Madformadelskere / Grill / Grillede grøntsager / Grillede æbler med bacon

Grillede æbler med bacon

Af:

Rasmus Juul Møller

Opdateret:

Udgivet:


Æbler med bacon har en skøn salt, sød og røget smag, som passer rigtig godt som en lækker lille snack på tapasbordet, eller som tilbehør til aftensmaden.

lækre grillede æbler med bacon.

Mere grillinspiration

HOP DIREKTE TIL

    Æbler og bacon er et match made in heaven, og varme retter med æbler kan altså noget!

    Opskriften er god fordi

    Nem – Det er så nemt at lave de her små æblehapsere, og det tager ikke ret lang tid at forberede dem.
    Skøn smag – Smagen er i top her. Opskriften er simpel med få elementer, men de passer bare fantastisk godt sammen. Tænk æbleflæsk på en pind.

    Ingrediensnoter

    Æbler – Vælg nogle gode æbler med en god kraftig smag.

    Bacon – Vælg bacon af en god kvalitet. Vi elsker at lave de her æblebidder med en god hjemmelavet bacon, men du kan også fint købe noget bacon i tykke skiver.

    Hvordan laver man grillede æbler med bacon?

    Det kan vist ikke blive meget nemmere end denne opskrift tror jeg.

    1. Forvarm grillen (eller ovnen hvis du hellere vil lave dem i ovnen).
    2. Æblerne skylles grundigt i koldt vand, inden de udkernes og skæres ud i både.
    3. Dernæst omvikles æblerne med bacon og der stikkes en tandstik igennem for at holde på baconen under tilberedningen.
    4. Grill: Placer æblebådene med bacon i den forvarmede grill og tilbered den ved indirekte varme til de er gyldne og sprøde.

      Ovn: De små snacks placeres i et ildfast fad, og kommes derefter i den forvarmede ovn. Nu tilberedes de til baconen har fået den ønskede gyldne farve.

      Server dem efterfølgende mens de stadig er varme.

      Find den fulde opskrift længere nede på siden.

    Tips og Tricks

    Grill – Vi elsker at lave disse æbler på grillen, fordi røgsmagen altså klæder dem rigtig godt. Hvis du hellere vil lave dem i ovnen kan du dog også sagtens få et fint resultat med det.

    Servering – Server de små æblehapsere som en lille tapasret eller som tilbehør til grillmaden eller andre aftensmadsretter. De passer særligt godt til svinekød, men vi spiser dem nu til rigtig mange retter.

    grillede æbler med bacon.

    Flere varme retter med æble

    Er du sulten efter mere? Følg Madformadelskere på Instagram, Facebook og Pinterest for at få de nyeste opskrifter!

    lækre grillede æbler med bacon.
    5 fra 2 stemmer

    Grillede æbler med bacon

    Lækre små hapsere med baconomviklede æbler til tapas eller som tilbehør til svinekød eller andet grillmad. De kan laves på grillen eller i ovnen.
    Opskrift af: Rasmus Juul Møller
    Udskriv Pin
    Forb. tid 5 minutter
    Tilb. tid 25 minutter
    Samlet tid 30 minutter
    Ret Tilbehør
    Køkken Amerikansk, Dansk
    Antal 4 personer
    Kalorier 204 kcal

    Udstyr

    • Tandstikker

    Ingredienser

    • 2 æbler
    • 150 g bacon, i skiver
    • Frisk timian, kan udelades

    Sådan gør du

    • Forvarm grillen (eller ovnen) til 200 grader. Grillen sættes op til indirekte varme.
    • Æblerne vaskes og skæres i både.
      2 æbler
    • Derefter vikles ½ skive bacon om hver æblebåd. Stik en tandstik igennem for at holde sammen på det.
      150 g bacon
    • Grill – Grill æblestykkerne med bacon ved indirekte varme i 20-25 minutter eller til de er gyldne og sprøde.
      Ovn – Placer æblestykkerne med bacon i et ildfast fad og tilbered dem i oven i ca. 20 minutter eller til de er gyldne og sprøde.
    • Drys evt. med timian og server med et samme1.
      Frisk timian

    Tips og noter

    1. Servering – Disse æblebåde med bacon passer godt som en lille snack, tapasret eller som tilbehør til aftensmaden. De er særligt gode til grillmad, især til svinekød, da æbler og svinekød bare kan noget sammen. De skal serveres med det samme, mens de stadig er varme.

    Hvad skal du huske til næste gang?



    Ernæringsinformation

    Serving: 1personKalorier: 204kcalKulhydrater: 13gProtein: 5gFedt: 15gMættet fedt: 5gKolesterol: 25mgNatrium: 249mgKalium: 172mgFibre: 2gSukker: 9gA-vitamin: 63IUC-vitamin: 4mgCalcium: 5mgJern: 1mg
    Vilkår for beregning af ernæringsdata
    Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

    Opdatering

    Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 27. oktober 2020 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

    Denne opskrift er senest opdateret:

    5 from 2 votes (2 ratings without comment)

    Skriv en kommentar

    Opskriftsvurdering





    Om madformadelskere

    Redaktionen:
    Tina Westergaard Møller
    Rasmus Juul Møller

    Mad for Madelskere udgives af:
    WM Media
    CVR: 38046799
    Egevej 3, 6520 Toftlund

    [email protected]

    Rettigheder

    Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.