til morgenmaden eller i en lækker sandwich.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 20 minutter
Ret Morgenmad
Køkken Dansk
Antal 8 skiver
Kalorier 53 kcal

Ingredienser

  • 8 skiver kalkunbacon

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Placer skiverne af kalkunbacon på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Steg baconskiverne i ovnen i cirka 15 minutter til de er gyldne og sprøde.
  • Læg de færdigstegte baconskiver på køkkenrulle eller fedtsugende papir, og server straks.

Hvad skal du huske til næste gang?Ernæringsinformation

Serving: 1skiveKalorier: 53kcalKulhydrater: 1gProtein: 4gFedt: 4gMættet fedt: 1gKolesterol: 14mgNatrium: 320mgKalium: 55mgCalcium: 1mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering

Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.