Æbler med bacon har en skøn salt, sød og røget smag, som passer rigtig godt som en lækker lille snack på tapasbordet, eller som tilbehør til aftensmaden.

Mere grillinspiration
Æbler og bacon er et match made in heaven, og varme retter med æbler kan altså noget!
Opskriften er god fordi
Nem – Det er så nemt at lave de her små æblehapsere, og det tager ikke ret lang tid at forberede dem.
Skøn smag – Smagen er i top her. Opskriften er simpel med få elementer, men de passer bare fantastisk godt sammen. Tænk æbleflæsk på en pind.
Ingrediensnoter
Æbler – Vælg nogle gode æbler med en god kraftig smag.
Bacon – Vælg bacon af en god kvalitet. Vi elsker at lave de her æblebidder med en god hjemmelavet bacon, men du kan også fint købe noget bacon i tykke skiver.
Hvordan laver man grillede æbler med bacon?
Det kan vist ikke blive meget nemmere end denne opskrift tror jeg.
- Forvarm grillen (eller ovnen hvis du hellere vil lave dem i ovnen).
- Æblerne skylles grundigt i koldt vand, inden de udkernes og skæres ud i både.
- Dernæst omvikles æblerne med bacon og der stikkes en tandstik igennem for at holde på baconen under tilberedningen.
- Grill: Placer æblebådene med bacon i den forvarmede grill og tilbered den ved indirekte varme til de er gyldne og sprøde.
Ovn: De små snacks placeres i et ildfast fad, og kommes derefter i den forvarmede ovn. Nu tilberedes de til baconen har fået den ønskede gyldne farve.
Server dem efterfølgende mens de stadig er varme.
Find den fulde opskrift længere nede på siden.
Tips og Tricks
Grill – Vi elsker at lave disse æbler på grillen, fordi røgsmagen altså klæder dem rigtig godt. Hvis du hellere vil lave dem i ovnen kan du dog også sagtens få et fint resultat med det.
Servering – Server de små æblehapsere som en lille tapasret eller som tilbehør til grillmaden eller andre aftensmadsretter. De passer særligt godt til svinekød, men vi spiser dem nu til rigtig mange retter.
Flere varme retter med æble

Grillede æbler med bacon
Udstyr
- Tandstikker
Ingredienser
- 2 æbler
- 150 g bacon, i skiver
- Frisk timian, kan udelades
Sådan gør du
- Forvarm grillen (eller ovnen) til 200 grader. Grillen sættes op til indirekte varme.
- Æblerne vaskes og skæres i både.2 æbler
- Derefter vikles ½ skive bacon om hver æblebåd. Stik en tandstik igennem for at holde sammen på det.150 g bacon
- Grill – Grill æblestykkerne med bacon ved indirekte varme i 20-25 minutter eller til de er gyldne og sprøde.Ovn – Placer æblestykkerne med bacon i et ildfast fad og tilbered dem i oven i ca. 20 minutter eller til de er gyldne og sprøde.
- Drys evt. med timian og server med et samme1.Frisk timian
Tips og noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 27. oktober 2020 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret: