Hjemmerøget engelsk bacon

Det er en fornøjelse når noget går godt, og det må man sige at mit sidste forsøg på at lave engelsk bacon gjorde. Jeg har ellers holdt mig til ribbenstegen, når jeg skulle lave bacon. Egentlig har jeg været helt tilfreds med resultatet, men det er også godt at udvide sit repertoire løbende.

Røgeovnen er en Borniak EW-150 (reklamelink). Den gamle hjemmebyggede træovn har ellers gjort det godt, men det er nu rart med lidt mere kontrol over temperaturen. Indtil videre har jeg forsøgt mig med varm og koldrøget laks, bacon, røgede mandler og røget paprika, men jeg er sikker på ovnen først kommer til sin fulde ret når jeg kaster mig ud pølsemagerigets svære kunst.

Engelsk bacon - Opskrift på hjemmelavet røget bacon af flæskesteg

Nå, det er jo bacon det skal handle om, og i denne omgang bacon af flæskesteg. Et stykke røget engelsk bacon som dette er super lækkert. Vi kan godt lide at spise det på en æggekage eller til morgenmaden sammen med en omgang scrambled eggs. Engelsk bacon er bare en super god “spisebacon”, fordi der er så meget lækkert reelt kød i det.

Engelsk bacon opskrift

Her er vores opskrift på hjemmelavet engelsk bacon på røgeovn. Hvis du ikke har en røgeovn, så kan du også røge på din kuglegrill, her skal du bare holde lidt bedre øje med temperaturen.

Engelsk bacon - Opskrift på hjemmelavet røget bacon af flæskesteg

Engelsk bacon opskrift

Hjemmelavet røget bacon af flæskesteg
5 fra 2 stemmer
Ret: Morgenmad
Køkken: Engelsk
Keyword: Engelsk bacon, Hjemmerøget, Røgning
Røgetid: 7 timer
Samlet tid: 8 days
Udskriv Pin
Antal: 1 stk

Ingredienser

  • 2 ½ kg flæskesteg
  • Peber, Knust – til rub

Saltlage:

  • 3 l vand
  • 10 stk peberkorn
  • 150 g salt
  • 150 g nitritsalt, 0,6 % indhold af nitrit
  • 70 g brun farin
  • 4 spsk rosmarin, tørret

Til røgning:

  • Bøg eller rødel

Sådan gør du

  • Kom alle ingredienser til lagen i en gryde og giv det opkog.
  • Køl derefter lagen helt ned i køleskabet til dagen efter.
  • Kom flæskestegen i lagen og lad den trække i 3 døgn.
  • Efter 3 døgn tages flæskestegen op og skylles grundigt i koldt vand. Tør den derefter helt tør med et viskestykke eller køkkenrulle.
  • Gnid det knuste peber ind i flæskestegen og lad den tørre utildækket i køleskabet 2 døgn. Hvin man er så heldig at have et flueskab, så kan den selvfølgelig tørres i det, hvis temperaturen ikke er for høj ude.
  • Efter stegen er tørret er det tid til at røge. Den her opskrift er tilpasset til en Borniak røgeovn, så tid og mængde af røg passer til min smag. Man kan sagtens røge den på en hjemmebygget ovn eller en kuglegrill.
  • Røg stegen ved 40 – 50 grader i 6 – 8 timer afhængig hvor kraftig røgsmag man ønsker.
  • Når man er tilfreds med farven, tages baconstykket ud af ovnen. Nu skal det trække et par dage i køleskabet, så salt og røgsmag kan fordele sig.
  • Server skåret i tynde skiver og stegt på panden.
HAR DU PRØVET OPSKRIFTEN?Nævn os på dit billede med @madformadelskere og tag #madformadelskere!

Prøv også opskriften på traditionel bacon på røgeovn.

Serveringsforslag til engelsk bacon

  • Spis sammen med røræg på et lækkert morgenbord med lune boller.
  • Spis på en æggekage
  • Spis i en god burger eller en club sandwich.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Rasmus Juul Møller

Rasmus Juul Møller

Rasmus er familiefar og madelsker med stort M. Han elsker at stå bag grillen eller pizzaovnen og servere mad, som familie og venner elsker at spise. Rasmus er uddannet teknisk designer, og hans kreativitet ses også i køkkenet, hvor han elsker at frembringe nye retter og kombinationer, der får smagsløgene til at synge. Han elsker gadgets og mad der kan grilles, laves i sous vide eller med noget nyt sejt udstyr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg