Madformadelskere / Morgenmad / Kalkunbacon i ovn

Kalkunbacon i ovn

Af:

Tina Westergaard Møller

Opdateret:

Udgivet:


Kalkunbacon er nemt at arbejde med, og kalkunbacon i ovn er lækkert i stedet for traditionel bacon på morgenbordet, i sandwich eller på æggekagen.

sprøde skiver af kalkunbacon i ovn.

Mere morgenmad

HOP DIREKTE TIL

    Opskriften er god fordi

    Nemt – Det er nemt at stege baconen i ovnen, og du slipper for at stå og holde øje med den under tilberedningen.
    Et godt alternativ – Kalkunbacon indeholder færre kalorier og mindre fedt end bacon fra grise, og derfor vil det for mange være et sundere alternativ, som man kan vælge hvis man har lyst. Du kan bruge den sprøde bacon helt på samme måde, som sprødt drys i supper, til morgenægget eller i en Clubsandwich.

    Ingrediensnoter

    Kalkunbacon – Du kan købe kalkunbacon i de fleste supermarkeder. Prøv dig frem for at finde ud af hvilken der er din favorit. Vi kan bedst lide røget kalkunbacon fra Den Grønne Slagter, men du kan selvfølgelig bruge den slags du selv synes.

    Hvordan steger man kalkunbacon i ovn?

    Fremgangsmåden er virkelig simpel. Skiverne skal de bare i ovnen til de er gyldne og sprøde.

    skiver af rå kalkunbacon på bageplade.
    1. Læg skiverne på en bageplade og bag dem ved 200 grader almindelig over- og undervarme i cirka 15 minutter.

    Find den fulde opskrift længere nede på siden.

    Tips og Tricks

    Servering – Du kan bruge det færdige kalkunbacon præcis som du vil bruge almindelig sprød bacon. Det er lækkert med røræg på morgenbordet, det er godt i sandwich eller på en lækker æggekage.

    tallerken med sprød kalkunbacon i ovn.

    Ofte stillede spørgsmål

    Hvorfor skal jeg vælge kalkunbacon?

    Kalkunbacon indeholder færre kalorier og mindre fedt end svinebacon. Derfor kan du vælge kalkunvarianten hvis du vil spare på fedt og kalorier, eller hvis du laver mad til nogle der ikke spiser svinekød.

    Kan jeg lave svinebacon og kalkunbacon i ovn på samme tid?

    Ja det kan du sagtens. Det skal stege cirka lige lang tid i ovnen, så du kan godt have det på samme bageplade. Læg det med lidt afstand, da svinebacon ved smide en del fedt under tilberedningen.

    Mere nem morgenmad

    Er du sulten efter mere? Følg Madformadelskere på Instagram, Facebook og Pinterest for at få de nyeste opskrifter!

    sprøde skiver af kalkunbacon i ovn.
    5 fra 2 stemmer

    Kalkunbacon i ovn

    Nem opskrift på ovnstegt sprød kalkunbacon. Det er nemt og hurtigt at lave bacon på denne måde, hvad enten du skal bruge den til morgenmaden eller i en lækker sandwich.
    Opskrift af: Tina Westergaard Møller
    Udskriv Pin
    Forb. tid 5 minutter
    Tilb. tid 15 minutter
    Samlet tid 20 minutter
    Ret Morgenmad
    Køkken Dansk
    Antal 8 skiver
    Kalorier 53 kcal

    Ingredienser

    • 8 skiver kalkunbacon

    Sådan gør du

    • Tænd ovnen på 200 grader almindelig over- og undervarme.
    • Placer skiverne af kalkunbacon på en bageplade beklædt med bagepapir.
      8 skiver kalkunbacon
    • Steg baconskiverne i ovnen i cirka 15 minutter til de er gyldne og sprøde.
    • Læg de færdigstegte baconskiver på køkkenrulle eller fedtsugende papir, og server straks.

    Tips og noter

    1. Stegning – Det er vigtigt kun at lægge kalkunbaconen i et lag på bagepladen. De må altså ikke lappe ind over hinanden for at sikre at de alle bliver sprøde og lækre.
    2. Servering – Du kan bruge den sprøde bacon til morgenmad eller brunch, i sandwick, som knas på din suppe eller lige der hvor du har lyst.

    Hvad skal du huske til næste gang?



    Ernæringsinformation

    Serving: 1skiveKalorier: 53kcalKulhydrater: 1gProtein: 4gFedt: 4gMættet fedt: 1gKolesterol: 14mgNatrium: 320mgKalium: 55mgCalcium: 1mgJern: 1mg
    Vilkår for beregning af ernæringsdata
    Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

    Opdatering

    Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 31. marts 2021 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

    Denne opskrift er senest opdateret:

    Opskrift af

    Tina Westergaard Møller Avatar
    5 from 2 votes (2 ratings without comment)

    Skriv en kommentar

    Opskriftsvurdering





    Om madformadelskere

    Redaktionen:
    Tina Westergaard Møller
    Rasmus Juul Møller

    Mad for Madelskere udgives af:
    WM Media
    CVR: 38046799
    Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

    [email protected]

    Rettigheder

    Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.