Kalkunbacon er nemt at arbejde med, og kalkunbacon i ovn er lækkert i stedet for traditionel bacon på morgenbordet, i sandwich eller på æggekagen.

Mere morgenmad
Opskriften er god fordi
Nemt – Det er nemt at stege baconen i ovnen, og du slipper for at stå og holde øje med den under tilberedningen.
Et godt alternativ – Kalkunbacon indeholder færre kalorier og mindre fedt end bacon fra grise, og derfor vil det for mange være et sundere alternativ, som man kan vælge hvis man har lyst. Du kan bruge den sprøde bacon helt på samme måde, som sprødt drys i supper, til morgenægget eller i en Clubsandwich.
Ingrediensnoter
Kalkunbacon – Du kan købe kalkunbacon i de fleste supermarkeder. Prøv dig frem for at finde ud af hvilken der er din favorit. Vi kan bedst lide røget kalkunbacon fra Den Grønne Slagter, men du kan selvfølgelig bruge den slags du selv synes.
Hvordan steger man kalkunbacon i ovn?
Fremgangsmåden er virkelig simpel. Skiverne skal de bare i ovnen til de er gyldne og sprøde.
- Læg skiverne på en bageplade og bag dem ved 200 grader almindelig over- og undervarme i cirka 15 minutter.
Find den fulde opskrift længere nede på siden.
Tips og Tricks
Servering – Du kan bruge det færdige kalkunbacon præcis som du vil bruge almindelig sprød bacon. Det er lækkert med røræg på morgenbordet, det er godt i sandwich eller på en lækker æggekage.
Ofte stillede spørgsmål
Kalkunbacon indeholder færre kalorier og mindre fedt end svinebacon. Derfor kan du vælge kalkunvarianten hvis du vil spare på fedt og kalorier, eller hvis du laver mad til nogle der ikke spiser svinekød.
Ja det kan du sagtens. Det skal stege cirka lige lang tid i ovnen, så du kan godt have det på samme bageplade. Læg det med lidt afstand, da svinebacon ved smide en del fedt under tilberedningen.
Mere nem morgenmad

Kalkunbacon i ovn
Ingredienser
- 8 skiver kalkunbacon
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader almindelig over- og undervarme.
- Placer skiverne af kalkunbacon på en bageplade beklædt med bagepapir.8 skiver kalkunbacon
- Steg baconskiverne i ovnen i cirka 15 minutter til de er gyldne og sprøde.
- Læg de færdigstegte baconskiver på køkkenrulle eller fedtsugende papir, og server straks.
Tips og noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 31. marts 2021 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret: