Madformadelskere / Alle opskrifter / Kålpølser med grønlangkål

Kålpølser med grønlangkål

5

/5

35 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

35 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Kålpølser er bare bedst med grønlangkål. Saftige kålpølser med grønlangkål er og bliver en mine favoritter. Det smager bare godt og her i vinter månederne er det en af de retter der bare skal på bordet en gang i mellem. Hvis du vil se hvordan du laver kålpølser med den bedste sønderjyske grønlangkål, så læs med her og få vores opskrift.

tallerken med kålpølser med grønlangkål og brunede kartofler

Mad der mætter

kålpølsen er og bliver en af de bedste pølser man kan få.

Den egner sig ikke til en hotdog, men serveret sammen med grønlangkål, så bliver det ikke meget bedre.

Til trods for navnet, så indeholder kålpølser ikke kål, men en blanding af svine og oksekød sammen med en masse krydderier.

Kålpølser kan koges, grilles eller steges, og uanset hvordan du vælger at tilberede dem, så kan man ikke komme uden om at smagen er fantastisk. Kålpølser indgår også i den helt klassiske Sønderjyske nytårsmenu hvor de serveres sammen med hamburgerryg, grønlangkål og brunede kartofler.

Når vi spiser kålpølser og grønlangkål, så serverer vi det næsten altid med brunede kartofler.

Kartoflernes søde smag passer helt fantastisk til grønkålens lidt bitre smag og den kraftige salte røgede smag fra kålpølserne. Men du kan selvfølgelig også servere det med almindelige hvide kartofler, eller hvad du foretrækker af tilbehør.

kogte kålpølser med sønderjysk grønlangkål og brunede kartofler

Ingrediensnoter

Kålpølser – Der er mange der laver kålpølser, og der er faktisk stor forskel på smagen. Prøv dig frem og find dine egne favoritter.

Grønkål – Vi plejer bare at bruge den frosne udgave. Den smager rigtig godt og er nemt at arbejde med.

Hvordan laver man kålpølser med grønlangkål?

Her kommer en kort beskrivelse af hvordan man laver kålpølser og grønlangkål. Du kan som i mange opskrifter forberede noget i forvejen, nemlig at koge kartoflerne, så er det ikke noget du skal tænke på det, i mens du laver den bedste grønlangkål og koger kålpølser.

Den frosne grønlangkål kommes i gryden med det smeltede smør hvor det skal tø op ved lav varme. I en anden koges kartoflerne hvis du ikke har gjort det på forhånd.

Kålpølserne tilberedes samtidig med grønlangkålen i en gryde for sig selv.

Når grønlangkålen er tøet op tilsættes resten af ingredienserne og grønlangkålen smages til. Når man er tilfreds med konsistens og smag, skrues der ned for varmen til det skal serveres.

Server kålpølser og grønlangkål sammen med nogle lækre brunede kartofler.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

kålpølser med grønlangkål og brunede kartofler

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man kålpølser og grønlangkål?

Rester kan holde sig på kål til dagen efter. Det skal varmes grundigt igennem før rester serveres.

Andre retter du måske vil synes om

kogte kålpølser med grønlangkål og brune kartofler

Opskrift på kogte kålpølser med sønderjysk grønlangkål

Her får du vores opskrift en vaskægte sønderjysk klassiker. Det er en mættende ret der passer rigtig godt i vintermåndernes kulde.

Vi håber du får lyst til at prøve at servere kålpølser og grønlangkål for familien. Herhjemme er alle vilde med kålpølser. Børnene har ikke helt lært at spise grønlangkål endnu, men pølserne og brunede kartofler spiser de med glæde.

tallerken med kålpølser med grønlangkål og brunede kartofler
5 fra 2 stemmer

Kålpølser med grønlangkål

Opskrift på kålpølser med grønlangkål
Den klassiske menu fra Sønderjylland med lækre saftige kålpølser og en fyldig sønderjysk grønlangkål. Det er skøn vintermad, som serveres med brunede kartofler.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Tilb. tid 35 minutter
Samlet tid 35 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 948 kcal

Ingredienser

Kålpølser

  • 8 Kålpølser

Grønlangkål

  • 500 g grønkål, frossen hakket
  • 300 g kartofler
  • 1 dl piskefløde
  • 125 g smør
  • 1 dl kogevand fra hamburgerryg og kålpølser, evt. ekstra til at justere konsistensen
  • 2 tsk sukker, eller efter smag
  • 2 tsk salt, eller efter smag
  • Peber, efter smag

Sådan gør du

  • Find en stor gryde frem og kog kartoflerne møre i rigeligt vand. Pil dem efter følgende og mos dem til en grov mos.
  • Imens kartoflerne koges findes en en tykbundet gryde frem. Kom smørret i og varm det langsom op ved middel varme. Den frosne grønlangkål kommes i gryden til det smeltede smør og tøs op ved middellav varme. Vend rund i det til det er tøet helt op.
  • I mens grønkålen tør op i smørret, bringes rigeligt vand i kog i en tredje gryde. Når vandet koger, kommes kølpølserne i. Skru ned for varmen så det simrer.
  • Lad kålpølserne simre i vandet i 5 minutter, inden du slukker for blusset. Nu skal kålpølserne ligge og trække i kogevandet i ca. 15 minutter eller til grønlangkålen er færdig.
  • Når kålpølserne trækker i vandet laves grønlangkålen færdig.
  • Tilsæt de moste kartofler, fløde, kogevand fra kålpølserne samt salt og sukker til grønlangkålen. Lad det koge op ved svag varme. Smag til med ekstra salt, peber samt sukker og kogevand.
  • Konsistensen skal være tyk, men stadig cremet. Juster konsistensen med ekstra kogevand fra kålpølserne hvis den bliver for tyk.
  • Nu er den sønderjyske grønlangkål og kålpølserne klar til servering. Server med brunede kartofler og en god stærk sennep.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 948kcalKulhydrater: 25gProtein: 33gFedt: 81gMættet fedt: 37gFlerumættet fedt: 8gEnkeltumættet fedt: 29gTransfedt: 1gKolesterol: 224mgNatrium: 1560mgKalium: 1377mgFibre: 2gSukker: 1gA-vitamin: 13765IUC-vitamin: 166mgCalcium: 236mgJern: 4mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Rasmus Juul Møller Avatar
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.