Hjem » Tilbehør » Stuvet hvidkål

Stuvet hvidkål

Hvis der skal frikadeller på bordet, så er en god omgang stuvet hvidkål et rigtig godt bud på det perfekte tilbehør. Stuvet hvidkål er nemt at lave, det smager godt, og så er det billigt. Læs med her og få vores opskrift.

Stuvet hvidkål i sort skål serveret med frikadeller

Hvad spiser man til stuvet hvidkål?

Frikadeller er det første jeg tænker på, og her er stuvet hvidkål helt perfekt sammen med en kogt kartoffel. Hamburgerryg går også godt sammen med stuvet hvidkål. Det kunne også være noget så simpelt som en hakkebøf, kålpølser, eller bare en grillet pølse.

Jeg synes at flødestuvet hvidkål er rigtig alsidigt som tilbehør, det kan med fordel laves i forvejen, så man ikke står med det hele, når der bare skal mad på bordet i en fart.

Vi spiser det også til krebinetter en gang i mellem, det er fint som afveksling til de traditionelle stuvede ærter og gulerødder. Så prøv dig frem, jeg er sikker på at du kan finde på meget mere det passer godt sammen med.

Kan man bruge andre slags kål til en stuvning?

Jeps! Det er det korte svar. Jeg er helt vild med spidskål, og det er også rigtig lækker i en stuvning. Savoykål kan også bruges og de giver alle sammen helt deres egen smag til stuvningen.

Jeg har ikke prøvet med rødkål, men jeg er sikker på at det smager godt! Selv om farven nok vil være lidt underlig. Stuvet blomkål smager også rigtig godt, og er sjovt nok ungernes favorit her i huset.

Flødestuvet hvidkål til frikadeller eller hamburgerryg

Er flødestuvet hvidkål sundt?

Nja.. Det må være en af det ting der er sådan lidt plus/minus. Kålen trækker op, men en opbagning baseret på smør og fløde er jo ikke helt i den sunde ende, så det tækker ned.

Så sundt, det kan man ikke sige at det, men det smager godt og så må man leve med at der er lidt kalorier i.

Hvordan laver man stuvet hvidkål med fløde?

Det er heldigvis rigtig nemt at lave flødestuvet hvidkål. Ca. en halv time og så er man klar til at stille det på bordet. Når man har smagt til sidste gang og man måske synes at der mangler en smule dybde i smagen, så kan man med fordel komme 1/2 grøntsagsbouillon i, men det er altså en smagssag.

Her kommer en gennemgang af ingredienser samt fremgangsmåden.

Den fulde opskrift kan du finde nederst på siden.

  • Hvidkål
  • Smør
  • Mel
  • Mælk
  • Fløde
  • Stødt muskatnød
  • Salt
  • Peber

Vand bringes i kog i en en stor gryde, tilsæt salt. Når vandet varmer op snittes kålen fint, enten med en kniv eller på et mandolinjern. Kom det fintsnittede kål i det kogende vand. Kålen koges til den falder sammen og er mør. Hæld det igennem et dørslag og lad kålen dryppe af.

Når kålen drypper laves opbagningen i en stor gryde. Smørret smeltes, det tilsættes mel der svitses sammen med smørret. Tilsæt mælk og fløde gradvist i mens der piskes lad opbagningen koge op under omrøring og jævne til det bliver en tyk sauce.

Stødt muskat, salt og peber tilsættes og opbagningen smages til. Den afdryppede kål kommes i opbagningen, og blandes godt rundt. Lad det simre i nogle minutter og smag det til en sidste gang inden det serveres.

Cremet hvidkål i flødestuvning

Opskrift på stuvet hvidkål

Her kommer vores opskrift på den bedste stuvede hvidkål. Det perfekte tilbehør til lækre hjemmelavede frikadeller eller en lækker kogt hamburgerryg. Vi håber i får lyst til at prøve den bedste opskrift på stuvet kål næste gang I serverer dunser.

Stuvet hvidkål i sort skål serveret med frikadeller
5 fra 1 stemme

Stuvet hvidkål

Opskrift på flødestuvet hvidkål som tilbehør til frikadeller eller hamburgerryg
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 15 min
Samlet tid 30 min
Ret Aftensmad, Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 382 kcal

Ingredienser

  • ½ stk hvidkål, eller ca. 600 g.
  • 50 g smør
  • 40 g hvedemel
  • 3 dl mælk
  • 2 dl piskefløde
  • ¼ tsk stødt muskatnød, eller efter smag
  • 1 tsk salt, eller efter smag
  • Peber, efter smag

Sådan gør du

  • I en stor gryde bringes velsaltet vand i kog.
  • I mens vandet koger op snittes hvidkålen, kom den op i det kogende vand. Lad det koge i ca. 15 minutter, eller til kålen faldet lidt sammen og bliver blød.
  • Når kålen er kogt mår hældes det op igennem en si så det kan stå og dryppe af.
  • Smelt smørret i en gryde og kom melet i, pisk det sammen og lad melet svitse med et par minutter ved middel varme. Tilsæt derefter mælk og fløde gradvist i mens der piskes, så opbagningen bliver til en helt glat og tyk sauce uden klumper.
  • Tilsæt stødt muskatnød, salt samt peber og smag saucen til. Kom den fintsnittet kål i saucen, vend det helt godt rundt og lad det simre i ca. 5 minutter. Smag den stuvede hvidkål til igen inden den serveres.
  • Server den stuvede hvidkål rygende varm.

Nutrition

Serving: 1personKalorier: 382kcalKulhydrater: 21gProtein: 6gFedt: 31gMættet fedt: 19gKolesterol: 103mgNatrium: 749mgKalium: 402mgFibre: 4gSukker: 9gA-vitamin: 1316IUC-vitamin: 55mgCalcium: 180mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Flødestuvet hvidkål, Klassisk dansk mad, Stuvet hvidkål, Tilbehør til frikadeller
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.