Familievenlig aftensmad – Børnevenlig mad

Hjemme hos os laver vi ikke speciel mad til børnene. De spiser næsten altid det vi voksne også spiser, og har gjort det helt fra de var små. Det betyder også at de har smagt på rigtig mange forskellige ting. Nogle ting bryder de sig ikke om, men når de så smager det igen en anden gang, så er det pludselig deres livret. Ungernes smagsløs ændrer sig, og mange nye smage skal de først vende sig til, derfor skal de have lov til at smage igen og igen. Også selvom de ikke tror de kan lide det. Her deler vi nogle ideer til børnevenlig mad, som vores børn elsker og som dine måske også vil synes om.

Det er nogle af de favorit-retter vi har herhjemme. Det er madopskrifter som hele familien er vilde med, store som små, og derfor er det perfekt familievenlig og børnevenlig mad.

Hvis du skal introducere en ny ret for familien, er det altid et godt tip at have noget på bordet du ved børnene kan lide. Det kan være i form af tilbehør, gnavegrønt eller brød. Så er der garanti for der kommer noget indenbords, og ofte vil de hellere smage på de nye sager hvis der er noget velkendt på tallerkenen også.

Vi synes at det giver det bedste resultat hvis børnene selv styrer hvad de vil smage på, og hvad de springer over. Vi tvinger dem ikke til at smage noget de ikke har lyst til, og oftest ender de med at smage på maden når vi er godt i gang med en samtale, og de har glemt at de egentlig havde sagt de ikke havde lyst til peberfrugt. Og hvis ikke, så har de måske lyst til at smage på det næste gang du serverer retten.

Vi håber du kan finde inspiration til nye retter du kan introducere for din familie, og måske er der også nogle nye favoritter til Jer her.

Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.