Madformadelskere / Artikler / Wagyu skal være allemandseje

Wagyu skal være allemandseje


Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

Photo of author

Rasmus Juul Møller

Annonce – Dette indlæg er lavet i samarbejde med Wagyupusher.dk.

“Wagyu skal være allemandseje” – Det var den mission de 3 brødre Christian, Jacob og Thomas havde, da de stiftede virksomheden WagyuPusher. Her sælger de det luksuriøse wagyu-kød og andre produkter til danskere, der vil have en gennemført gastronomisk oplevelse.

christian, jacob og thomas fra wagyupusher

Kød for Madelskere

Vi har over den sidste måneds tid været så heldige at få lov til at teste nogle af de udskæringer af wagyu-kød, de tre brødre sælger hos Wagyupusher. Det har været et fantastisk samarbejde, der i den grad har udvidet vores horisont, og givet os nogle fantastisk oplevelser. Her vil vi dele vores oplevelser og erfaringer med Jer.

Hvad er Wagyu-kød?

Hvad betyder wagyu egentlig? Wagyu betyder oversat Wa = Japansk og Gyu = ko/Kvæg. Det dækker altså over de fire racer som er, Japansk Black, Japansk Brown, Japansk shorthorn og Japansk polled. Og hold nu op hvor det da bare smager godt! Fælles for de 4 racer er at de vokser langsomt, så er der masser af tid til at fedtprocenten i kødet kan udvikle sig. Det er fedtmarmoreringen der er det kendetegnende ved wagyu-kød.

Men du skal ikke lade dig narre! Det føles slet ikke fedt når man spiser det! Fedtet er en del af det der giver den helt fantastiske smag til kødet, så det skal være der! Er man ikke til så meget af det, så gå efter en udskæring med en mindre MBS score, du vil ikke bliver skuffet uanset hvad du vælger!

Konkurrence – Wagyu tomahawk MBS 8-9

wagyu tomahawk fra wagyupusher
wagyu tomahawk fra wagyupusher


Deltag i konkurrencen om en Wagyu Tomahawk MBS 8-9 på vores Instagram-profil. Vinderen findes torsdag den 24. juni 2021. Deltag i konkurrencen her.

En smagsoplevelse for livet

Det er jo ingen hemmelighed at vi er glade for kød, og nu har vi fået en oplevelse i velsmag og mørhed, ud over det sædvanlige. Jeg har set Wagyu-kød online, men jeg må indrømme at jeg har været en smule skræmt af prisen, det er jo mange penge for et stykke kød, og man ved jo ikke om det er det værd. Men lad mig slå fast med syvtommer søm, det er det absolut!

Nu hvor jeg har smagt det, så har Wagyu sat “barren” og den er sat højt! Ikke fordi at alt hvad man herefter spiser ikke vil blive værdsat, men den intense umamismag finder man simpelthen ikke i andet kød, og man vil med garanti huske den.

Wagyu er kommet for at blive, og det skal som de 3 gutter siger, være allemandseje. Men hvad skal man vælge? Vi har haft fornøjelsen af 3 forskellige produkter, og de har alle sammen budt på en fantastisk smagsfuld oplevelse.

Skulle jeg vælge en favorit, så må det blive den sidste vi prøvede af, en ribeye med ben. Den smagte simpelthen fantastisk, og der var rigeligt med kød til 4 personer. Det der er med wagyu-kød, i hvert fald her hos os, er at man spiser mindre mængder end man normalt ville fordi smagen er så intens.

wagyu ribeye med ben på grill skåret i skiver på skærebræt

Wagyu på grill eller pande?

Hvordan tilbereder man så bedst sådan et stykke lækkert Wagyu? Det er der jo nok delte meninger om. Vi er jo store tilhængere af at kød skal på grillen, og det er også sådan vi har tilberedt kødet herhjemme.

Det er jo nok smag og behag, men jeg har hørt at man holder mere af den rene wagyu-kødsmag ved tilberedning på panden. Vi er dog vilde med en god grillskorpe, også på Wagyu-kød.

3 Opskrifter på wagyu på grillen

Vi har testet 3 forskellige udskæringer af kød fra Wagyupusher. Som I nok kan høre, så var vi svært ved at få armene ned. Det er virkelig virkelig lækkert kød af en god kvalitet og med en fantastisk fedtmarmorering.

Af de tre udskæringer vi har prøvet indtil nu, er der kommet tre opskrifter. Så hvis du vil forsøge dig med at lave wagyu på grillen, så skal du tjekke disse tre opskrifter ud. Alle tre udskæringer er yderst velsmagende og et rent luksusmåltid i topklasse.

ribeye med ben

wagyu ribeye med ben på grill skåret i skiver på skærebræt

Flap meat

wagyu flapmeat på grill skåret i skiver på skærebræt

Ribeye bøf

wagyu ribeye på grill med chimichurri og peberfrugter i olie

Wagyu-kød til Døren

Har du fået lyst til selv at opleve den fantastisk smag af wagyu-kød, så vil vi anbefale dig at klikke over forbi wagyupusher.dk – Her finder du en masse spændende og lækre udskæringer.

Leveringen af kødet foregik for os helt uden problemer. Kødet bliver leveret i en termokasse, det er pakket super godt, og der er køleelementer i kassen der holder kødet koldt.

Derudover har de hos Wagyupusher lavet tilberedningsvideoer til alle deres udskæringer, så hvis du ser dem er du i gode hænder mht. tilberedningen. Man vil jo helst gøre det rigtigt første gang, når man har med kød i den prisklasse at gøre.

Vind en wagyu tomahawk

Hvis du har lyst til at prøve noget af det lækre kød, så har du lige nu muligheden for at deltage i en konkurrence på vores Instagram-profil, hvor Wagyupusher forkæler en af vores følgere med en lækker Wagyu tomahawk MBS 8-9. Deltag herunder.

Konkurrence – Wagyu tomahawk MBS 8-9

wagyu tomahawk fra wagyupusher
wagyu tomahawk fra wagyupusher


Deltag i konkurrencen om en Wagyu Tomahawk MBS 8-9 på vores Instagram-profil. Vinderen findes torsdag den 24. juni 2021. Deltag i konkurrencen her.

Artikel af

Rasmus Juul Møller Avatar

Skriv en kommentar


Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.