Kalkunbacon er nemt at arbejde med og så smager det bare skønt. Prøv for eksempel at stege kalkunbacon i ovn, og bruge det i stedet for traditionel svinebacon på morgenbordet eller på æggekagen. Læs med her og få den nemme opskrift og fremgangsmåde.
Når du vil spare på kalorier og fedt
Vi elsker bacon herhjemme, men det er jo ikke det sundeste valg. I hvert fald ikke hvis man spiser meget af det. Derfor kan det være en god ide nogle gange at skifte den traditionelle svinebacon ud med et alternativ, for eksempel kalkunbacon.
Kalkunbacon smager skønt, og så er det tilgængeligt i de fleste supermarkeder. Du kan stege kalkunbacon sprødt i ovnen som med almindeligt bacon, og det er faktisk ganske nemt.
Kalkunbacon indeholder færre kalorier og mindre fedt end bacon fra grise, og derfor vil det for mange være et sundere alternativ, som man kan vælge hvis man har lyst. Du kan bruge den sprøde bacon helt på samme måde, som sprødt drys i supper, til morgenægget eller i en Clubsandwich.
Mere morgenmadsinspiration
Ingrediensnoter
Kalkunbacon – Du kan købe kalkunbacon i de fleste supermarkeder. Prøv dig frem for at finde ud af hvilken der er din favorit. Vi kan bedst lide røget kalkunbacon fra Den Grønne Slagter, men du kan selvfølgelig bruge den slags du selv synes.
Hvordan laver man kalkunbacon i ovn?
Fremgangsmåden på at lave sprød kalkunbacon er virkelig simpel. Skiverne lægges på en bageplade med bagepapir, og så skal de bare i ovnen til de er gyldne og sprøde.
Ofte stillede spørgsmål
Du kan bruge det færdige kalkunbacon præcis som du vil bruge almindelig sprød bacon. Det er lækkert med røræg på morgenbordet, det er godt i sandwich eller på en lækker æggekage.
Kalkunbacon indeholder færre kalorier og mindre fedt end svinebacon. Derfor kan du vælge kalkunvarianten hvis du vil spare på fedt og kalorier, eller hvis du laver mad til nogle der ikke spiser svinekød.
Ja det kan du sagtens. Det skal stege cirka lige lang tid i ovnen, så du kan godt have det på samme bageplade. Læg det med lidt afstand, da svinebacon ved smide en del fedt under tilberedningen.
Andre nemme opskrifter du måske vil synes om
Opskrift på sprød kalkun-bacon
Her får du vores nemme opskrift på sprøde og lækre skiver af kalkunbacon. Det er nemt at lave i ovnen, og du behøver ikke stå over panden og holde øje med det. Brug det som du vil bruge traditionel svinebacon, for eksempel til brunch, i din sandwich eller på en æggekage.
Kalkunbacon i ovn
Ingredienser
- 8 skiver kalkunbacon
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Placer skiverne af kalkunbacon på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Steg baconskiverne i ovnen i cirka 15 minutter til de er gyldne og sprøde.
- Læg de færdigstegte baconskiver på køkkenrulle eller fedtsugende papir, og server straks.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter: